Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce pasari preferati sa introduceti la matca?
Fii/fiice din porumbei campioni romani
Tineri concurati pe columbodroame in Romania sau Europa
Fii/Nepoti/Stranepoti ai unor campioni europeni insositi de pedigree pompoase
Campioni din propria crescatorie retrasi la matca
Cadouri de la prieteni
Alti porumbei

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul international BRASOV

Fratii MATEI, din Botosani - performerii editiei 2017 a maratonului columbofil de la Berlin


23:27, Marti, 08.08.2017

 Fratii Matei, din Botosani

Locul 1 National Berlin Yearlingi - 2017

Locul 2 National Berlin - 2017

 

 

 

Aceasta este RO-777686-2016, „Mica Berlineza”, si in acelasi timp marea campioana a fratilor Matei. 

 

 

 "Mica Berlineza"

 

 

Inca de pui, „Mica Berlineza” si-a aratat valoarea si si-a demonstrat calitatile de excelenta zburatoare participand la antrenamentele dure la care am supus-o si pe ea, respectiv a obtinut:

 A zburat de doua ori de la 180 km, Sighet

A zburat o data de la 370 km Prezmyl - Polonia

A zburat o data de la 555 km Janow - Polonia

 

Aceasta femela minunata este reprodusa din doi porumbei ce s-au nascut in crescatoria noastra, fiind astfel rodul muncii si gandirii noastre. Ambii parinti au fost zburati in decursul anilor de catre noi si opriti ulterior la matca.

Mama ei este RO-293347-2008 – care la randul ei a obtinut locul 5 National Fond Pui in anul 2008. Iar tatal este RO-145505-2004 - locul 12 la maratonul de la Praga, 930 km, in anul 2007.

 

 

 

 

 Pedigree "Mica Berlineza"

 

 

Pregatirea porumbeilor pentru etapa de Berlin National am inceput-o cu 3 saptamani inainte de concurs.

Atunci ne-am hotorat sa formam o echipa de porumbei si sa participam cu ea si la maratonul de la Praga, 954 km, organizat de catre Asociatia Columbofila Brasov.

Chiar daca am parcurs cu masina 450 km pana la centrul de imbarcare, acest lucru s-a dovedit a nu fi fost in zadar pentru noi.

Iar reusita a fost pe masura, la acest maraton noi clasand 10 porumbei in primii 50 pe lansare. Trebuie sa mai remarcam faptul ca la aceasta etapa am jucat porumbeii la vaduvie.

„Mica Berlineza” s-a facut remarcata si la etapa de Praga, 954 km, acolo de unde a sosit a 3-a, dar a fost constatata mai tarziu in ceas doarece a refuzat sa intre rapid in crescatorie.

Toti porumbeii care ne-au sosit de la etapa de Praga i-am angajat ulterior la Berlin, iar de data aceasta acestia au fost jucati la natural.

Cu 4 zile inainte de imbarcarea pentru Berlin am efectuat cu porumbeii doua antrenamente, pe seara, de la o distanta de 60 km, de unde porumbeii au fost eliberati seara tarziu avand la dispozitie doar o ora de lumina ca sa ajunga acasa.

Chiar daca aveam distanta de 1170 km pana la Berlin, vrem sa va dezvaluim faptul ca am asteptat porumbeii chiar din prima zi. Este un obicei de-al nostru pe care ni-l pastram: acela de a astepta porumbeii incepand chiar de dis dimineata.

In ziua sosirii „Micii Berlineze”, pentru ca afara inca nu se luminase bine, a trebuit sa aprindem becul la porumbei. Atunci ceasul a piuit si „Mica Berlineza” ne-a facut surpriza. O surpriza enorma, care nu se poate explica in cuvinte.

Asadar, la ora 05:12 a.m., femela cu seria RO-777686-2016, „Mica Berlineza”, a fost constatata pe ceas ca fiind sosita de la distanta de 1170 km. In acel moment eram locul 1 National Berlin 2017.

 

 

 

 

 

Pentru noi, maratonul de Berlin National reprezinta cel mai mare DERBY  DE MARATON al ROMANIEI.

In opinia noastra, performanta actuala a femelei „Mica Berlineza” o  depaseste chiar si pe cea obtinuta anii trecuti de catre „Berlinezu”, RO-0505918-2010. Acesta fiind, la vremea respectiva, primul Interpares 3 ani din istoria aceste etape de maraton Berlin chiar de la infiintare.

Nu putem sa remarcam faptul ca la castigarea de catre noi a Trofeului FCI organizat de FCPR in anul 2013, „Berlinezu” a facut echipa. 

 

 

 

 

 

Tatal femelei "Mica Berlineza"

 

 

A doua etapa de fond, la Bratislava, pentru columbofilii din judetele Mures si Sibiu – 12 iunie 2010Rezultate columbofile foarte bune pentru tandemul TONCU STEFAN & MADALIN, UCPR Prahova, in anul 2015 !Clubul columbofil UCPR Tomsani, jud. Prahova - festivitate de premiere, februarie 2021Columbofilii din comuna Cobia, Dambovita, si-au luat la revedere ieri de la sute de porumbei pentru o ziRezultate meritorii in 2015 ale membrilor clubului columbofil "Vasile Ludu", UCPR Costesti, judetul Arges !


Comentarii

postat la 22:36, Marti, 08.08.2017 de goran

sincere felicitari la fratii MATEI pt acest rezultat deosebit .. aveti pasari !

postat la 09:40, Miercuri, 09.08.2017 de Vio

UN SUPER REZULTAT PE CARE IL MERITATI

postat la 11:48, Vineri, 11.08.2017 de mirel

BERLINEZU si cu MICA BERLINEZA au singe in comun????

postat la 17:12, Miercuri, 04.07.2018 de Alin -Arad

Buna ziua domnu Alexandru . Ma numesc Alin si is din Arad. Mai is citeva zile si trebue sa mergem cu porumbei la imbarcare ptr. maratonu de la Frankcfurt . Am citit multe despre maratonu d ela Berlin de ani trecuti si nu is convins ca a avut loc pe bune . Acuma pentru Frankcfurt de anu ista nu stiu ce sa cred daca va fi pe bune sau nu . Ma gindeam ca putem sa vedem care e traseul masini dupa GPS dara nu stiu care e codu GPS de la masina unde o sa imbarcam noi Aradu ... De unde pot sa aflu si aflu si eu codurile la masini cu care se transporta porumbei???? Sau mergem iara in ceata ca oile si anu asta si Marius o sa faca ce vrea el cu porumbei??? Ar fi bine ca sa avem codurile de la toate masinile ca daca ne da doar codu de la una aia poate sa fie un autoturism bagat la inaintare care se plimba pin la Frankcfurt si atuncea ne pacaleste iara ca iei le drumu de unde vrea... !!
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.