Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Campionii belgieni Robert si Chris Dobbelaere – raspunsuri la intrebarile RRP.RO


14:38, Marti, 10.11.2009

 

Campionii belgieni Robert si Chris Dobbelaere – raspunsuri la intrebarile <Romanian Racing Pigeons>

 

 

1. Ce părere aveţi despre utilizarea pe scară tot mai largă a medicamentelor? Nu ar trebui să folosim mai multe produse naturale?

 Trebuie să fim atenţi cu folosirea medicamentelor în timpul sezonului competiţional. Cu o lună înainte de prima etapă, mergem şi consultăm medicul veterinar. Dacă se constată vreo problemă, aplicăm tratamentul corespunzător. Căutăm să aducem porumbeii într-o condiţie bună la startul sezonului. Dacă totul decurge normal, nu tratăm în nici un fel. Dacă apar probleme, apelăm la medical veterinar. Medicamentele în exces distrug starea de sănătate a porumbeilor.   

 

2. Câte de departe mergeţi cu metoda văduviei în timpul sezonului competiţional? Sau, altfel spus, după a câta etapă schimbaţi sistemul şi treceţi la zborul „la natural”?  

 

Sistemul pe care eu îl folosesc este foarte simplu. Niciodată nu arăt femelele masculilor atunci când îi angajez. Singurul lucru pe care îl arăt masculilor este cuibarul. Abia la întoarcere le prezint femelele. La începutul sezonului competiţional, îi prezint femela doar 15 minute. Pe măsură ce sezonul înaintează, femela poate sta mai mult cu masculul, până la 1 oră. Dacă masculul respectiv ajunge seara, femela poate sta cu el peste noapte.

 

3. Cum vă motivaţi păsările zburate la văduvie? Utilizaţi o metodă anume sau totul depinde de fiecare porumbel în parte.

 

Cred că felul în care îmi motivez păsările l-am explicat la întrebarea 2. În trecut, încercam să-i prezint masculului femela înainte de a fi introdus în coş. Asta se întâmpla în preziua concursului, apoi le puneam la dispoziţie paie, însă rezultatele nu au fost mai bune. Deci încerc să fac totul cât mai simplu. Dacă porumbelul e sănătos şi în formă, şi mai ales dacă are valoare, rezultatele vor veni.  


Traducere de Andrei – Silviu Oprea

Belgianul Yves Samain raspunsuri la intrebarile RRP.ROMark Vandaele - raspunsurile specialistului la intrebarile RRPCampionii belgieni Robert si Chris Dobbelaere – raspunsuri la intrebarile RRP.ROCampionul belgian Marc De Cock raspunde la intrebarile RRPOlandezul Herman Boekelo raspunde la intrebarile RRP.RO
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.