Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Filip si Norbert Norman din Westkapelle - Belgia


13:08, Marti, 14.10.2008 

Filip si Norbert Norman din Westkapelle - Belgia
au castigat Cursa de 1 Milion de Dolari din 2008
 
 
Text si fotografii: Nikolaas Gyselbrecht
Editat de catre: Martin Degrave
 
Totul a pornit de la bunicul lui Fillip (care este actualul manager al coloniei Norman, impreuna cu prietenul sau loial si manager al crescatoriei, dl. Gilbert van Parijs) care a inceput zborurile cu porumbei in anul 1902. Trebuie sa il amintim aici si pe tatal lui Filip, rapasatul Norbert, care a facut cunoscut numele porumbeilor Norman pe tot globul. Ai spus pe tot globul pamantesc? Exact ! Acestia au obtinut nu mai putin de 14 victorii nationale in cadrul crescatoriilor Norman !! Prima data s-a intamplat in anul 1963 atunci cand au castigat locul 1 National Perigeux; in anul 1970 au adus titlul international de la Barcelona in crescatoriile din Westkapelle etc.
Atunci cand se afla pe patul de moarte, tatal lui Filip nu i-a cerut sa se ocupe pe viitor de afacerile firmei Die Keure (la care Filip este director), dar i-a cerut sa promita ca se va ocupa in continuare de porumbei. Si acesta si-a respectat promisiunea….. `Voi continua sa cresc porumbei pana cand voi muri`, a spus atunci Filip.
 
 
 
Zile agitate in casa Norman
 
 
Alte aprecieri - `Norman este deja un concept in sportul columbofil`
Unul dintre cele mai prestigioase premii pe care un columbofil il poate castiga este `Gouden Vleugel` (`Aripa de aur`). In plus, titlul `Euro Diamond` a fost si el trecut in palmaresul de victorii al lui Filip Norman. Este singura crescatorie care a castigat ambele trofee: `Euro Diamond` si `Aripa de aur` !
In anul 1982 Norman a castigat titlul la categoria porumbel AS la fond, cu porumbelul `Thurau`.
In 1984 acestia au ajuns campioni Nationali KBDB la fond…
In anul 1991 ei au castigat, din nou, locul 1 National, de data aceasta in concursul de la Argenton la categoria pui. Apoi pentru cativa ani s-a asternut linistea …..
Dar in anul 2004 Norman a atras din nou atentia asupra sa si a demonstrat ca este o forta in sportul columbofil de care trebuie sa se tina seama. El a castigat, impreuna cu porumbelul `Robinson`, locul 1 National si locul 2 International la Pau.
In 2005 din nou au castigat locul 1 National, de data asta pe zona A, in concursul Derby cu porumbeii maturi de la Limoges….
 
 
Cursa de 1 Milion de Dolari
 
 
`Abraham`, tatal castigatorului cursei de 1 Milion de Dolari
 
 
 
`Zorro` in crescatoria sa……impreuna cu 4 femele
Timp de mai multi ani a fost un adevarat taur
 
 
 
Filip Norman impreuna cu Gilbert van Parijs ; Filip il tine in mana pe super reproducatorul `Zorro`, bunicul castigatorului
 
 
 
 
Va vine sa credeti? Este de necrezut! Exista probabil o singura crescatorie de porumbei voiajori in Belgia cu asa o lunga si incantatoare istorie….Dar…. o poveste incantatoare s-a intamplat in 2008, anul cand Filip Norman (si raposatul Norbert pentru ca Filip a tinut ca numele tatalui sau sa fie mentionat alaturi de al lui, pentru ca el are un respect deosebit pentru tatal sau!) a castigat cursa de 1 Milion de Dolari, probabil lucrul cel mai incantator care i se poate intampla unui columbofil.  Cu cativa ani in urma acest titlu a fost castigat de catre belgianul K. Roosens, impreuna cu un columbofil din Africa de Sud. Este singura data cand un columbofil belgian a mai castigat acest concurs deosebit ! Sambata, dupa incheierea cursei, am fost unul dintre cei care l-au felicitat pe Filip, iar telefonul a sunat toata ziua in locuinta familiei Norman….pana cand postul national de televiziune (`VTM`) si ziarele nationale (`Laatste Nieuws`, `Nieuwsblad`, etc…) au venit in vizita la el. Au fost telefoane din toate colturile lumii. Astazi, luni, am fost si eu in vizita la Filip, la Westkapelle, si am fost tratat precum un rege de catre Frans, Lisette, Gilbert, Filip, sotia sa Roos, cumnatul sau Roger.....ce atmosfera; cu aceasta ocazie am putut verifica sociabilitatea si amabilitatea proverbiala a locuitorilor din Flandra de Vest.
A fost o zi extraordinara !
 
