Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ati participat in anul 2020 pe columbodroame? Si daca da, cu ce rezultate?
Foarte bune
Bune
Satisfacatoare
Nu am participat

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Freialdenhofen & Sohne
Columbodromul international BRASOV

Alfonz Anker - despre achizitiile de porumbei


23:37, Luni, 29.09.2008 

Sa cumparam porumbei din linii cu valoare ereditara mare
 
 
Sa cumparam porumbei din crescatorii in care reproductia se realizeaza la un nivel ridicat, unde urmasii manifesta valoarea ridicata a stramosilor si unde se nasc un numar mare de porumbei cu calitati sportive, crescatorii in care urmasii buni se nasc nu numai din anumite perechi reusite, ci din majoritatea cuplurilor – ceea ce dovedeste valoarea ereditara ridicata a crescatoriei.
Daca majoritatea porumbeilor buni provin dintr-o singura pereche, atunci trebuie sa incercam sa obtinem pui din aceasta. In asemenea situatii trebuie urmarit daca urmasii acestei perechi produc pui buni sau nu, modalitate prin care ne putem face o idee despre valoarea porumbelului cumparat.
 
 
 
Odata cu achizitionarea unui porumbel nu cumparam si stiinta crescatorului
 
Achizitionarea unui porumbel nu este identica cu stiinta, rutina, adapostul crescatorului. Este si explicatia pentru care porumbeii achizitionati cu sume mari nu reusesc sa confirme asteptarile.
Sunt foarte importante conditiile de mediu. Daca adapostul de unde cumparam porumbei este sanatos, insorit, fara curent, lipsit de aglomeratie, iar al nostru nu, atunci nu avem garantia obtinerii unor rezultate asemanatoare cu cele din adapostul de origine. Curentii de aer, lipsa luminii solare, aglomeratia, sunt cauze ce impiedica intrarea in forma a porumbeilor. Avand in vedere ca forma sportiva este un factor important in obtinerea unor rezultate de varf, in lipsa ei porumbeii achizitionati nu vor da acelasi randament ca si in voliera de origine.
De multe ori suntem mai castigati cand cumparam porumbei crescuti in conditii mai simple, nu `intr-un palat`. Porumbeii deosebiti crescuti in conditii mai rustice, ajunsi intr-un adapost corespunzator ne ofera sanse ridicate in obtinerea unor urmasi cu rezultate mult mai bune decat in locul de origine. Tot in cadrul conditiilor de mediu intra si tehnologia folosita in concursuri. Intre 10% si 30% dintre calitatile unor porumbei super-ingrijiti nu sunt determinate de valoarea lor ereditara, ci de tehnica folosita.
 
 


Alfonz Anker - despre experienta si pricepere in cultivarea porumbeilor voiajoriJohann Mehler - Germania - aprecieri despre cresterea de iarna a puilorDespre mecanismele unor imperecheri incestuoase la porumbei - articol de Dr. Mircea BiliusDate despre bolile porumbeilor - Sava Gruescu - partea a 3-aDate despre bolile porumbeilor - Sava Gruescu - partea 1


Comentarii

postat la 20:55, Sambata, 16.06.2012 de andrei

fayn si eu am 50 de porumbei
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.