Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Domnul Andrei Gheorghe, UCPR Dambovita - campionul trecutului, prezentului si viitorului


00:24, Duminica, 23.12.2012Domnul Andrei Gheorghe, UCPR Vulcana Pandele, judetul Dambovita

 - Campionul trecutului, prezentului si viitorului

 

 

Autor: dl. Florin Banu, UCPR Dambovita

 

 

Ajuns la varsta de 47 de ani (multi inainte!), Andrei Gheorghe, cel pe care toti il cunosc de “Finu” sau “Lica”, a castigat tot ce se poate castiga in lumea columbofila. Asa cum de curand spunea - "Bai prieteni, mie mi-au si ruginit plachetele de cand le-am luat", toti am putea crede ca, neavand nicio alta provocare, ar putea sa o lase mai moale cu rezultatele, insa, nu e este deloc asa, ceea ce ne arata si ne convinge de microbul si patima columbofiliei, dovedind ca aceasta ambitie si obtinerea de rezultate de care in continuare da dovada, nu tine neaparat de castigarea unor trofee ci in special de PASIUNE si DRAGOSTE pentru porumbei.

Membru la clubul din Vulcana Pandele - cel mai puternic club columbofil din U.C.P. (aproximativ 10 maestri emeriti activand in prezent acolo), Andrei Gheorghe a avut tot timpul parte de o concurenta acerba, dar care s-a dovedit a-i fi benefica, impingandu-l si oblingandu-l sa tina astfel pasul cu cei mai valorosi columbofili din judet si din Romania si chiar reusind, cu regularitate sa castige an de an cate-un loc fruntas in fata acestor titani ai sportului columbofil (de cele mai multe ori, un loc fruntas la nivelul clubului Vulcana Pandele inseamna un titlu national sau cel putin o prezenta pe un loc fruntas in expozitiile nationale).

Concursurile de fond, dar mai ales de maraton, au devenit specialitatea casei pentru Finu, devenind un favorit cert la castigarea fiecarui concurs de maraton, acest lucru fiind sustinut de rezultatele excelente obtinute la ultimile 3 derby-ul nationale organizate de U.C.P. Astfel, in anul 2010, ultimul an in care gruparea in care activeaza a concurat pe ruta Ardeal, datorita faptului ca zona Ucraina era inchisa pentru organizarea si lansarea porumbeilor, derby-ul anual national, a fost organizat in Polonia, cu lansare din localitatea Torun - 1017 km, Andrei Gheorghe obtinand, cu femela 924456/07 F, locul 10 din 1242 porumbei participanti si aproximativ 500 de crescatori.

 

 

 

Imagini de la premierea derby-ului National Torun, 2010

 

 

 

 

 

 

 

Premiatii derby-ului national Torun 2010

 

 

In acelasi an, 2010, avea sa urce pe podiumul national - obtinand locul 3 national AS palmares cu femela 800816-08 F (24 de clasari - toate pe ruta Ardeal!) si locul 3 Expo AS Palmares cu aceeasi femela.

 

 

 

 

 

Amintiri deosebite de la Festivitatea de Premiere U.C.P.R. 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anul 2011 avea sa fie un an ceva mai greu, datorita schimbarii radicale a rutei de zbor - gruparea mutandu-se de pe ruta Ardeal spre Ucraina pentru categoriile de fond si maraton si Bulgaria pentru viteza si demifond. Pierderile au fost insemnate, iar rezultatele ceva mai slabe decat ne-a obisnuit, dar, cu toate acestea Lica reuseste din nou un rezultat excelent in aceste conditii, gratie femelei 1031141-09 F, ocupanta locului 12 la categoria as maraton maturi + yearlingi si locul 83 din 845 porumbei (309 crescatori) la derby-ul Donets'k.

Aceeasi femela avea sa reuseasca, un an mai tarziu, un loc 11 din 4003 porumbei, la acelasi derby national Donets'k, facand astfel Palmares Mare Fond - LOCUL 3 NATIONAL si locul 2 national Mare Fond in Expozitie!!! Asa cum o sa observati in fisa de calcul punctaj a acestei femele, in ultimii 2 ani a clasat 5 maratoane, dintre care 2 de peste 1000 de km!

Un alt porumbel care l-a reprezentat pe domnul Andrei Gheorghe in expozitia 2012, este 10075-09 M - categoria Fond Maturi + Yearlingi - locul 26.

