Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Valoarea genetica a unui porumbel este in directa legatura cu pretul lui de achizitie?
Da
Nu
Intamplator
Niciodata
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava

Despre cancer - interviu cu Daniel Reid, maestru taoist


23:11, Miercuri, 14.11.2012

DESPRE CANCER

Interviu cu Daniel Reid, maestru taoist

 

 

American de origine, Daniel Reid s-a stabilit de mai mulți ani în Bali, unde ține prelegeri despre programele de detoxifiere împreună cu soția sa, Snow, o vindecătoare taiwaneză, la hotelul Bale, din zona Nusa Dua. Americanul de 64 de ani, care locuieste acum în Australia, si-a petrecut copilăria în Africa si cea mai mare parte a vieții în Asia. Este un pasionat al conceptului „esti ceea ce mănânci” si îndeamnă oamenii să postească periodic, pentru a elimina toxinele si a ajunge la restabilirea sănătății optime. Daniel Reid, care în anul 2006 tocmai îsi publicase ultima carte, Tao pentru dezintoxicare, i-a acordat în acelasi an un interviu directorului ziarului The Bali Times, William J. Furney. Iată câteva extrase interesante din interviul respectiv:

 Intrebare: În prezent, cercetătorii blamează regimul alimentar ca fiind una dintre principalele cauze ale producerii cancerului. Ce să însemne asta? Că pe oameni îi omoară ceea ce mănâncă?

Daniel Reid: Nu e neapărat din cauza alimentelor în sine. E vorba de ceea ce se întâmplă în corpul nostru. În urma digerării si metabolizării hranei, se acumulează deseuri acide. Pentru că mâncăm alimente nepotrivite cu natura noastră si nu le eliminam corect, se creează o acumulare de deseuri acide. Cauza principală a cancerului a fost descoperită în 1931 de către dr. Otto Warburg, un om de stiință german care a primit premiul Nobel pentru medicină. El a descoperit că aparitia cancerului presupune, fără excepție, două condiții de bază: prea mult acid în tesuturi si insuficient oxigen. Știm cu toții ce se întâmplă cu deseurile produse prin respirație: se produce arderea oxigenului, din care rezultă bioxidul de carbon. În procesul de metabolizare, se arde zahărul, se ard proteinele, se ard grăsimile. Care este deseul rezultat? Acidul. E atât de simplu! E stiință pură. Asadar, atunci când ingerăm alimente care produc mult prea mult acid - zahăr, cărnuri, produse lactate, precum si orice fel de chimicale – conservanți, pesticide, aditivi alimentari, coloranți, medicamente, aspartam – se produce o mare cantitate de acid. Prin urmare, e foarte evident că, din cauza modului în care ne hrănim astăzi (la care putem adăuga si poluarea) se produc o mulțime de reziduuri acide în corpul nostru si nu mai absorbim o suficientă cantitate de oxigen.

Intrebare: Vreți să spuneți că oamenii nu stiu ce ar trebui să mănânce pentru a fi sănătosi?

Daniel Reid: Da, pentru că nu li se spune. De fapt, li se spune exact contrariul. Nu există sfaturi reale, totul e doar publicitate. În prelegerile si cărțile mele eu tot dau vina pe companiile de produse alimentare. Dar dacă oamenii sunt liberi de orice îngrădire să-si înceapă o afacere din care să iasă bani, ei vor face orice pentru a face bani, îți vor vinde si arsenic frumos ambalat, dacă sunteți dispusi să plătiți pentru el. Pe lângă acesti producători, eu acuz în acelasi timp iresponsabilitatea agențiilor guvernamentale care nu protejează oamenii, ci corporațiile. Doar în cele din urmă îl învinuiesc pe individ. E ca atunci când te duci la tribunal pentru încălcarea legii si judecătorul îți spune: „Ignoranța nu e o scuză când afirmi că nu ai stiut că ceea ce ai făcut era împotriva legii”. Haideți să ne întrebăm: De ce în prezent un om din trei face cancer, în loc de unul din 100, ca în 1913? S-au cheltuit multe miliarde de dolari în „războiul contra cancerului” si lucrurile merg tot mai rău. Niciun tratament nu merge. Chimioterapia? Să fim seriosi! Nu e nimic mai otrăvitor, nu exista producător mai mare de acid decât chimioterapia, care contribuie si mai mult la cauza principală a cancerului.

