Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Raymund Hermes - Germania - un mare campion columbofil


10:49, Miercuri, 22.07.2009

 

Raymund Hermes – din Hamm/Sieg, Germania – un mare campion columbofil

 

 

Domnul Raymund Hermes

 

 Raymund Hermes este cel mai cunoscut columbofil si zburator din Germania. De la varsta de 18 ani, atunci cand a preluat afacerile tatalui sau, Raymund Hermes a fost pasionat in a creste porumbei voiajori din ce in ce mai valorosi.

Dupa ce a obtinut locul 1 in clasamentele germane in concursurile de la 100 la 600 km, acesta a inceput, in 1980, sa abordeze si cursele de mare fond si maraton. In prezent domnul Hermes are o crescatorie formata din porumbei de fond si mare fond. Una dintre crescatorii se afla in localitatea Althornbach iar o alta in Hamm/Sieg. Diferenta dintre cele doua locatii sta doar in distanta de zbor fata de Barcelona. Astfel, Althornbach este situata la 900 km distanta fata de Barcelona, iar Hamm/Sieg se gaseste la 1200 km. Dar domnul Hermes castiga concursuri columbofile importante cu porumbeii din amandoua locatiile.

 

 

 

 

In prezent domnul Raymund Hermes este in varsta de 72 de ani si ne dezvaluie ca a inceput sa cultive porumbei `carieri` inca de la varsta de 9 ani. Si asta nu a fost un lucru ciudat, atata timp cat si stramosii sai au cultivat porumbei `carieri`. La data la care si-a cladit prima companie acesta isi zbura porumbeii doar in cadrul uniunii columbofile germane (de exemplu la nivel national) si a obtinut rezultate deosebite foarte repede, in ciuda concurentei mari (aproximativ 80.000 de crescatori). Incepand cu anul 1980, acest business man de success a inceput sa zboare cu brio si in cursele de fond si mare fond.
In ciuda pozitionarii proaste a crescatoriei sale in Germania, domnul Hermes a obtinut rezultate deosebite in cursele internationale de fond. Una dintre retetele sale de succes pe care o aplica si astazi este aceea ca in crescatoria lui sunt zburati toti porumbeii si selectia pasarilor de fond este foarte dura. In toata cariera sa dl. Hermes nu a vandut niciodata un porumbel care a obtinut rezultate deosebite la zbor, fie el invingator la nivel international sau un porumbel AS. 

 

 

 

Atunci cand il intrebam pe domnul Hermes ce anume l-a condus la succes, dansul ne-a  raspuns scurt si cuprinzator: gandeste logic, respecta regulile si principiile pe care le aplici si asta te va conduce la succes.
De aici a inceput totul. La inceputul anilor `80, porumbei deosebit de valorosi au inceput sa fie adusi in crescatoria de la Westerwald. Si trebuie sa spunem ca au fost adusi multi astfel de porumbei. Printre acesti porumbei s-au aflat urmatorii:

`Steenberger`, un mascul de culoare rosie cu seria H-75-2452792, care provenea de la Cees de Groot din Steenburgen, situat nu departe de Cees de Baat. Cees de Groot a fost un prieten al legendarului Jan Aarden de-a lungul intregii sale vieti. Acest mascul a dat nastere la o multime de porumbei de fond de valoare in crescatoria lui Raymund Hermes.
De exemplu, `Steenburger` l-a reprodus si pe `Nachtflieger`, 0647-81-1949, impreuna cu o femela de Bostijn, cu seria B-72-3464758. Acesta era frate cu `Benoni` si `Pasport`.
Porumbelul `Nachtfliegerin` a castigat locul 2 national la Perpignan si locul 3 international la Perpignan in 1985. `Steenberger` este, de asemenea, bunicul porumbelului 01063-88-3163 care a castigat locul 1 international la Barcelona in 1990 impotriva a 28.128 porumbei. `Steenberger` se regaseste si in pedigreul porumbelului 06935-92-4184 care a castigat locul 1 international la Pau in 1996.

 

 

 


Si trebuie sa spunem ca la acel moment Raymund Hermes nu era un fan al porumbeilor de culoare rosie. Din acest motiv acesta nu a acordat foarte multa atentie porumbeilor rosii atunci cand a mers in vizita la Cees de Baat si a cumparat doar o femela albastra. Trebuie sa mai spunem ca cel care l-a influentat pe Raymund Hermes sa il aduca pe `Steenberger` in crescatoria sa a fost Jean Hausoul. Porumbelul `464`, cu seria sa completa NL-74-1886464, este un fiu din porumbeii vechi ai lui Marcel Braakhuis, parintii faimosului `Zwarte Moordenaars`.

