Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Revin scaderile la preturile apartamentelor. Vezi topul pe orase.


22:36, Joi, 03.11.2011

Revin scaderile la preturile apartamentelor. Vezi topul pe orase

 

 

 

Indicele imobiliare.ro calculat pe baza pretului mediu cerut la nivel national a inregistrat o scadere importanta in ultimele treizeci de zile. Astfel, valoarea medie, 1.023 euro/mp util, este cu 2,4% mai mica decat cea a inregistrata in septembrie. Vezi cum au evoluat preturile locuintelor in cele mai importante orase ale tarii.

 

 

Bucuresti - 1.101 euro/mp

 Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti arata o scadere generalizata a preturilor in octombrie, trendul fiind dat de scaderea cu 0,9% a pretului apartamentelor vechi. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.101 euro/mp de suprafata utila.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele vechi sunt mai ieftine cu 2,1%.


Garsonierele au inregistrat cea mai mare scadere de pret, minus 1,5% in ultimele treizeci de zile. Apartamentele cu patru camere s-au ieftinit cu 1,2% in intervalul analizat, iar pretul unitatilor cu doua si trei camere a inregistrat o scadere 0,9%, respectiv 0,7%.


Mai dinamic s-a dovedit a fi segmentul apartamentelor noi unde s-a observat o crestere de 1%.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns, in luna octombrie, la valoarea de 1.378 euro/mp util, in crestere cu 1% fata de luna septembrie. Valoarea actuala este insa cu 3,3% mai mare decat pretul mediu inregistrat pe acest segment in urma cu un an. Pretul a avut tendinte diferite insa pe categorii de apartamente.


“In aceasta luna, cea mai interesanta evolutie au avut-o apartamentele noi cu doua camere, care s-au scumpit cu 1,9%. Apartamentele cu trei camere s-au scumpit in acelasi interval cu 1,7%. Garsonierele noi s-au ieftinit insa cu 0,5% in ultimele treizeci de zile”, se arata in analiza imobiliare.ro


Magazinuldecase.ro
noteaza ca pe segmentul garsonierelor, preturile cerute de proprietari au inregistrat scaderi medii de aproximativ 3% in luna octombrie a anului 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Astfel, daca in anul 2010 pretul mediu al unei garsoniere a fost 32.005 euro, in luna octombrie a anului 2011 pretul mediu de tranzactionare a fost de 31.140 euro.


Pe segmentul apartamentelor cu 2 camere, pretul mediu inregistrat in octombrie 2011 a fost de 53.200 euro, ceea ce indica o scadere de aproximativ 7 % comparativ cu luna octombrie a anului 2010. Pretul mediu de vanzare al apartamentelor cu trei camere a scazut cu aproximativ 4 % in anul 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului precendent, conform analizei realizata de MagazinulDeCase.

 

 Constanta - 936 euro/mp

 

Pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in Constanta a scazut in ultimele treizeci de zile, dupa cresterea produsa in septembrie. Valoarea medie inregistrata de Indicele imobiliare.ro pentru luna octombrie este de 936 euro/mp util, in scadere cu 2,3% fata de luna precedenta.

Tendinta de scadere s-a manifestat pe ambele segmente, vechi si nou, mai accentuata insa pe apartamentele construite inainte de 1990.


Astfel, pretul mediu solicitat pe apartamentele vechi a scazut, in octombrie, cu 2%, atingand valoarea de 937 euro/mp util.


Pretul mediu pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanta a inregistrat o scadere de 2% in luna octombrie, atingand valoarea de 937 euro/mp util. Apartamentele cu trei camere s-au ieftinit in acest interval cu 3.1%, iar unitatile cu doua camere si garsonierele s-au ieftinit in acest interval cu 2,1%, respectiv 2.4%.

 

 

Cluj-Napoca - 925 euro/mp

 

Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a inregistrat cea mai mare scadere in luna octombrie dintretoate orasele analizate, de 4%.


Pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare in acest oras are in prezent valoarea de 925 euro/mp util, care este cu 7,9% mai mica decat cea inregistrata in urma cu 12 luni.

“De altfel, dintre toate orasele analizate, la Cluj-Napoca intalnim in acest moment cea mai mare diferenta de pret la 12 luni. Tendinta de scadere a fost resimtita cu precadere pe segmentul nou”, se arata in analiza citata.


Pretul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vanzare in Cluj-Napoca a scazut cu 1,1% in octombrie, coborand de la 988 euro/mp la 977 euro/mp. Cea mai mare variatie de
pret este intalnita in cazul garsonierelor, unde a fost constatata o scadere de 2.1%. Apartamentele cu doua camere s-au ieftinit cu 0,6% in ultimele treizeci de zile, iar unitatile cu trei camere au inregistrat o scadere de pret de 0,5%.


Preturile apartamentelor vechi sunt cu pana la 6,2% mai mici in comparatie cu luna octombrie 2010, cea mai mare diferenta fiind inregistrata in cazul unitatilor cu trei camere.

 

 

Brasov - 852 euro/mp

Conform Indicelui imobiliare.ro, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in Brasov are o valoare de 852 euro/mp de suprafata utila, cu 1% mai putin decat in luna septembrie. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele scoase la vanzare sunt cu 3,9% mai ieftine.


Pretul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a atins valoarea de 861 euro/mp, foarte apropiata de media inregistrata pe segmentul vechi. Pe apartamentele vechi, pretul solicitat de proprietari a inregistrat o scadere de 0,7%.


In octombrie, in Brasov, apartamentele vechi s-au ieftinit cu 0,7%, pretul acestora coborand de la 857 euro/mp util pana la o valoare medie de 851 euro/mp util. Cele mai mari scaderi de pret au fost inregistrate in cazul apartamentelor cu trei camere (-1%), dar si de cele cu doua camere (-0,9%).


Pretul cerut pentru apartamentele cu patru camere a inregistrat o crestere in octombrie, de 0,6%. In schimb, garsonierele s-au scumpit pentru a doua luna consecutiv, de aceasta data cu 0,4%.

 

 

Timisoara - 808 euro/mp

Apartamentele scoase la vanzare in Timisoara au avut o evolutie in usoara scadere in octombrie, de 0,2%, mult sub media nationala. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta luna a ajuns pana la 808 euro/mp util, aceasta fiind cea mai mica valoare medie dintre toate orasele analizate.


In prezent, apartamentele scoase la vanzare in Timisoara sunt cu 0,7% mai scumpe decat in urma cu 12 luni. Apartamentele noi s-au scumpit in intervalul analizat cu 2,1%, recuperand terenul pierdut in septembrie. Pretul mediu pentru aceasta categorie este de 879 euro/mp util.


In octombrie, pretul cerut de proprietari si intermediari pentru un metru patrat de suprafata utila in cazul apartamentelor vechi a fost de 796 euro, cu 0,7% mai putin decat in septembrie.

Pe categoriile de apartamente, situatia este insa diferita. Apartamentele vechi cu trei camere s-au scumpit cu 1,2%, iar pretul unitatilor cu patru camere a inregistrat o crestere de 0,3%. Apartamentele cu doua camere s-au ieftinit, in acelasi timp, cu 0,4%. Garsonierele, pe de alta parte, au inregistrat o scadere de pret de 2,2%.


“Analizand evolutia la 12 luni, constatam ca preturile medii cerute in prezent pe toate categoriile sunt foarte apropiate de cele inregistrate cu un an in urma. Ba mai mult, apartamentele cu trei camere sunt chiar mai scumpe cu 1,2% decat in octombrie anul trecut”, se mai arata in analiza citata.

 

Revin scaderile la preturile apartamentelor. Vezi topul pe orase.
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.