 

 

Intrebare: Asadar, dacă un medic îi spune unui pacient cu cancer să facă sedințe de chimioterapie si el nu vrea, care ar fi alternativele lui?Daniel Reid: Oh, Doamne! Pot să vă dau o duzină de alternative, iar prima este dezintoxicarea. Opțiunile sunt foarte simple: în primul rând, informați-vă care sunt cauzele apariției cancerului. Din cauza toxicității acumulate în corp de-a lungul timpului, cancerul ajunge în faza finală. Ceea ce se întâmplă în esență este că țesuturile dv. fermentează, producând o înmulțire rapidă a celulelor canceroase, cu formare de tumori. Cum funcționează acest proces? La fel ca la fermentarea berii, vinului, iaurtului, brânzei. Puteți întreba pe oricine care produce aceste lucruri: Cum faci? Mai întâi, ai nevoie de un mediu acid. Cum îl obții? Închizi containerul, astfel încât să nu intre aer, oxigen. Apoi începe fermentarea. Deci, ceea ce se întâmplă în țesuturile canceroase este că ai prea mult acid si o totală lipsă de oxigen, țesuturile fermentând si producând astfel cancerul.

Intrebare: Cunoasteți cazuri de suferinzi de cancer care au refuzat chimioterapia în favoarea detoxifierii si s-au vindecat?

Daniel Reid: Absolut!

Intrebare: Deci, dacă detoxifierea este calea de urmat, de ce nu o urmează toată lumea?

Daniel Reid: Să-ți spun de ce. Statisticile arată - si este sută la sută adevărat, si spun acest lucru în toate cărțile mele - că oamenii care se îmbolnăvesc de cancer si nu fac absolut nimic să-l trateze trăiesc mai mult decât cei care merg la medic si le urmează tratamentul. Mă refer aici la fumătorii care nu se lasă de fumat, la băutorii care nu se opresc din băut, la oamenii care mănâncă zahar si carne si nu renunță la aceste alimente. De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece tratamentul oficial al cancerului amplifică de fapt factorii care stau la baza producerii bolii. Temporar merge, deoarece omoară celulele canceroase, dar mai apoi omoară si ficatul si orice altceva. Prin urmare, atunci când ați încheiat tratamentul, sunteți într-o stare chiar mai proastă.

Intrebare: Atunci, de ce nu procedează oamenii la detoxifiere?

Daniel Reid: Oamenii sunt speriați cu perspectiva morții iminente de către medicii lor. Ei merg la medicul specialist si acesta le spune: „Într-o lună vei muri dacă nu faci asta si încerci altceva”.

Intrebare: Ce credeți despre cresterea alarmantă a obezității în țări precum Statele Unite, Marea Britanie si Australia?

Daniel Reid: Oamenii acestia mor de foame. Oamenii grasi mor de foame. Vrei să stii ce vreau să spun când afirm că mor de foame? Ei nu-si procură elementele nutritive adecvate organismului. Creierul are un centru de control al apetitului. Nu ți-e este foame neapărat când nu ai ce mânca - omul poate trăi si 60 de zile fără să mănânce - ți-e foame numai atunci când corpul tău are nevoie de anumiți nutrienți, deci când nu ai proteine, vitamine sau minerale, ca să poți funcționa normal. Atunci începe să-ți fie foame si vei începe să mănânci. În cazul în care consumi alimente care nu au nici un fel de valoare nutrițională (junk food: chips-uri, pâine albă, prăjiturele... toate acele lucruri frumos ambalate) vei continua să mănânci fără încetare. Oamenii obezi mănâncă o cantitate enormă de alimente. Te uiți la ei si-ți spui: Cum intră atâta mâncare în stomacul lor? Creierul lor însă le spune: „Hei, nu am de ajuns din nutrienții de bază, asa că nu te opri din mâncat!”.

Intrebare: Susțineți că giganții producători de alimente acționează de capul lor, chiar dacă produsele lor sunt dăunătoare pentru sănătatea omului? Dacă e asa, cum se poate scăpa de ei? Eu stiu că publicul e protejat de agențiile guvernamentale.

