Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Sisteme de crestere a porumbeilor - incrucisarea


07:29, Marti, 16.12.2008 

c. Încrucişarea este o metodă de împerechere între indivizi care se înrudesc într-un grad mai mic decât media obişnuită. O împerechere poate fi considerată probabil ca fiind una neconsangvină atunci când cei doi porumbei (mamă şi tată) nu au nici un strămoş comun în ultimele patru generaţii din pedigreu. Acest tip de creştere poate fi folosit pentru a aduce un nou caracter într-o linie de porumbei consangvinizaţi sau pentru a îmbunătăţi suma variaţiei în selecţia următoare.
 
 
         Încrucişarea este adeseori asemuită cu fenomenul cunoscut sub denumirea de vigoarea hibridului. Atunci când încrucişarea este realizată între două diferite tipuri de linii de animale, produşii lor se dovedesc a fi adeseori superiori indivizilor din care provin. Mai multe explicaţii au fost oferite pentru acest fenomen, dar nimeni nu le-a putut stabili cu exactitate. Vigoarea hibridului nu apare totdeauna, şi în prezent există mici şanse de a le prezice atunci când pot apare. Datorită modului aleator în care părinţii transmit urmaşilor calităţile lor superioare prin metoda încrucişării, valoarea acestei metode nu este încă certificată.
         Încrucişarea este împerecherea dintre două exemplare aparţinând la doi crescători diferiţi. Această metodă oferă destul de puţine lucruri crescătorului, dar este mult mai folositoare pentru geneticieni pentru că le oferă mai multe explicaţii despre compoziţia genetică a diferitelor linii, rase.

Elemente de genetica in cultivarea porumbeilor voiajoriRecuperarea porumbeilor dupa zborurile lungi si obositoare - Dr. Mircea BiliusSisteme de crestere a porumbeilor - consangvinizareaJohann Mehler - Germania - aprecieri despre cresterea de iarna a puilorDate despre bolile porumbeilor - Sava Gruescu - partea a 3-a
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.