Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ati participat in anul 2020 pe columbodroame? Si daca da, cu ce rezultate?
Foarte bune
Bune
Satisfacatoare
Nu am participat

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Freialdenhofen & Sohne
Columbodromul international BRASOV

Alfonz Anker - despre experienta si pricepere in cultivarea porumbeilor voiajori


22:38, Luni, 29.09.2008 

Alfonz Anker – despre experienta si pricepere in cultivarea porumbeilor voiajori
 
 
Multi crescatori de exceptie au spus ca formarea susei Huyskens – Van Riel s-a datorat unui simt extraordinar al acestora. Bineinteles ca in practica este mult mai greu de aplicat decat de scris: consangvinizare – incrucisare – din nou consangvinizare – incrucisare – din nou consangvinizare. In fiecare faza trebuie sa si reusesti. Pentru a forma o susa deosebita cu aceasta metoda trebuie sa te si pricepi la acest lucru. Dupa parerea mea, aplicarea acestei retete nu este grea, succesul fiind determinat de modul in care sti sa deosebesti o pasare foarte buna de una mai putin buna sau de una de-a dreptul lipsita de calitati. Daca nu stii – avand in vedere ca suntem inclinati sa-i verificam temeinic numai la varsta de 3 ani – atunci este posibil ca rezultatul incrucisarii sa ne reuseasca numai pe jumatate sau deloc.
 
 
Cel care insa este capabil sa deosebeasca adevaratul porumbel voiajor de acel porumbel care nu face decat sa `micsoreze volumul portofelului` si, in plus, mai are si inima ca, inca de la varsta de pui sau cel mai tarziu la un an, sa verifice calitatile combinatiilor pe care le-a experimentat, acela in mod normal are sanse de reusita.
Rezultatul este determinat de raspunsul la intrebarea: ne pricepem oare sa vedem `inauntrul` porumbelului, sa sesizam ceea ce nu se vede la prima vedere ? Aceasta este o a treia metoda si este folosita de cei mai multi dintre cei mai mari crescatori, ca cei amintiti mai sus, cei cu ceea ce spuneam ca este acel al saselea simt. Insa nu numai ei, ci si altii, cu zecile de mii, o aplica. Numai ca nu au ajuns celebri, deoarece....nu au observat la timp nasterea unor porumbei mediocri comparativ cu aceia din care au fost obtinuti, iar cand si-au dat seama a fost deja prea tarziu. Dintre marii crescatori care au construit suse de o valoare deosebita, prin aceasta metoda, as enumera: Bricoux, Desmet-Mathijs, Marcel Desmet, Jos Van Den Broucke si multi altii. Ei sunt exceptiile care au `potcovit` succesul cu aceasta metoda.

Johann Mehler - Germania - aprecieri despre cresterea de iarna a puilorSfaturile specialistului in privinta bolilor porumbeilorDate despre bolile porumbeilor - Sava Gruescu - partea a 3-aAlfonz Anker - despre achizitiile de porumbeiRolul apei in viata porumbeilor - articol de Ad Schaerlaeckens


Comentarii

postat la 08:58, Joi, 19.04.2012 de torac gheorghe

mia placut
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.