Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Traian Basescu da start jaf la Rosia Montana


10:40, Marti, 25.10.2011Preşedintele României se răfuieşte iar, în stilu-i recunoscut, cu presa

Băsescu dă start jaf la Roşia Montană

 

 

Cotidianul, 24 octombrie 2011

  

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, luni, în declaraţia de presă de la sfârşitul convocării la Palatul Cotroceni a "miniştrilor economici" şi a unor conducători ai Băncii Naţionale a României, că va avea o întâlnire cu Jose Manuel Barroso şi trebuia să îmi iau informaţiile la zi legate de absorbţia fondurilor europene şi legate de fondurile de asistenţă financiară". Şeful statului român s-a răfuit din nou cu mass-media, în stilu-i recunoscut. Principalele declaraţii ale lui Băsescu T., mai jos, în cotidianul.ro:

#"Astăzi am avut o întâlnire cu primul ministru, guvernatorul BNR şi cu miniştrii economici din Guvernul Boc."


# "Mâine am o întâlnire cu Jose Manuel Barroso şi trebuia să-mi iau informaţii legate de absorbţia fondurilor europene şi legat de fondurile de asistenţă financiară."


# "Am dorit să stabilim şi o viziune comună legată de rezultatele evaluării care începe de mâine, în ceea ce priveşte programul derulat cu FMI şi CE. Am dorit să stabilim şi poziţia pentru viitorul Consiliu European premergător întâlnirii celor din zona euro."


# "Am făcut împreună o analiză a situaţiei economice din regiunea noastră  şi din UE ăn general."

# "Din cauza situaţiei economice din UE şi a situaţiei regionale, în special situaţiei din Grecia, bugetul pe 2012 trebuie să fie extrem de prudent. Nu neapărat din cauză că nu am găsit bani să finanţăm deficitul, ci mai ales din cauza că finanţarea deficitului este extrem de scumpă."

# "Avem mari probleme la facturarea lucrărilor. În lipsa facturilor, cheltuim bani de la buget şi nu absorbim bani europeni."

# "Am discutat despre nevoia de transparentizare a bugetului de stat. I-am avertizat pe membrii Cabinetului, nu o fac pentru prima oară, că voi trimite înapoi în Parlament un buget care nu arată exact unde se duc banii de investiţii. Am discutat despre nevoia de creare de locuri de muncă prin deschiderea de exploatări miniere - aur, argint, cupru - şi realizarea investiţiilor străine în curs."

# "Ceea ce vă pot spune cert despre pensii este că nu se vor tăia sau impozita pensiile, nu se vor face reduceri, acest lucru a fost stabilit în discuţia de astăzi. În niciun caz nu se pune problema reducerii de pensii sau reduceri de salarii".

# "Aş ruga onorata asistenţă televizată să priceapă că orice lucru adevărat nu deranjează pe nimeni în Uniunea Europeană. Am înţeles că domni şi domnişoare şi-au dat ochii peste cap în acest week-end: "Cum am putut noi să spunem aşa ceva?"

# României i-ar fi uşor să meargă pe un buget construit pe deficit de 3%, toate analizele arată însă că am avea împrumuturi cu o creditare extrem de scumpă.


# România nu stă rău comparativ cu alte ţări, dar situaţia pe piaţă e nepropice finanţării datoriilor. De aceea, Guvernul, prin buget, trebuie să limiteze nivelul de îndatorare.


# Am stabilit astăzi şi că bugetul nu trebuie să afecteze investiţiile, România nu trebuie să renunţe la investiţii. Investiţia publică este cea care ne-a permis să menţinem încă un nivel acceptabil al şomajului, este un motor sigur. Nu trebuie să reducem banii pentru investitii publice.


# Factorul politic - şi Guvernul, şi BNR - sunt conştienţi de riscurile care pot să apară. Mai trebuie curajul politic pentru a se lua deciziile care trebuie luate şi a nu mări nivelul de îndatorare, care acum este acceptabil.


