Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Gerard si Anton Kouters - Olanda - invingatori nationali la Pau in 2009


12:51, Luni, 22.06.2009 

Gerard Kouters si fiul Anton (din localitatea Noordhoek - Olanda)
au castigat locul 1 National la Pau, in 2009, impotriva a 2.750 porumbei !
 
 
In Olanda au fost angajati in aceasta cursa un numar de 2.750 porumbei. La nivel international pentru aceasta cursa s-au strans un numar total de 7.679 porumbei. In anul 2008 pentru aceeasi cursa s-au strans doar 6.894 porumbei. Pentru Gerard Kouters si fiul castigarea locului 1 la Pau, in 2009, reprezinta cel mai bun rezultat din cariera lor.  
 
PAU 2009
Porumbeii au ajuns la locul lansari joi, in jurul orelor 18.30.
Lansarea porumbeilor in cursul diminetii de vineri a trebuit amanata, din cauza conditiilor meteo nefavorabile.
Pau este pozitionata in partea de sud-vest a Frantei si este capitala regiunii Béarn, un bastion al istoriei si culturii franceze. Orasul are o pozitie geografica deosebita, fiind situat la baza muntilor Pirinei, iar pana la marile metropole Bordeaux si Toulouse este o distanta de cateva sute de kilometri. Mai aproape se afla Spania si oceanul Atlantic.
Eliberarea porumbei in cadrul acestui concurs international s-a facut asadar sambata dimineata, la orele 6.50.
 
 
Membrii familiei Kouters: Nel, Gerard si Anton
 
 
Crescatorii
Tandemul columbofil G. Kouters si fiul este format din tatal Gerard (81 de ani) si fiul Anton (49 de ani). Gerard si Anton locuiesc unul de altul la o distanta de aproximativ 500 metri in localitatea Noordhoek, un sat in nordul provinciei Brabant, in apropierea orasului Moerdijk. De porumbeii de zbor se ocupa tatal Gerard impruna cu sotia sa Nel, iar fiul Anton este responsabil de porumbeii de la reproductie.
Anton lucreaza in orasul Moerdijk ca agent de vanzari.
Acestia sunt membri ai asociatiei columbofile P.V. De Gevleugelde vrienden din Noordhoek, dar in cursele organizate la nivel de ZLU acestia isi angajeaza porumbeii in National Basketting Centre din Steenbergen.
 
Sosirea
Tandemul Gerard Kouters si fiul au angajat in aceasta compentitie 7 porumbei, maximum permis.
Gerard impreuna cu sotia sa Nel asteptau porumbeii sa se intoarca de la Pau sambata seara, in timp ce fiul lor Anton se afla in fata calculatorului urmarind pe internet daca exista raportari de porumbei sositi la crescatorii aflate la o distanta mai mica decat a lor. Atunci cand Anton a vazut care a fost viteza a zbor a primilor porumbei sositi in Franta si Belgia s-a gandit imediat: `Daca am avea o sosire in seara asta ar fi un lucru deosebit!` In timp ce Anton cauta in continuare pe internet telefonul a sunat si visul sau a devenit realitate: `Acestora tocmai le sosise un porumbel de la Pau`.
Mama sa Nel (in varsta de 76 de ani), un columbofil foarte impatimit si ea, a fost cea care a vazut porumbelul sosind.
Este vorba despre masculul lor albastru cu seria NL-05-0563752, care a fost inregistrat in ceas la ora 22, 4 minute si 54 de secunde, de la o distanta de 993,521 kilometri, inregistrand astfel o viteza medie de zbor de 1085 metri /minut.
 
Porumbelul castigator
Tatal masculului castigator este un porumbel din compartimentul de reproductie pe care acestia il au de la fratii Bril din Ossendrecht. In anii `90 ai secolului trecut, acest porumbel a zburat de patru ori foarte bine, inregistrand rezultate de top in primii 100 de porumbei clasati la nivelul de ZLU (de trei ori la Pau si o data de la Marseille).
 
 
`752`, porumbelul olandez castigator la Pau, in 2009
 

Mama porumbelului `752` este: `Mama Jac`, (un femela provenind direct de la Jac van Dijk din Steenbergen).
Aceasta porumbita `Mama Jac` este o super femela de reproductie  deoarece in afara de acest mascul i-a mai dat si pe castigatorii urmatoarelor locuri:
- 5 National la Dax
-  5 National la Pau
-  18 National la St. Vincent in 2009.
 
Castigatorul din acest an de la Pau a fost angajat prima data in 2008 intr-o cursa ZLU organizata la Tarbes si a fost inregistrat acasa la ora 21 si 45 de minute in ziua lansarii si cu acest timp a castigat locul 9 National impotriva a aproximativ 4.100 de porumbei angajati. Porumbelul `752` a fost angajat in acest concurs ca vaduv. Urmatorii sase porumbei din crescatoria lui Gerard si Anton angajati la Pau au sosit acasa duminica, dupa cum urmeaza: la orele 06h 23 minute, 07h 38, 07h 51 minute, 09h 21 minute, 09h 45 minute si 09h 48 minute. Concursul s-a incheiat la ora 10 si 30 minute pentru crescatorii aflati la o distanta de aproximativ 1000 de kilometri. Pentru Gerard si Anton probabil ca toti cei sapte porumbei angajati se vor clasa.
 