Daniel Reid: Din păcate, autoritățile protejează giganții alimentari. Organizația cea mai coruptă din guvernul american este FDA (Food and Drug Administration – Administrația pentru Alimente si Medicamente). Ei decid ce alimente vă este permis să consumați si ce medicamente trebuie să vă fie prescrise. Ei permit ca aspartamul să fie folosit pe piață. Această substanță chimică pusă în Coca Cola dietetică este o otravă mortală. Este cauzatoare de cancer la creier si nu numai.

Intrebare: Bine, dar n-am văzut oameni să moară fiindcă au băut Diet Coke...

Daniel Reid: Ba da, mor, dar încet. Cunosc cazul a doi bărbați care au murit de cancer la creier. Erau surferi în Australia. Făceau sport, stăteau la soare în fiecare zi si considerau că se hrănesc sănătos. Tipii ăstia erau dependenți de Diet Coke (beau 8-9 cutii pe zi). Chiar au recunoscut asta si au declarat că nu se pot opri să bea. Dar si Coca-Cola obisnuită are probleme: conține 9 lingurițe de zahăr alb la sticla de 500 de ml iar acidul fosforic e ingredientul ei de bază. Consumul de Coca-Cola produce cel mai mult acid posibil. Prin aceasta, se creează condițiile fundamentale de apariție a oricărui tip de cancer.

Intrebare: Ce părere aveți despre regimul pe bază de carne?

Daniel Reid: Azi am recomandat la seminarii ca persoanele care nu pot renunța la carne să mănânce măcar un singur fel de carne, si anume de miel. Carnea de porc e greu de digerat si produce foarte mult acid. Dar în general vorbind, problema cu carnea din ziua de azi e modul în care e crescut animalul – cu hormoni, antibiotice, steroizi si cu hrana improprie care i se administrează.

Intrebare: Multe medii sunt poluate cu emisiile provenite de la vehicule, centrale electrice si alte surse, care în mod inevitabil duc la problemele de sănătate. Dar există si o altă formă de poluare, cea pe care dv. o numiți „poluare invizibilă”: TV si transmisii de radio, turnuri de microunde pentru folosirea celularelor. Sunt acestea într-adevăr atât de periculoase?

Daniel Reid: Mortale, as putea spune. Port în permanență în jurul gâtului un produs Tesla, o placă cu molecule de titan, singurul produs pe care l-am găsit si care chiar te protejează (schimbă configurația undelor de energie electromagnetică). Compania producătoare (http://www.teslas.us/) face de asemenea butoane pentru telefoanele mobile si calculatoare. Telefoanele mobile slăbesc sistemul imunitar, dau probleme ale sistemului nervos si produc cancere.

Intrebare: Bine, dar toată lumea are azi un telefon mobil...

Daniel Reid: Eu nu.

Intrebare:... chiar si în țările în curs de dezvoltare oamenii sunt dependenți de celulare...

Daniel Reid: Se sinucid lent. Oriunde unde te-ai afla la distanță de un metru față de un telefon mobil, obții aceleasi radiații, asa că nu contează dacă scrii un mesaj la el, dacă ai telefonul la ureche sau folosesti hands-free. E chiar de zece ori mai rău într-o masină, pentru că rama metalică acționează ca un amplificator.

Intrebare: Ce fel de probleme medicale legate de celular vă asteptați să vedeți în următorii 10-15 ani?

Daniel Reid: Prevăd o explozie a cazurilor de cancer la creier. Garantat! Companiile de telefoane mobile vor fi acționate în justiție, iar poziția lor va fi: „Ei bine, guvernul le-a permis la momentul respectiv, iar standardele au fost stabilite de către guvern”. Vor arăta cu degetul la guvern, iar guvernul va arăta cu degetul la studiile care au spus că totul e în regulă, studii finanțate chiar de industriile respective si astfel totul se va învârti în cerc si oamenii vor continua să moară de cancer. Poate că telefoanele mobile vor fi interzise. Sau le vor face să respecte normele de siguranță.

 

 

Intrebare: Să ne întoarcem la dietă. Ce mâncați de obicei?

Daniel Reid: Eu am renunțat la cereale, deoarece consider că nu sunt alimentele cele mai potrivite pentru ființele umane. Pentru a testa un produs alimentar, ca să vezi dacă îi e indicat omului sau nu, trebuie să-l mănânci crud. Nu poți mânca orez sau grâu ca atare.