# Desi România are un nivel de îndatorare mult sub limita admisă pentru un stat european  riscurile de finanţare, costurile de finanţare sunt foarte mari.

# Nivelul de absorbţie oficial al României este de 14 la sută din bugetul aprobat, pentru că s-au cheltuit si multi bani din buget care datorită sistemului deficitar de facturare nu au putut fi decontaţi.

# Am ajuns la concluzia că trebuie revizuită tinta de deficit, datorită costurilor de finanţare este bine să abordăm bugetul 2012 cu un deficit mult mai mic de 3 procente calculate pe ESA. Cât va fi acest „mult mai mic", trebuie să analizeze guvernul.


# România are de refinanţat împrumurile din anii precedenţi. României i-ar fi foarte usor, să meargă pe un buget de 3 la aută. Dar analizele arată că am avea parte de o creditatre extrem de scumpă.


# Am stabilit că bugetul nu trebuie să influenţeze investiţiile. Suntem al doilea stat ca procent al investitiilor în UE.


# România are probleme datorită Greciei în primul rând, toată regiunea a fost contaminată.

# Nicio ţară nu are de finanţat doar deficitul ei din anul în curs, România are de finanţat împrumuturile din anii anteriori.

# Am discutat posibilitatea pe care o are bugetul de stat si piata bancară din România de a susţine un deficit bugetar şi unde ar trebui să se situeze acesta pentru anul 2012.

# Am discutat despre nevoia de transparentizare a bugetului de stat si i-am avertizat pe miniştri că voi trimite inapoi la parlament un buget care nu arata unde se duc banii de investiţii.


# Concluziile discutţiei sunt că, datorită situaţiei din UE şi a situaţiei regionale influenţată în primul rând de Grecia, bugetul anului 2012 trebuie să fie extrem de prudent. Nu neapărat că n-am găsi bani să finanţăm deficitul, dar mai ales pentru că finanţarea deficitului este extrem de scumpă.


# Autorităţile de management din ministere au lucrat în general bine sau acceptatbil. Avem mari probleme însă la facturarea lucrărilor. Fac un apel si la administraţiile locale şi la instituţiile centrale responasbile de procesul de facturare, să-l accelereze, pentru că în lipsa facturilor, cheltuim bani din bugetul de stat şi nu absorbim fonduri europene.

# La finalul declaraţiilor de presă, preşedintele României a fost rugat frumos să spună dacă are un mesaj pentru "evenimentul de marţi". Jurnalistul, ştiindu-i sensibilitatea faţă de subiectele legate de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, l-a menajat şi astfel a formulat întrebarea fără să aminetască sintagma "Regele" sau "Majestatea Sa"Sintagmă care i-ar fi putut provoca reacţii de genul celei din emisiunea de la B 1 TV. Şeful statului român a dat semne de iritare şi a răspuns printr-o altă întrebare: "Un mesaj care să spună ce?!". Când era pe punctul să reia scena de la B 1 TV a ales soluţia înţeleaptă: i-a salutat pe ziariştii prezenţi şi a plecat precipitat. În grabă şi-a uitat ochelarii. S-a întors, şi i-a luat şi nu a mai zis nimic. Avea doar fălcile încleştate. Mai uşor încleştate decât în alte situaţii.

 

 

Cristian Oprea

 

Basescu: Am ajuns sa ne imprumutam la dobanzi mai mari decat în 2010Nastase spune ca Basescu s-a asigurat “pe sest” ca nu e demisLicitatiile pentru autostrazile Romaniei criticate de Basescu si de Bruxelles: Comisia Europeana atentioneaza BucurestiulElena Udrea - "Mai toate femeile care au functii importante in PDL au fost sustinute, macar la inceput, de Traian Basescu&Regele Mihai despre Basescu: Cu cat sunt mai marunte jignirile sale, cu atat se crede mai important
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.