Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Licitatiile pentru autostrazile Romaniei criticate de Basescu si de Bruxelles: Comisia Europeana atentioneaza Bucurestiul


23:03, Joi, 03.11.2011

Licitaţiile pentru autostrăzile României criticate de Băsescu şi de Bruxelles: Comisia Europeană atenţionează Bucureştiul

 

Adevarul, 3 noiembrie 2011

 

 

 

 Reprezentanţii Comisiei Europeane au declarat astăzi, pentru Adevărul Europa, că au atras atenţia autorităţilor de la Bucureşti în legătură cu dificultăţile înregistrate pe parcursul licitaţiilor pentru construcţia unor tronsoane importante (Nădlac - Arad şi Orăştie - Sibiu) de autostradă a căror finanţare a fost recent aprobată. Avertizările sunt transmise de Bruxelles într-o scrisoare transmisă pe 20 octombrie şi menţionată astăzi de preşedintele Traian Băsescu.

"Au apărut îngrijorări legate de calitatea rezultatelor competiţiei", a declarat, pentru Adevărul Europa, unul din purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene. Potrivit acestuia însă Comisia nu a condiţionat niciodată finanţarea proiectelor de faptul că unele proceduri ale licitaţiilor publice sunt contestate în instanţă, iar rezultatele sunt decise de sistemul judiciar.

Este vorba despre autostrăzi ale căror lucrări au fost recent anunţate de reprezentanţi ai Guvernului României. Pe 20 octombrie, premierul Emil Boc a fost la deschiderea şantierului Orăştie- Sibiu.

 

Băsescu: Este vorba despre neîncrederea Bruxelles-ului

Şeful statului a declarat joi, la reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei, că a primit o scrisoare din partea Comisiei Europene prin care instituţia informează Bucureştiul că nu va mai finanţa din bani europeni un proiect privind constructia unui tronson de autostradă deoarece câştigătorul licitaţiei a fost desemnat de către o instanţă judecătorească, potrivit Mediafax.

Traian Băsescu a explicat faptul că proiectul în discuţie se referă la licitatia pentru un tronson de autostrada de pe coridorul paneuropean 4. Unul dintre cei care au pierdut licitaţia a contestat decizia comisiei de evaluare, având câştig de cauză în instanţă. Băsescu a adăugat că este vorba despre o a doua astfel de atenţionare din partea CE.

"Noi nu vă mai finanţăm proiectele în care justiţia a stabilit cine este câştigătorul", a citat Traian Băsescu mesajul primit de la Bruxelles adaugând că reacţia Comisiei este una de neîncredere faţă de modul în care se câştigă licitaţiile în instanţă, în pofida deciziilor luate de comisiile de specialişti.

 

 

BOAGIU: O veste extraordinară pentru România

La sfârşitul lunii septembrie, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a anunţat aprobarea finanţării nerambursabile, din fonduri europene, a construcţiei autostrăzilor Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu, de către Comisia Europeană. Contribuţia din fonduri europene pentru cele două obiective este de 724 milioane euro pentru perioada 2011-2013.

"Aceste decizii ale Comisiei Europene constituie o veste extraordinară pentru România pentru că ne permit să începem decontarea din bani europeni nerambursabili a lucrărilor pentru construcţia autostrăzilor de pe Coridorul IV. Este o recunoaştere a eforturilor imense făcute la Ministerul Transporturilor în ultimul an de zile şi o confirmare a faptului că şi în administraţia românească se pot face proiecte mature prin care să fie absorbite fondurile europene alocate României', a declarat ministrul Anca Boagiu, citată de Agerpres.

 

Cât de importante sunt cele două proiecte


1. Proiectul 'Construcţia autostrăzii Nădlac-Arad' : proiectarea, supervizarea şi construcţia unei autostrăzi (2x2) între oraşele Nădlac şi Arad, în lungime de 38,882 km, şi a unui drum de legătură între Nădlac şi DN7, în lungime de 5,911 km.

Prin construcţia autostrăzii Nădlac-Arad se estimează o reducere cu 40% a numărului de accidente pentru traficul între Nădlac şi Arad, precum şi o reducere a timpului mediu de călătorie la 26 minute.


Contribuţia nerambursabilă din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene este de 213,88 milioane euro, iar termenul de finalizare este 2013.

 

2. Proiectul 'Construcţia autostrăzii Orăştie-Sibiu': proiectarea, supervizarea şi construcţia unei autostrăzi (2x2) între oraşele Orăştie şi Sibiu, în lungime de 82,07 km.


Prin construcţia autostrăzii Orăştie-Sibiu se estimează reducerea cu 20% a numărului de accidente pentru traficul între Orăştie şi Sibiu, precum şi reducerea timpului mediu de călătorie la 56 de minute.


Contribuţia nerambursabilă din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru acest obiectiv este de 510,15 milioane euro, iar termenul de finalizare este 2013.

 

Boc a trimis catre administratiile PDL mai mult de jumatate din banii pentru plata datoriilor primariilorNastase spune ca Basescu s-a asigurat “pe sest” ca nu e demisElena Udrea - "Mai toate femeile care au functii importante in PDL au fost sustinute, macar la inceput, de Traian Basescu&Licitatiile pentru autostrazile Romaniei criticate de Basescu si de Bruxelles: Comisia Europeana atentioneaza BucurestiulJO Londra 2012. Bronz pentru echipa feminina de gimnastica
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.