Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Domnul UNGUREANU SIMA, UCPR Dambovita - IN MEMORIAM


15:51, Luni, 18.02.2013 

Domnul Ungureanu Sima impreuna cu sotia, persoana care i-a fost alaturi si l-a sustinut in toata pasiunea si proiectele sale columbofile

 

 Domnul Sima Ungureanu din localitatea Valea Voievozilor – Dambovita, a fost un om care a practicat columbofilia din placere şi care nu a privit columbofilia prin prisma rentabilitatii.

Domnul inginer Ungureanu Sima a fost unul dintre fondatorii UCPR, un renumit arbitru national si cel care a realizat actualul sediu al uniunii intr-un frumos parc vegheat de peste 20 de statui in bronz ale domnitorilor Tarii Romanesti, parc in care se afla si Gradina Zoologica a fostei cetati de scaun, Targoviste.

Undeva la inceputul anilor `90 "nea Sinel" (asa cum il cunosteau apropiatii) a inceput sa importe porumbei de la mari crescatori din acea vreme si aici ii amintim pe Emiel Denis, Van der Wegen ...

Din aceste importuri si dupa incrucisari cu vechii sai porumbei s-au nascut vedetele crescatoriei "Cabana Iubirii", mai exact porumbeii: "Septaru"- DB7-1991, "Asu" RO-00025-1997, vanduti mai tarziu cu sume fabuluase pentru acea vreme unui cunoscut crescator turc.

Investitiile nu s-au oprit aici: in anii 2002-2005 regretatul Ungureanu a importat porumbei originali Van de Poel, G.Kuypers, Wijnads,s.a.

Incrucisand aceste linii a obtinut porumbei ce concurau extraordinar la concursurile de tip columbodrom, intreceri pe care s-a axat in ultima perioada a vietii. Rezultatele nu au intarziat sa apara si printre nenumaretele locuri fruntase obtinute la concursurile nationale, in anul 2010 reuseste sa castige locul 17 in finala Columbodromului EuroAlpin si mult mai rasunatorul loc 1 in finala Columbodromului Delta - Club Ungaria.

Din nefericire, domnului Sinel s-a stins din viata pe data de 25.04.2012, dupa 40 de ani de columbofilie.

Tot in acelasi an, 6 pui din crescatoria domnului Ungureanu Sima au fost angajati la columbodrul EuroAlpin, dintre care unul a castigat locul 20 in finala extrem de grea de la Rezovo, 390 km (niciun porumbel nesosind in prima zi).

Regrete eterne din partea toturor columbofililor romani care l-au cunoscut, l-au iubit si apreciat. Dumnezeu sa il odihneasca !

 

In continuare va prezentam cateva imagini de la festivitatile de premiere ale UCPR din ultimii ani, la care a participat si domnul Ungureanu Sima si cateva fotografii cu un porumbel reprezentantiv de Emiel Denys, din crescatoria dansului.

 

Domnul Sima, cu spatele si imbracat in haina neagra de piele, la o sedinta de arbtiraj in cadrul expozitiei nationale a UCPR

 

 

La banchetul festivitatii de premiere a UCPR, decembrie 2010 (domnul Sima este barbatul carunt in camasa bleu, din dreapta imaginii, de vorba cu dl. Florin Banu)

 

 

 

 

 

La masa cu fostul presedinte al UCPR, dl. Valeri Hamza

 

 

Un frumos si valoros mascul de Emiel Denys, una dintre susele sale preferate de porumbei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Campionii nu se dezmint niciodata - dl. NINI ENACHESCU, UCPR Baicoi, jud. PrahovaSucces columbofil romanesc deosebit: Un porumbel al domnului dr. Mircea Bilius este campion national al UcraineiDomnul George Lup - un alt crescator roman foarte bun din Melbourne - Australia Scurta prezentare a pasiunii columbofile a domnului Paul Chirica, UCPR Hunedoara, 2010Scurta prezentare a pasiunii columbofile a domnului Raducu Victor, FRSC Bucuresti
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.