Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Adrian Nastase - mesaj dupa incheierea Consiliului National al PSD


11:35, Miercuri, 26.10.2011

Despre Consiliul Naţional al PSD

O dieta sănătoasă din punct de vedere politic e să culegi voturi după ce ai semănat şi ai muncit îndelung

 

 

Autor: ADRIAN NASTASE

26 octombrie 2011

Jurnalul National 

 

După recentul Consiliu Naţional al PSD, cred că e de datoria mea să vă prezint câteva concluzii. Au fost multe ştiri despre ceea ce s-a petrecut în week-end, dar poate că ar fi nevoie de o vedere de ansamblu, mai ales că am fost implicat în conceperea acestui eveniment încă din primele ore, cu multe săptămâni în urmă.

Am reuşit oare, dincolo de multe idei interesante şi provocatoare care s-au transmis, să impunem imaginea cea mai importantă? Să facem lim­pede mesajul principal? Acela că ne dorim să fim un partid de stânga des­chis. Adică fără închistări ideologice, fără blocarea în proceduri an­chi­lozante. În fapt, USL însăşi e un exemplu de construcţie politică deschisă, între partide diferite ideologic.

În perspectiva asta, Consiliul Naţional a fost nu numai o dezbatere de plen, ci şi o sumă de ateliere extraordinar de fertile pe probleme dintre cele mai diverse. Moderatorii discuţiilor au fost personalităţi independente şi foarte cunoscute ca Daniel Barbu, Stelian Tănase, Liviu Voinea sau Cristina Anghelescu. Au participat oameni din partid şi din afara lui. Am încercat să acordăm o importanţă aparte mediului online, să invităm „blogosfera” la dialog.

Mai mult decât atât, acest CN a dorit să transmită practic şi nu oratoric ideea că un succes electoral şi o viitoare guvernare bună nu se pot baza decât pe soluţii şi pe mesaj constructiv. Departamentele care fac parte din Consiliu au prezentat rapoarte serioase pe toate domeniile în care funcţionează. Dar problematica în sine a rămas deschisă în ateliere şi produsul final e mult mai bogat. În comunicarea cu cetăţeanul nu ne putem baza pe exploatarea uriaşei baze de neîncredere pe care a dezvoltat-o actuala putere. Doar programele credibile pot solidifica situaţia politică a opoziţiei. Cetăţeanul a auzit multe, a văzut multe, a fost păcălit de multe ori. Dialogul superficial şi improvizat e primit cu suspiciune, nu creează baza pentru încredere pe termen lung. fii PSD, şi USL trebuie să ajungă la putere nu „de nevoie”, nu pentru că actuala putere se prăbuşeşte politic, ci pentru că reprezintă o alternativă reală, care atrage cu proiecte realiste. O dietă sănătoasă din punct de vedere politic e să culegi voturi după ce ai semănat şi ai muncit îndelung. Altfel te mulţumeşti cu ce a căzut pe jos din pomi ajunşi în putrefacţie.

Cred că recentul Consiliu Na­ţional a reuşit să demonstreze în bună măsură toate astea. Într-un fel, el poate fi socotit o piatră de hotar. Am trecut de momentul în care trebuia să dezminţim zilnic că USL se destramă şi că ne încăierăm cu liberalii în toate judeţele. Astea au rămas teme de interes numai pentru domnul Lăzăroiu. Acum a început ofensiva proiectelor, a construcţiei, în faţa unei puteri politice care are un singur discurs: austeritatea fără sens şi fără perspectivă. Consiliul şi-a dorit şi a reuşit să fie o întâlnire calmă şi fertilă despre dezvoltare economică şi socială. 

NUNTA REGALA LA MONACO. Fotografii cu Brigitte Sfat si Ilie Nastase pe covorul rosu la nunta lui Albert de MonacoThe International Space Exploration Forum, Washington, 9 January 2014Nastase spune ca Basescu s-a asigurat “pe sest” ca nu e demisPrimele reactii dupa inchiderea fabricii Nokia de la ClujAdrian Nastase - mesaj dupa incheierea Consiliului National al PSD
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.