Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Rezultate columbofile de exceptie obtinute de crescatorii romani in SUA, in 2011


20:46, Sambata, 31.12.2011

Rezultate columbofile de exceptie obtinute de crescatorii romani in SUA, in 2011

 

 

Departe de Romania, in apropierea Pacificului, si anume in Statul Washington, langa Seattle, este o mare comunitate romaneasca ce este bine reprezentata de toate categoriile sociale, profesionale dar si venita aici din toate regiunile Romaniei.  Cei mai multi dintre romanii ce au ales sa locuiasca  in afara granitelor tarii  inteleg  unul din aspectele ce face aceste mici Romanii ale diasporei romanesti sa fie deosebite de Romania de acasa. In diaspora, romanii se intalnesc veniti din toate regiunile tarii, se invata obiceiuri noi, traditii noi, retete culinare, prieteniile se leaga fara sa se tina seama de regiunea din care fiecare provine. Oamenii duc cu ei in strainate, odata cu educatia, religia, obiceiurile si pasiunile ce le-au avut in tara de origine si de care s-au indrogostit inca din copilarie. Uite si asa in aceasta "mica Romanie" din jurul orasului Seattle sunt si cativa romani care au dus cu ei pasiunea de a creste, de a face selectie dar si a participa la concursuri cu aceasta minunata pasare ce se numeste "Porumbelul Voiajor".

Nu greu le-a fost sa se alature cluburilor columbofile din zona, sa se afirme cu rezultate bune, ca mai apoi sa ajunga sa castige concursuri dar si sa ajunga in topurile clasamentelor. Grupul romanilor columbofili ce zboara in cluburile din jurul metropolei Seattle este format din domnii: Marian Maricutu, Claudiu Brzac,  Florin Potra, George Dobre, Claudiu Maricutu, Dan Dorca. De asemenea in statul vecin, Oregon, este un grup romanesc destul de bine reprezentat in sportul columbofil si care conduce in toate clasamentele la nivelul Oregonului. Doi dintre cei ce ar putea fi mentionati aici ar fi: Filip Andreica si  Adrian Buturoaga ce au avut rezultate exceptionale in anii trecuti dar mai cu seama in anul acesta 2011.

Sportul columbofil, asa cum este in intreaga lume, se confrunta cu un declin in popularitate datorita mai multor factori, probabil ce  tin de noile tehnologii, de preturile pentru cresterea si ingrijirea porumbeilor dar si pentru ca aceasta pasiune  literalmente necesita un efort fizic pe care cei tineri nu prefera sa il faca, ci mai degraba prefera un joc pe computer.

In SUA este un numar mare de romani  si alti  europeni care zboara porumbei si acest lucru se intampla in toate statele Americii. Aici in Seattle sunt 7-8 cluburi columbofile mai importante care sunt unite intr-o asociatie. Numarul de membri zburatori, sau numarul de pasari angajate in concursuri nu se ridica la nivelul la care se zboara in Europa si in Romania, dar aici este o competitie foarte mare si acest lucru este dat de calitatea pasarilor, de nivelul ce li se da dupa ce acestea sunt antrenate si  de ingrijirea lor. De cele mai multe ori aceasta este observata in rezultatele etapelor de zbor, unde secundele desparte pasare de pasare, crescator de crescator in concursuri de 400-500 km. Este o mare asemanare in privinta  modului de administrare a cluburilor si  organizarea concursurilor  dar de asemenea o alta asemanare intre cluburile din SUA si cele din Romania este ca si aici sunt aceleasi probleme ca si in Roamnia, adica discutii aprinse, dezbateri incordate, diferente de opinii, de puncte de vedere diferite dar toate aceste se rezolva prin unirea eforturilor tuturor membrilor sub un singur tel: "Hai sa rezolvam intr-un fel sa putem sa zburam porumbeii!!" Distantele de concurs pe care porumbeii zboara in cadrul Asociatiei „Evergreen Concourse”  merg de la 170 km pana la 650 km.  Factorii necontrolabili ce duc la pierderile mari de porumbei de aici sunt doi importanti si anume: pasarile rapitoare si vremea care se schimba cu mare rapiditate. Oceanul Pacific este un ocean rece si intemperiile ce pot fi aduse spre tarm vin cu o rapiditate ce este greu de prezis si atunci este greu sa se ia decizii foarte bune in ceea ce priveste eliberarea pasarilor in concursuri pentru ca in drumul lor spre casa vor intalni ploi, ceata caldura si acestea, de multe ori, toate in aceeasi etapa.

La toate aceste se mai adauga si erorile umane, decizii greste ale lansatorilor. Pasarile rapitoare sunt in abundenta aici si sunt strict protejate de catre legile Internationale si Federale. Familia rapitorelor este bine reprezentata de toate pasarile, cu toate metodele lor de atac. Aceasta face sa se piarda un numar mare de pui chiar din jurul casei, inainte ca acestia sa ajunga sa fie angajati la antrenamente.

In concluzie putem spune ca anul 2011 a fost un an bun pentru doi dintre columbofilii romanii din SUA ce au zburat la ambele competii si anume: Maturi 2011 si Tineret 2011.

 

Florin Potra a bulversat toate pronosticurile si a realizat performante in fata unora dintre cei mai vechi in ale "breslei" si asta in primul an la categoria zboruri de maturi. Pasari de calitate, ingrijire fara limita, antrenamente la program, sanatate controlata toate acestea au reprezentat reteta succesului fara egal obtinut de catre Florin !!!