Intrebare: Dar sute de milioane de oameni din Asia trăiesc cu orez. Nu poate fi asa de rău...

Daniel Reid: Au si ei o mulțime de probleme de sănătate. Când oamenii au renunțat a mai fi vânători-culegători si nomazi si s-au stabilit pe un anumit teritoriu, singura modalitate de a hrăni o populație numeroasă a fost cultivarea cerealelor. Dar boabele sunt necomestibile dacă nu le gătesti. Eu nu le recomand oamenilor să nu mănânce cereale, ți-am răspuns doar ce nu mănânc eu. Am descoperit acum doi ani, după ce am făcut o dezintoxicare puternică, că nu mai pot mânca cereale. M-au făcut să vomit. Corpul meu nu le-a mai acceptat. De altfel, cerealele sunt mari producătoare de acid. Soția mea, Snow, si cu mine mâncăm nuci si semințe, în special migdale si semințe de floarea soarelui. Pe acestea nu le poți digera uscate. Secretul de a le transforma în cel mai bun aliment de pe planetă e să le înmoi în apă peste noapte. Devin un alimentar viu, si este cea mai bună mâncare din lume. În afara de asta, mănânc legume, fructe, peste, carne de miel si ouă ecologice.

Intrebare: Spuneți că postul face parte din programul dv. de dezintoxicare. Cât timp ar trebui să postim?

Daniel Reid: Dezintoxicarea ideală prin post, pentru curățarea corpului este de 7 zile. Este timpul de care are nevoie corpul nostru pentru a-si purifica complet fluxul sanguin. Dar pentru că majoritatea oamenilor nu au timp si pentru că în 3 zile se eliberează suficiente toxine, o putem face în 3 zile, cu irigații ale colonului. Postul periodic este felul în care organismul este proiectat de natură pentru a se curăța si vindeca singur. Societățile primitive aveau ceea ce se numea casa bolnavului. Când te îmbolnăveai, erai dus la casa bolnavului si nu aveai voie să mănânci până când nu te făceai bine. Este un mecanism natural, dar oamenii de azi spun „Oh, nu pot sta nici măcar o jumătate de zi fără mâncare” si eu îi înțeleg. Cu toate acestea, cine urmează programul nostru se simte mult mai bine după 3 zile; iar când vede ce iese din corpul lui, e socat...

Intrebare: Ce părere aveți despre băuturile alcoolice? Sunteți total împotrivă?

Daniel Reid: Eu nu sunt un puritan sau un călugăr. Îmi place să beau puțin uneori; si un trabuc din când în când. Vinul rosu si berea nu sunt bune, deoarece fermentează. Sunt mari producătoare de acid. Cei care spun că vinul rosu are antioxidanți folosesc o scuză pentru a bea vin rosu. Există mulți alți antioxidanți în natură. Ca băuturi, vi le recomand pe cele distilate: vodcă, rom, gin.

Intrebare: Ce spuneți despre cei care iau produse contra îmbătrânirii? Această practică devine din ce în ce mai răspândită. Oamenii  folosesc hormoni de crestere umană, injecții cu Botox etc. Dar despre toate celelalte metode pentru a-si prelungi viața?

Daniel Reid: Nu există nici o metodă pentru prevenirea îmbătrânirii. Tot ce se poate face este de a încetini procesul. Ce se întâmplă azi e doar o cosmetizare. Să-ți spun despre hormonul de crestere: da, este remarcabil. Bărbații de 75 de ani au brusc prietene de 20 si le creste părul la loc. Plătesti 10.000-15.000 $ pe an pentru injecții. Opresti injecțiile, te întorci imediat înapoi, la starea în care ai fost. Știi ce declansează în mod natural producerea hormonului de crestere în glanda pituitară? Postul! Postul este un fenomen de auto-vindecare, nu numai de detoxifiere. Când te opresti din mâncat, glanda pituitară primeste un semnal si se activează hormonul de crestere... gratuit. Deci, dacă postiti în mod regulat, se secretă hormonul de crestere, încep să se repare toate daunele în organismul dv. si se initiază procesul de anti-îmbătrânire. Dar oamenii nu vor s-o facă în acest fel. Ei vor să tragă o duscă după-amiază si apoi să iasă la o cină de lux la un Steakhouse noaptea. Pur si simplu, nu vor să renunte la stilul lor de viată. Botox-ul este nesănătos. Să ne uităm chiar la cuvânt: -tox. E o toxină bacteriologică. Actionează prin paralizarea muschilor. Să-ti injectezi fata cu o otravă care-ti paralizează muschii, asta numesti tu anti-îmbătrânire? De fapt, îti scurtezi viata. Si pentru ce?