Sistemul
Gerard impreuna cu sotia sa Nel fac curatenie in crescatorii in fiecare dimineata la ora 6 si apoi lasa porumbeii sa se antreneze. Seara de acest lucru se ocupa Anton si Gerard. Tot Anton este omul care se ocupa si de vaduvi si de hranirea lor.
Inainte de concursurile organizate de catre ZLU porumbeii sunt antrenati numai la Creil, cu 14 zile inainte de concursuri, la o distanta de 300 pentru ei. In acest an porumbeii au fost antrenati in patru curse de la Creil. Porumbeii de zbor sunt acuplati la sfarsitul lunii ianuarie si sunt separati din nou dupa ce au clocit timp de patru zile.
In urmatoarele doua luni acestia sunt tinuti intr-un mediu de semi-intuneric si nu sunt imperecheati inaintea concursurilor.  
Vaduvilor li se arata femelele cu o ora inainte de a fi introdusi in cosurile de transport. La intoarcerea acasa din concurs vaduvilor li se permite sa stea impreuna cu femele timp de o zi sau chiar o zi si jumatate. In primele doua zile de la intoarcerea din concurs porumbeii sunt hraniti mai putin, apoi li se ofera o mixtura de zbor. Incepand cu luna mai porumbeii de zbor sunt antrenati de doua ori pe zi (o ora dimineata de la 6 la 7 si una seara intre 5 si 6).
 
Pregatirea medicala
Gerard Kouters si fiul il viziteaza pe medicul veterinar Henk de Weerd in Breda de trei ori pe an. In 2009 ultima oara cand l-au vizitat pe Henk de Weerd a fost cu doua saptamani inaintea concursului de la St. Vincent, deoarece porumbeii nu se aflau in cea mai buna forma. Atunci dr. Henk de Weerd le-a spus ca totul este in ordine cu porumbeii lor si nu trebuie sa isi faca griji. Si se pare ca doctorul a avut dreptate deoarece in cursa de la St. Vincent acesetia au castigat, la nivel national, locurile 4, 18 si 52 etc. impotriva a aproximativ 13.000 de porumbei. Din cei 29 de porumbei angajati, nu mai putin de 13 au castigat premii (si toate in primii 1300).
In concursul de la Mont de Marsan, Anton spune ca lucrurile nu au stat la fel de bine, unde au castigat locurile: 190, 191, 204, 257, 368, 649, 790, 799 etc. impotriva a 10.000 de porumbei. Din 17 porumbei angajati au castigat 10 premii la nivel national.
Imediat dupa cursa porumbeii primesc glucoza sau Belgasol. Cateva zile mai tarziu este adaugat in apa de baut produsul BS de la dr. de Weerd.
 
Alte rezultate de top castigate de porumbeii din aceasta crescatorie in cursele de doua zile:
Inaintea acestui mare succes,Gerard si Anton au mai castigat locuri de top la nivel national si international, astfel:
locul 2 National la St. Vincent
locul 2 National la St. Vincent
locul 3 National la St. Vincent
locul 3 National la Pau
locul 3 International la Dax
locul 4 National la St. Vincent in 2009
locul 5 National la Perpignan
locul 5 National la Tarbes
locul 6 National la Mont de Marsan
locul 7 National la Perpignan
locul 9 National la Perpignan
locul 10 National la St. Vincent
O lista impresionanta de rezultate obtinute in ultimii ani.
 
Final
Concursul international de la Pau din 2009 reprezinta incoronarea unei cariere columbofile pentru Gerard. Acesta are porumbei de la varsta de 5 ani si marele lui vis a fost sa castige o cursa nationala. El impreuna cu fiul sau, Anton, si-au vazut visul cu ochii in concursul de la Pau 2009.
Pentru toata activitatea lor de o viata, membrii familiei Kouters merita sa primeasca felicitarile noastre.
 
 
Bodelier Joep – 21.06.2009

Belgianul Roland Kyndt poate privi cu mandrie la sezonul columbofil 2009 PIPA.BE – rezultate licitatie Ludo Claessens – 22 martie 2009Cursa de 1 milion de dolari - Sun City - Africa de Sud - 2009Jaap Van Alphen - Olanda - Total Breeding Station - partea 1Jaap van Alphen - Olanda - Total Breeding Station - partea a 2-a


Comentarii

postat la 01:54, Luni, 14.09.2009 de spiridon dumitru

Cine are porumbei la noi in tara de la acest crescator ???
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.