Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Site columbofil www.chinaxinge.com
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Elena Udrea - taiatul panglicilor in zadar


14:47, Sambata, 28.09.2013

Udrea – Tăiatul panglicilor în zadar

Ministrul are o boală profesională de la inaugurările în serie

 

 

Autor: Dan Constantin – Jurnalul National

7 octombrie 2011

 Elena Udrea, hiperactiva ministră a Dezvoltării şi Turismului, a făcut bătături la degete, de regulă boală profesională a croitoreselor sau fri­zeriţelor. Fără să aduc atingere acestor meserii, semnalez includerea frauduloasă a doamnei ministru în cele două branşe care îşi câştigă pâi­nea prin muncă cinstită: ea a făcut această îngroşare a pielii de la fo­lo­sirea în exces a foarfecelor. Am văzut-o pe Elena Udrea la toate inaugurările po­sibile, unde, potrivit tipicului, protocolul întinde o panglică tricoloră spre care se îndreaptă cu hotărâre ofi­cialii. Dacă sunt două mărimi lo­ca­le, Udrea stă încadrată de primarul – obligatoriu cu eşarfa tricoloră peste bur­tă – şi de şeful consiliului judeţean. Spre ei vin trei fete îmbujorate de emo­ţia momentului, care poartă  fie­ca­re pe perniţă, ca pe sfintele moaşte, o foarfecă. Cei trei utilaţi se proptesc în panglică, pozează frumos un smail spre camere şi, harşt, scurtează trico­lo­rul. Apropo! Nu se sesizează vigi­len­ţii puşi să apere însemnele na­ţi­o­nale că oficialii mărunţesc de fapt dra­pe­lul?

Iar apla­u­ze, vorbe frumoase, vizită prin lu­cra­rea care mi­roa­se proaspăt a var şi ci­ment ne­us­cat. Pupăturile la doamna. De mână. De­claraţii. Prin grija mi­nis­terului s-au alocat lo­ca­li­tăţii dvs. fonduri eu­ro­pene. Aşa facem noi, aşa dregem noi… Bla-blauri. Pan­­glică după panglică, milion după mi­lion, cum dracu’ să nu faci bătături după atâta forfecat? Meseria de mi­nis­­tru are, vezi bine, şi riscuri. Una e să faci bătături în tălpi sau noduri din ca­u­za pan­to­fi­lor cu toc prea înalt, şi alta să se îngroaşe deştele de la mână, să nu mai suporţi nici verigheta!

Doamna ministru are atâtea inaugurări la activ, încât propun doamnei Sulfina Barbu să o doteze pe su­fe­rin­dă cu echipament de protecţie. Doar e obligaţia Ministerului Muncii să-i ape­re pe lucrători de îmbolnăviri profesionale.


Ce rămâne după atâta amar de muncă, în afară de bătătura care s-a lăţit între degetele cele mai harnice ale Executivului?  Parcuri în care nu se joacă nimeni, că s-a cam dus cheful de făcut copii, stadioane pustii pen­tru că la ţară nu mai sunt echipe să dea cu piciorul în băşică, spitale în care nu mai intră pacienţii pentru că au plecat doctorii. Miliardele puse în operă de ministeriatul Udrea sunt ca steaua poetului: le vezi şi nu-s!


Să luăm două cazuri din fototeca de aur a ministerului Udrea. Portul turistic de la Sfântu Gheorghe, loc blagoslovit de doamna ministru în două rânduri în răstimp de câteva săptămâni. Vizita pe şantier a fost urmată de inagurarea recentă a portului de la capătul Deltei.

Inaugurarea nu înseamnă doar tăiatul panglicii, istoria locului abia începe cu o mişcare nouă, stimulată de banii investiţi. Asta credem noi, cu mintea noastră naivă! La Sf. Gheorghe, portul turistic inaugurat nu funcţionează pentru că nu se ştie al cui este. Al Primăriei, care deţine terenul, al Consiliului Judeţean, care a dirijat lucrările? Până să se lă­mu­reas­că lucrurile, prin portul cel nou cu panglica tăiată intră doar vizitatorii nocturni să mai ia ce se poate fura: o băncuţă, un lemn, o dală de be­ton, puţină tablă, un cap de ţeavă. Oa­menii tratează portul turistic cu pu­ţin respect. După aplauzele de la inau­gurare ei înţeleg portul ca o subvenţie dată de doamna ministru, care le-a pus, iată, la dispoziţie un depo­zit de materiale de construcţie gata înglobate. Ei se străduiesc să le aducă la starea iniţială, dezmembrează fondul european, euro după euro. Tot  e o mulţumire pentru doamna Udrea, se roagă lipovenii de sănătatea ei. Să trăiască, să mai dea! Scandează localnicii care  lichefiază portul turistic în votcă!

Tot o poveste a inutilităţii, imortalizată în fototeca de suflet a minis­trei Udrea, s-a scris la Câmpina. Un ba­­zin de înot, dotat cu cele necesare, pre­­dat la cheie urbei. Să aibă şi câm­pi­nenii un loc în care să se iniţieze şi să performeze, dacă vor putea ca Potec. Panglica tăiată a fost cu ghini­on. Bazinul a stat luni bune cu lacătul pe uşă, urbea nu avea bani să-l ţină în funcţiune. Milioane, milioane, duse pe apa sâmbetei, dar a căror lansare a produs efecte. O bătătură pe  mâ­nu­şi­ţe­le delicate ale doamnei ministru. Ase­menea întâmplări duc la schim­ba­rea zicalei: Obrazul subţire cu chel­tu­ială se ţine devine obrazul subţire cu bătături se ţine!

 

 
Elena Udrea - taiatul panglicilor in zadarElena Udrea - "Mai toate femeile care au functii importante in PDL au fost sustinute, macar la inceput, de Traian Basescu&
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.