Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Valoarea genetica a unui porumbel este in directa legatura cu pretul lui de achizitie?
Da
Nu
Intamplator
Niciodata
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia

Confuzia motatei - autor Dr. Mircea Bilius


07:08, Joi, 30.06.2016 Confuzia motatei

 

 

                                                                                   Dr. Mircea BILIUS

Presedinte Onorific AC Suceava

 

 

O intamplare adevarata care a avut darul sa ne insenineze privirile intunecate de sosirile nesatisfacatoare ale porumbeilor la concursul Kelme, o etapa de maraton, localitate aflata la o distanta aeriana de 950 km.

            Eroii sunt un impatimit columbofil, vrednic gospodar, cu o vila respectabila aflata in vecinatatea drumului ce duce din comuna Scheia catre cartierul Itcani din municipiul Suceava si o necuvantatoare, o gaina motata din rasa Faverolles.

Era pe inserat cand inveteratul nostru columbofil cu mare vechime in Asociatia Suceava si-a inaltat stolul de porumbei, antrenandu-i pentru concursul de mare fond de la Suwalki. Privirile lui urmareau fluturarile aripioalelor porumbeilor, adevarate cristale, care mangaiau o cupola senina cereasca de peruzea. In acel moment el se gasea in gradina, indaratul uni gard amenajat din ostrete de lemn, departate la circa 4-5 cm. gardul respective separa gradina de curtea casei unde se aflau orataniile.

Fiind in varsta de 65 ani, a simtit nevoia sa urineze. Si-a scos “cercelusul” si a dat drumul jetului de urina in iarba dintre ostretele gardului. Privirea lui lacoma de zborul porumbeilor in timp ce scutura “cercelusul” era atintita sus in vazduh catre inaripati. Deodata a simtit o mare durere.

O gaina motata aflata in curtea casei, langa gard l-a inhatat de “cercelus”. Durere cumplita, “cercelusul” a inceput sa sangereze abundent. Sotia, vazandu-l plin de sange, a alergat la dispensarul uman din comuna. Aici nu a gasit pe nimeni. A plecat apoi la dispensarul veterinar. Un asistent auzind patania i-a dat apa oxigenata si pudra de Baneocin.

Tot intr-o fuga, nevasta a ajuns acasa unde sotul intre timp reuseste sa opreasca sangerarea, facand o staza compresiva. Si-a spalat “cercelusul” cu apa oxigenata, l-a pudrat cu Baneocin si i-a aplicat un pansamet steril.

Auzind nastrusnica intamplare, membrii columbofili, au izbucnit in explozii de rasete si cum sa nu razi….…

Un vecin, tot columbofil, plin de umor i-a spus: “Domnule L., trebuie sa faci dezinfectie in gradina, motata a confundat cercelusul cu o omida.”

Imi cer scuze pentru ca mi-am permis sa va povestesc aceasta incredibila dar adevarata intamplare, “victima” se datoreste marii noastre pasiuni, inaripatii calatori.

Am considerat ca prinde bine istorioara in aceasta perioada cand dificultatile concursurilor de maraton constituie de multe ori adevarate tenebre ale emotiilor asternute pe gandurile si fruntile noastre.

 

Dr. Mircea Bilius - articol columbofil de exceptie despre `Porumbeii, talismanul sufletului` - partea a 2-a"Intamplari columbofile" - o frumoasa poezie columbofila a anilor `70 - autor dl. ing. Ionescu Valentin - BucurestiSucces columbofil romanesc deosebit: Un porumbel al domnului dr. Mircea Bilius este campion national al UcraineiDr. Mircea Bilius - articol columbofil de exceptie despre `Porumbeii, talismanul sufletului` - partea 1"Seminarul puilor" - un alt excelent articol columbofil scris de dl. dr. Mircea Bilius


Comentarii

postat la 07:05, Vineri, 01.07.2016 de florin

foarte haioasa intamplarea. iar prezentarea ca de fiecare data este la superlativ. Felicitari !

postat la 14:29, Vineri, 01.07.2016 de NAE

SUPEEERRRR !

postat la 13:52, Luni, 04.07.2016 de horia/

atragatoare istorioara
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.