 

 Imagine dintr-unul din compartimentele crescatoriei domnului Florin Potra

 

 

Rezultatele obtinute in sezonul de maturi 2011:

 

Locul 1 la Demi-fond, pe club,

Locul 1 la categoria Crescatori, pe club

Locul 4 la categoria Crescatori, pe asociatie 

 

Sezonul de tineret 2011:

 

Locul 1 la categoria Crescatori, pe club

Locul 7 la Demi-Fond, pe club

Locul 8  la categoria Crescatori, pe Asociatie 

 

 

 Domnul Potra - unul dintre cei mai valorosi columbofili din nord-vestul SUA

 

In clasamentul pe Federatia de Nord-Vest a obtinut locul 3 la categoria Crescatori la ambele categorii - Maturi si Tineret.

La toate acestea trebuie sa mai adaugam faptul ca porumbeii lui Florin provin din liniile: Vandenheede, Marc Pollin, Beverdam, Bleeker, Oostenbruge, Joop Groenen, au luat multe diplome de locul 1, 2, 3 si s-au situat in mod constant in primii 10-20% porumbei in clasamente.

 

 

 Aici alaturi de unul dintre cei mai valorosi porumbei de zbor din crescatorie

 

 

George Dobre – a avut un an deosebit de multumitor pentru el, in anul decisiv de selectarea lotului de matca.

 

La zborurile de Maturi 2011 a obtinut urmatoarele rezultate:

 

Locul 3 la categoria Demi-fond pe club

Locul 5 la categoria Crescatori, pe club

Locul 11 la categoria Crescatori, pe Asociatie

 

La zborurile de Tineret 2011 a obtinut urmatoarele rezultate:

 

Locul 3 la categoria Demi-fond, pe club

Locul 4 la categoria Crescatori, pe club

Locul 5 la categoria Crescatori, pe Asociatie

Locul 7 la categoria Crescatori, pe Federatia N-W

 

 

 

De asemenea pasarile lui Gigi au punctat constant in primii 10-20% porumbei clasati si au abtinut multe diplome de locul 1 2 3. Unul dintre cele mai bune rezultate ale lui le-a obtinut cu o pasare ce a castigat locul 1 pe club, pe asociatie si pe Federatia de Nord Vest la un concurs de 170 km. Pasarile lui George Dobre  provin dintr-o familie  originala: fratii Janssen, Vandenheede, Jos Thone, Delbar-Chris Pimen,  Topo-Mike Ganus.

Schimbul de opinii, metode, strategii si antrenamente dintre George si Florin a fost foarte fructuos si a imbunatatit rezultatele in mod semnificativ in anul acesta si probabil ca rezultate la fel de bune se vor inregistra si in anul urmator.

 

 Frumoasa crescatorie a domnului Dobre

 

La zborurile de tineret Claudiu Brzac a a vut un lot de tineret in ingrijirea lui George si acestia au zburat foarte bine in prima parte a sezonului de zboruri cu tinerii iar apoi unii dintre ei au fost selectati special  pentru a constitui lotul de maturi din anul viitor iar ceilalti au continuat toate etapele de zbor la tineret cu rezultate foarte bune. 

La acest moment acestea sunt cateva dintre stirile columbofile care sosesc in Romania din nord-vestul Americii 2011 si ale romanilor ce reprezinta cu succes columbofilia romaneasca in acest frumos colt de lume.

 

 

 Se analizeaza cu atentie un tanar porumbel foarte promitator

 

 

 

 Intr-o discutie amicala cu un prieten columbofil, dupa o etapa grea de concurs

 

 

 

Porumbelul "209", un excelent exemplar din susa Klaverstijn x J. Groenen

 

 

"890" - un frumos mascul din susa Serge van Elsacker

 

 

"1068" - un reproducator excelent din linia Jan Aarden - Piet Lazeroms

 

 

"1640" - un exemplar original Janssen

 

 

 

"4034" - un frumos si valoros mascul original Serge van Elsacker

 

Alaturi, participanti la un seminar columbofil in Portland, Oregon, domnii Gigi Dobre si Freddy Rivera, presedintele American Racing Pigeons Union

Piet van de Merwe - rezultate deosebite la Blois - 2009Noul Regulament Sportiv al FCPR, un catalizator al concursurilor columbofile la Suceava - Dr. Mircea BiliusAlex Durdan - Gorj - scurta prezentare a activitatii columbofileFamilia Herbots - Belgia - rezultate deosebite si in 2008 - partea a 3-aDr. Mircea Bilius - articol columbofil de exceptie despre `Porumbeii, talismanul sufletului` - partea 1


Comentarii

postat la 21:01, Sambata, 31.12.2011 de Cadariu Marcel

La Multi ani!Bafta 2012.

postat la 11:54, Duminica, 01.01.2012 de anestin

felicitari baieti pentru aceste minunate rezultate si sintem mindri de voi

postat la 20:52, Duminica, 01.01.2012 de Codrut

BRAVO DOMNILOR , BRAVO , BRAVO !

postat la 21:31, Luni, 02.01.2012 de postelnicu

sinteti tari mai romanilor si ne bucuram sincer pentru sucesul vostru ; la cit mai multe astfel de victorii ! !

postat la 11:48, Vineri, 06.01.2012 de silviu glodeanu

felicitari pt rezultate! tot asa si in 2012

postat la 16:52, Vineri, 20.01.2012 de robert

domnule glodeanu cum stam cu deparatizarea?

postat la 23:20, Luni, 22.10.2012 de valentin

Felicitarile mele aveti o crescatorie superba si porumbei pe masura mult succes in anul 2013\r\n\r\nwww.crescatoria-valentin-tulbita.webs.com
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.