 
 
Reportajul celor de la `VTM`...
 
 
Nikolaas Gyselbrecht reprezentantul site-ului PiPA a fost unul dintre primii care au venit
sa il felicite pe Filip Norman
 
`Parca plutesc pe Luna`, spune Filip.
`Tensiunea, presiunea pentru viitorul sezon a disparut….Sezonul actual s-a incheiat cum nu se putea mai bine. …… Si atunci cand presiunea dispare, Norman devine si mai periculos`, a scris presa. `Nu am dormit in ultimele 2 nopti si aproape nu am mancat nimic`, a mai completat Filip. `Adrenalina mi-a circulat prin tot organismul si acesta adrenalina ma ajuta sa traiesc`…..
 
 

Este a treia oara cand Filip Norman particia cu porumbei in Cursa de 1 Milion de Dolari, de data aceasta cu 9 pasari. Si in ziua finalei Filip a avut o premonitie in legatura cu succesul care urma sa vina.
 
 
 
O cursa grea
Finala cursei de 1 Milion de Dolari a fost una deosebit de grea, cu o viteza medie de 1060 m/min pentru primul porumbel sosit din cursa; un porumbel deosebit de puternic in conditii climaterice dificile! In prima zi nu au fost inregistrati decat 300 de porumbei, lucru care spune multe despre dificultatea cursei! In concurs au fost inscrisi porumbei din 25 de tari si toti au participat cu cele mai bune pasari. Anul acesta au fost inscrisi la start 5000 de porumbei. Taxa de participare a fost de 1000 USD pentru fiecare porumbel inscris, premiul  a fost de 1 milion de dolari, iar locul 1 in concurs a fost premiat cu 200.000 USD. In ciuda faptului ca in ultimii ani in China s-au organizat multe curse de porumbei cu premii deosebit de mari (numai in anul 2008 in China au fost inregistrate nu mai putin de 6 curse la care premiile totale totalizeaza peste 2 milioane dolari) cursa de 1 Milion de Dolari organizata in Africa de Sud ramane cea mai populara si mai corecta. Este posibil ca aceasta sa fie cea mai dura competitie columbofila din lume organizata in prezent pentru pui.
 
 
Anecdote
` Prietenul meu bun, Jos Thone, mi-a spus ca niciodata nu voi putea castiga o cursa precum asta….De asemenea, prietenul si managerul crescatoriei mele, Gilbert van Parijs, s-a impotrivit participarii noastre in aceasta competitie`Si cu toate acestea am participat si castigat`…a adaugat plin de mandrie Filip Norman.
`Chiar si presedintele KBDB, dl Félicien Vermeulen, m-a sunat sa imi spuna ca a fost tare incantat ca am castigat acest premiu important in ultimele luni ale mandatului sau de presedinte al KBDB`.
 


Louis BALLAERTS - castigatorul national in Belgia de la Pau - 20072010 - un an columbofil excelent pentru Alain si Dirk Van Den Driessche - BelgiaRoger GHION - Belgia - castigatorul National la St. Vincent in 2007Belgianul Roland Kyndt poate privi cu mandrie la sezonul columbofil 2009 Thibaut - Boons - Belgia - rezultate deosebite in 2005 la nivel national
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.