 

 

 


Porumbelul `464` nu a venit in crescatoria din Westerwald direct din volierele campionului din Heer, ci printr-un intermediar.  Asta s-a intamplat din cauza faptului ca Raymund Hermes il avea déjà pe unul dintre stramosii acestuia, apoi pe sora sa cuib `463` si de asemenea pe fratii sai vitregi (masculul `720` si femela `721`) de la Jo Gilissen din Cadier en Keer, campion de fond in provincia Limburg la acea data. Jo Gilissen a fost un prieten foarte bun si timp indelungat cu  Marcel Braakhuis, iar descendenti din `Zwarte Moordenaars` au stat la baza formarii unei linii deosebit de valoroase de porumbei de fond. Un alt produs al lui `464` care i-a adus lui Raymund Hermes primul titlu la nivel international in cursele de mare fond a fost masculul `2081` (0647-80-2081). Alt premiu international obtinut a mai fost locul 1 la Pau. Porumbelul `464` impreuna cu frati si surori de-ai sai au contribuit decisiv la succesele internationale obtinute de Raymund Hermes, dar si de alte crescatorii de pe intreg globul si se regasesc in pedigreele multor campioni nationali si internationali.

 

 

 

  
Un exemplu elocvent in acest sens este cel al femelei 06935-96-231 care a castigat locul 1 international la Dax in 1997.

 

In afara de Dax au mai castigat:

1. Concursul International de la Pau in 1983
2. Concursul International de la Perpignan Femele in 1985
3. Concursul International de la Marseille Femele in 1988
4. Locurile 1 si 2 International la Barcelona in 1990
5. Locurile 1 si 2 International de la Perpignan in 1990
6. Locurile 1, 2 si 3 International la Marseille in 1990
7. Concursul International de la Dax in 1991
8. Concursul International de la Marseille in 1992
9. Locurile 1 si 3 International de la Dax in 1993
10. Concursul International de la Dax Femele in 1994
11. Concursul International de la Perpignan Femele in 1995
12. Concursul International de la Pau in 1996
13. Concursul International de la Dax in 1997
14. Concursul International de la Dax Femele in 1998
15. Concursul International de la Pau Femele in 2007
16. Concursul Internatonal de la Pau in 2009

 

 

 

 

Exista multi columbofili care sa fi obtinut in cariera lor 16 victorii internationale? Eu nu cred. Crescatoria lui Raymund Hermes este unica in lume. Si nu numai rezultatele sunt unice, ci si crescatoria, dupa cum se poate vedea in fotografii.

Atunci cand l-am intrebat care au fost motivele care au stat la baza succesului sau, domnul Hermes mi-a raspuns ca pentru a ajunge aici trebuie sa ai porumbei de valoare. Apoi porumbeii trebuie tinuti in conditii deosebite de curatenie, sa fie sanatosi, iar in crescatorie sa intre mult aer. Dupa cum se poate vedea si in fotografii, volierele crescatoriei domnului Hermes sunt deschise in partea din fata si au un sistem special de inchidere cu geamuri. Incaperile sunt curatate de doua ori pe zi de catre unul dintre ingrijitori. La crescatoria din Hamm /Sieg exista doi ingrijitori, iar in Althornbach cineva are grija de porumbei pe tot parcursul zilei.

In pregatirea porumbeilor pentru cursele de fond si mare fond acestia sunt hraniti cu 40% porumb.

 

 In cariera sa columbofila Raymund Hermes a castigat nu numai concursuri internationale ci si curse nationale. In continuare va prezentam cateva dintre acestea:


1.
Concursul National de la Marseille din 1982
2. Concursul National de la Pau din 1983
3.
Concursul National de la Perpignan din 1983
4.
Concursul National de la Perpignan din 1985
5. Concursul National de la Marseille din 1988
6. Concursul National de la Perpignan din 1989
7. Concursul National de la Barcelona din 1992
8. Concursul National de la Dax din 1994
9. Concursul National de la Perpignan din 1995
10. Concursul National de la Narbonne din 2005
11. Concursul National de la Pau din 2007
In concluzie, cunoasteti vreun columbofil care a castigat 11 concursuri la nivel National si 16 la nivel International ?

 

Guido Stueppardt - 13/07/2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Record columbofil - articol scris de dr. Mircea Bilius`Altarul columbofiliei sportive cere respect si strangere de mana` - articol de Dr. Mircea BiliusVizita domnului Sorin Florea la campionul belgian Marc De Cock, nov. 2012 - partea 1TARUL - poezie columbofila scrisa de prof. Nistor Militaru si dedicata maestrului VASILE BADIN"Scurta mea poveste columbofila" - Tomita Serban


Comentarii

postat la 21:54, Marti, 13.09.2011 de ovidiudeac

felicitarile mele si mult suces an continuare alas gute tum daine famili
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.