Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Ernest Duray din Ecaussines - Belgia


12:34, Miercuri, 22.10.2008 

Ernest Duray din Ecaussines – Belgia
 
 
articol de Col. (r) Georgica Popescu
 
 
A fost un jucator invincibil, dupa dr. Bricoux, depasind imaginatia tuturor columbofililor, fiind cunoscut in lumea intreaga la vremea sa. El a fost un bun prieten al doctorului Bricoux de la care si-a procurat exemplare cu care a dus faima columbofiliei belgiene pe cele mai inalte culmi sportive columbofile. Numai un singur exemplu ne va face sa fim edificati asupra valorii sportive a porumbeilor sai. In anul 1933 a castigat 128 de premii de onoare cu opt premii intai. Si-a format o frumoasa cultura columbofila prin citit si prin vizitarea multor instalatii columbofile dintre cele mai renumite din epoca sa, cum au fost de exemplu: crescatoria lui Georges Gits din Anvers, Guillaume Stassart din Anderlecht, Nestor Tremmery din Oudenbourg, Arthur Marchal, M. Gurney, Paul Sion si Robert Sion din Tourcoing, Cyrille Demil din Haine-Saint-Paul etc. Nu trebuie insa uitat prietenul sau, dr. Bricoux, mare stapan si campion peste toti columbofilii acelor vremuri. `Cu cat am vazut mai mult, cu atat am invata mai mult`, spunea el.
I-a vizitat si pe columbofilii francezi si tot ceea ce a vazut a pus in practica. El si-a construit cele mai moderne instalatii columbofile, viu luminate si ventilate din abundenta. Intrarile erau foarte practice pentru ca porumbeii sa poata intra repede de la concurs. Hrana o conseva in bacuri speciale, putand curata praful din graunte si lasand sa patrunda aerul din abundenta, evitandu-se astfel mucegaiurile. In crescatorie avea apa curenta, lumina electrica, telefon de serviciu al managerului. Pe terasa era amenajata o roza a vanturilor si o sageata care indica directia vantului. Porumbeii lui traiau intr-un palat luminat. Ei aratau ca niste atleti, fiind pasari puternice. Pipernicitii, cei mici, nu gaseau azil in crescatorie. Mana lui s-a dovedit a fi a unui maestru de cea mai inalta clasa. Totusi el spunea: `Sunt convins ca in columbofilie nu exista decat prezumtii fragile asupra aprecierii `la mana` a porumbeilor. Numai `cosul` nu inseala pe nimeni`.
De asemenea tot el spunea: `ce conteaza calitatile exterioare, cand pasarea nu este capabila sa se inapoieze rapid la porumbarie?` `In marile concursuri nu triumfa decat cei ce sunt foarte buni`. El a fost un as al concursurilor de fond si mare fond. La Bordeaux, Dax, Pau, Barcelona nu-i putea rezista nimeni. Iata numai cateva din rezultatele sale rasunatoare: la Noyon a castigat premiul I, fara sa socotim urmatorii sositi tot in clasament. La Toury numele lui Duray se repeta de 20 de ori, incepand de la primele patru premii de onoare. Porumbeii sai avand susa Bricoux au fost de neinfrant in curse lungi, chiar cand vremea era neprielnica. In concursurile nationale de la Dax, Pau, Barcelona el a angajat intr-un an 105 porumbei si a castigat 82 de premii, dintre care de 5 ori premiul I si o data premiul II dintre mii de concurenti inaripati.
 
 
Rasa Duray
 
Cand dr. Bricoux a inceput sa-i invinga pe toti columbofilii in concursuri, Duray si-a procurat multi porumbei de la marele campion din Jolimont. Mai tarziu a primit si de la Paul Sion din Tourcoing-Franta, Arthur Marchal si Nestor Tremmery din Oudenbourg. Toti acestia aveau porumbei tot de la Dr. Bricoux. Duray a modela si selectionat toti porumbeii proveniti din crescatoriile acestor campioni, care aveau aceeasi radacina Bricoux, cu care a reusit sa se afirme ca si dr. Bricoux pe plan national, aducandu-i gloria sportiva, cu nenumarate premii de onoare, caci el se clasa in frunte peste toti.
Olandezii, francezii, englezii, americanii, japonezii, belgienii si alti sportivi din lumea intreaga apreciaza si astazi porumbeii Duray, ca pe cei mai valorosi porumbei, caci rasa Duray este prima in lume, ea avand la origine porumbeii marelui maestru din Jolimont, dr. Bricoux.

Dupa moartea lui Duray, campionii cei mai buni pe care acesta ii avea i-a lasat mostenire prin testament, asa cum se obisnuieste in Belgia, unui nepot al sau, Jean De Baecker din Ecaussinnes, de la care i-a cumparat pe toti, pe o suma mar de bani, dl. Philippe Martin din Oupeye – Belgia. Patru perechi de la acesta s-au importat in Romania, in Bucuresti, in anii 1992 si 1993.

 

Erik LIMBOURG - castigator concurs national Orange - Belgia 2007Mevr. D`Huyvetter - invingatorul national Brive 2007 in BelgiaBelgia - campionatul mondial 2007 - Nevele - partea a 2-aRobert VERHEYDEN – invingatorul national in Belgia la concursul Bourges 20072010 - un an columbofil excelent pentru Alain si Dirk Van Den Driessche - Belgia
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.