Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Cupe-medalii-For-Champions
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Produse columbofile Corabia
Site columbofil www.chinaxinge.com
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Tipuri de porumbei


00:35, Luni, 06.10.2008 

Tipuri de porumbei
 
 
Nu se poate spune ca exista un sablon. In cazul porumbeilor, lucrurile stau la fel ca si in cazul sportivilor. Daca printre sportivi exista diferente in ceea ce priveste figura, forma, caracterele, se poate spune acelasi lucru si despre porumbei.
Totusi exista anumite diferente care, pentru cel care stie sa priveasca un porumbel, pot sa ofere cateva repere importante in munca de crescator.
Trebuie spus ca in Belgia, tara natala a sportului columbofil, concursurile s-au specializat atat de mult incat in urma selectiei facute s-au format linii diferite de porumbei: pe distante scurte, medii sau lungi. In celelalte tari (Germania, Olanda si chiar Ungaria) nu exista asemenea specializari. In aceste tari concursurile incep de la 150 km si continua gradat pana la 750 km. In conditiile specializarii pe anumite distante, nu se poate face fata, ci avem nevoie de pasari universale care sa fie capabile de aceeasi viteza si rezistenta pe distantele cuprinse intre 150-750 km.
 
 
In contradictie cu faptul ca nu exista un sablon pentru un anumit tip de porumbel, se observa ca o mare parte dintre pasarile specializate pe o anumita distanta, dupa cateva generatii se modifica. De asemenea, trebuie sa mentionez ca in Belgia antrenarea pasarilor se face cu masina proprie si nu cu ocazia concursurilor. Noi ne comporatam ca si ``caii cu ochelari`` in ideea ca ``lasa, daca vine bine, daca nu, se pierde``. In Belgia pentru fiecare porumbel angajat se pariaza sume importante, de aceea crescatorii nu-si arunca banii pe pasari insuficient verificate. Acolo se aduna 200-300 de pasari la cate un concurs, dar in cea mai mare parte acestea sunt pasari care fiecare dintre ele are o sansa sa castige sau care ii ofera crescatorului speranta ca isi va recupera banii investiti.
Diferentele caracteristice fiecarui tip specializat pot fi incadrate in 4 grupe care in mod normal sunt valabile si la oi, cu toate ca in cazul nostru sunt mai putin evidente. Aceste patru grupe sunt urmatoarele:
Porumbei pentru distante:
a.      scurte
b.     medii
c.     lungi
d.     universali – all round – tipul de porumbel campion
 
 
Alfonz Anker


Dr. Wim Boddaert - despre sanatatea porumbeilorDespre managementul porumbeilor din crescatorie - Ovidiu GradinaruTeoria lui Gibson referitoare la data nasterii puilor de porumbeiTipuri de porumbeiDespre comportamentul inteligent al porumbeilor calatori
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.