Am facut aceasta scurta trecere in revista, a rezultatelor din ultimii ani, pentru a arata inca o data, daca mai era nevoie, valoarea acestui crescator, care, facand o gluma, poate face la anul cererea de maestru, pentru a obtine o noua placheta si in vremurile actuale ale columbofiliei moderne, putand astfel sa o inlocuiasca pe cea ruginita. Tinand cont de zona defavorizata in care joaca si de concurenta care exista, cu atat mai mult rezultatele sunt meritorii si fac din Andrei Gheorghe un columbofil de prim plan al U.C.P.-ului.

 

 

 

1031141-09 F - "LADY D"

 

 

 

 

 

 

 

 

10075-09 M - LOCUL 26 FOND 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cateva fotografii de la Expozitia Nationala Columbofila a UCPR – decembrie 2012

 

 

 

 

 

 

 

Sistemul pe care il practica in timpul concursurilor este destul de complicat si greu de descifrat pentru un columbofil obisnuit, bazandu-se mult pe experienta pe care o are si pe cunostintele columbofile, imperechind porumbeii si desperechindu-i atunci cand simte ca este necesar acest lucru, lasandu-i sa cloceasca sau sa scoata pui cand observa o scadere de forma. Antrenamentele le face in jurul casei, de obicei unul singur in fiecare zi, fapt ce se datoreaza si columbodromului, care la randul lui trebuie antrenat, domnul Andrei Gheorghe fiind si proprietarul Columbodromului Euro-Alpin, insa antrenamentele private primeaza, porumbeii fiind antrenati, atunci cand este pauza intre concursurile de fond, de la distante de 50 - 100 de km pe directia de zbor.

Desi materialul genetic de care dispune la compartimentul de matca este de o deosebita valoare, nu inceteaza in a mai face infuzii de sange proaspat, linii noi, porumbei insa alesi cu mare grija, lucru ce denota faptul ca si pe viitor Andrei Gheorghe va reprezenta in continuare un real adversar pentru concurentii si aspirantii la titlurile nationale la concursurile de fond si maraton.

Pe langa concursurile de maraton, o alta tinta o reprezinta concursurile de pe columbodroamele din Romania si nu numai. In anul 2012, domnul Andrei Gheorghe a participat cu porumbei la mai multe columbodroame prestigioase, dintre care amintim: Kalimanci - Bulgaria, Balkanic Fair-Play - Romania, As Golden - Grecia, Race Pigeon - Piatra Neamt, Honest Race - Targoviste, Corabia - Romania etc. Rezultatele au fost bune, culminand cu locul 14 si 19 in finala de la Corabia - Darabani 505 km.

 

 

Imagini de la editia 2012 a finalei columbodromului Kalimanci, Bulgaria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot timpul cu zambetul pe buze si gata sa ofere oricui un sfat util in ceea ce priveste arta de a fi columbofil si nu crescator de porumbei, Andrei Gheorghe a fost, este si va ramane unul dintre pionierii columbofiliei moderne din judetul Dambovita si chiar din Romania. Inconjurat de o modestie atipica in cele mai multe dintre cazuri marilor campioni, el este tipul de columbofil care poate produce oricand rezultate deosebite, atunci cand celor mai multi le dispare increderea si curajul. Este cunoscut de toti ca un tip jovial si plin de optimism, chiar si in cele mai grele situatii, reusind astfel sa tina in orice imprejurare capul sus si sa priveasca pe oricine in ochi.

 

 

FELICITARI, domnule Andrei Gheorghe, si mult succes pe viitor !

 

 

"O intamplare ciudata" - relatata de domnul Stemate CatalinDomnul SILVIU GLODEANU, UCPR Dambovita - imagini din vizita sa columbofila in Belgia, februarie 2014Scurta prezentare a pasiunii columbofile a domnului Ioan MAGDA, din judetul AlbaScurta prezentare a pasiunii columbofile a domnului Sorea Constantin, FCPR VasluiCampionul Ionut TANASA - Stejarul columbofil de la Falticeni - autor prof. Dr. Mircea Bilius


Comentarii

postat la 18:51, Duminica, 23.12.2012 de Caba Vasile

Felicitări pentru rezultatele obţinute şi mult succes în continuare.\r\nSărbători fericite şi La mulţi ani tuturor columbofililor dîmboviţeni!\r\nÎn 2013, vă aştept la Darabani-Bt.
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.