Intrebare: Una din învătăturile Tao este aceea că femeile sunt sexual superioare bărbatilor, care sunt perceputi ca partea slabă a sexelor, buni doar pentru a fertiliza ovulele femeilor. Unii văd în aceasta un paradox, având în vedere că bărbatii au încercat întotdeauna să-si afirme superioritatea în competitia dintre sexe. Să fie aceasta o evaluare justă?

Daniel Reid: Din punct de vedere sexual, e absolut corect. Natura ne-a construit în acest fel: bărbatul asigură semintele si devine dispensabil. Femeia rămâne însărcinată, asa că nu mai poate face sex, iar în acest timp bărbatul păzeste gura pesterii de coltii tigrilor. Si apoi, dacă el piere, nu contează; femeia a procreat deja. Asta e natura. Femeile sunt mai puternice, prin natura lor, deoarece ele sunt cele care trebuie să îngrijească copiii si să perpetueze specia. Si să nu uităm că, datorită hormonilor lor specifici, femeile au un sistem imunitar mult mai bun; de aceea, de regulă, trăiesc mai mult decât bărbatii. Natura a construit femeia mai puternică. Că ele ne sunt superioare si în alte privinte - în valori sau morală - face obiectul unui alt tip de discutie. În orice caz, dacă există bărbati misogini, care dispretuiesc sau asupresc femeile, aceasta se întâmplă pentru că în subconstientul lor, ei simt că femeile le sunt superioare.

Intrebare: Vreti să spuneti că de aceea femeile sunt tratate ca cetăteni de categoria a doua în unele tări, iar în mai toate societătile sunt dominate de bărbati?

Daniel Reid: Femeile au avut întotdeauna mai multe responsabilităti, si bărbatii au devenit gelosi. Fiind mai puternici, le-au supus fizic. Bărbatii au inventat căsătoria ca un drept de a spune: Această femeie îmi apartine. Asta nu l-a oprit pe bărbat să aibă si alte femei, ele îi apartin. Cu cât esti mai puternic si mai bogat, cu atât mai multe femei poti avea, dar nu asta e calea naturii.

Intrebare: Ce părere aveti despre modul în care sunt tratate femeile în Arabia Saudită?

Daniel Reid: Este un exemplu extrem de sovinism masculin, în care bărbatii se cred superiori. De fapt, nu sunt. Bărbatii au câteva avantaje fată de femei: sunt mai creativi, mai inventivi. Lasă femeia să se ocupe de casă si pune-l pe bărbat într-o colibă cu o grămadă de obiecte si el va inventa aproape orice. Bărbatii au o capacitate remarcabilă de a-si concentra mintea asupra unui singur lucru. În acest sens, sunt superiori femeilor. Ce-as mai putea spune e că bărbatul trebuie să învete să respecte energia feminină, să respecte femeile pentru ceea ce sunt si să beneficieze de aceasta - mai ales în timpul actului sexual.

Intrebare: Care sunt cele trei lucruri esentiale pe care le-ati spune cuiva care citeste acest interviu si care nu se află într-o perfectă stare de sănătate?

Daniel Reid: Bea apă alcalină (apa îmbuteliată nu este alcalină). Opreste-te din mâncat alimente care nu putrezesc. Posteste periodic.

 

 

Articol publicat în ziarul The Bali Times, în 2006.

Sursa:

-         http://www.danreid.org/daniel-reid-interviews-articles-bali-times.asp

-         TAO - Medicina traditională chineză

 

Maestrul columbofil, domnul Nicu Bizdrigheanu, ofera celor interesati pui din generatia 2011Despre cele trei mimoze ale columbofiliei romanesti si apucaturile lor !Adevarul despre Red Bull si toate produsele similareDespre cancer si prevenirea luiMaestrul Carmazan Ioan ofera 6 porumbei de valoare, din linii excelente !
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.