Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ati participat in anul 2020 pe columbodroame? Si daca da, cu ce rezultate?
Foarte bune
Bune
Satisfacatoare
Nu am participat

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Freialdenhofen & Sohne
Columbodromul international BRASOV

Vaduvia si metodele sale - Intrebari si raspunsuri - Jules Gallez - partea 1


13:50, Miercuri, 30.09.2009

 

Vaduvia si metodele sale
Intrebari si raspunsuri
Partea 1

Autor: Jules Gallez
Editat de: Martin Degrave

Consideram ca cea mai buna cale de a va informa despre metodele utilizate in sistemul vaduviei este cea sub forma intrebarilor si raspunsurilor. Aceasta abordare va ofera o prezentare completa si detaliata asupra subiectului si va ajunge un dialog intre un crescator de porumbei incepator si un expert care este dispus sa-si impartaseasca cunostintele dobandite in ani de experienta.

1. Considerati ca metoda vaduviei este singura metoda care asigura succesul?
Nu cred ca vaduvia este singura metoda care garanteaza succesul. In prezent, multi crescatori care au ramas devotati metodei zborului la natural se disting prin rezultate bune. Insa de ce nu am reusi si noi cu o metoda care la altii a dat randament?

2. Pe care dintre cele doua metode o preferati?Metoda vaduviei imi ofera, de departe, mai multa siguranta, indiferent ce ar spune unii sau altii. De asemenea, este mai usor de pus in aplicare si necesita cel mai putin timp alocat.
O echipa de vaduvi bine gestionata intra mai usor in forma, lucru ce-i permite crescatorului sa fie mai mult sau mai putin multumit, in timp ce un detaliu minor poate fi de ajuns sa-ti puna in dificultate porumbeii zburati pe cuib. Pentru a inregistra succese la zboruri practicand metoda naturala trebuie sa fii un adevarat artist si sa petreci mult timp printre pasari. Chiar si asa, un crescator cu un lot mic de porumbei poate iesi in evidenta cu acesta metoda traditionala, cu conditia sa urmeze anumite procedee necunoscute in trecut. Astazi, un crescator nu poate tine un lot mare de porumbei in conditii bune daca nu ii zboara dupa metoda vaduviei. Sfatul nostru pentru crescatorii care se afla in aceasta situatie este sa incerce ambele metode in acelasi timp. Un crescator poate zbura masculii maturi dupa metoda vaduviei, in timp ce in alt compartiment poate zbura femelele care sunt imperecheate cu masculi tineri, dupa metoda naturala. Folosind aceasta metoda inveti sa iti cunosti femelele si astfel sa le poti introduce la reproductie pe cele mai valoroase. In acelasi timp, aceasta metoda iti ofera posibilitatea de a feri cele mai bune femele de o stare artificiala, care le poate slabi organismul.

3. Metoda vaduviei necesita instalatii speciale?
Este o conditie obligatorie. In ceea ce ma priveste, pentru o scurta perioada de timp am inregistrat rezultate bune la zbor cu vaduvi care se aflau in acelasi compartiment cu alte pasari. Dar, daca vrei sa ai succes in permanenta, atunci trebuie sa iti gazduiesti vaduvii in incaperi separate si sa le oferi linistea necesara. Si acest lucru se poate obtine foarte usor daca ii desparti de ceilalti porumbei. Pentru vaduvi trebuie sa ai si boxe speciale, binecunoscute de catre toti cei ce practica vaduvia. Atunci cand incepem sa practicam vaduvia pentru prima data, de obicei nu avem la dispozitie cele mai potrivite boxe. Si acest lucru ne provoaca dificultati si complicatii inutile. De aceea este indicat sa fim bine sfatuiti chiar de la inceput si sa avem rabdare. Nu este nevoie sa facem exces de fonduri pentru a ne dota cu incaperi luxoase, dar fiecare crescator trebuie sa aiba la dispozitie cel putin doua sau trei incaperi. Una pentru vaduvi, alta pentru pasarile de reproductie si o a treia pentru pui. Dupa ce crescatorul va fi mai bine echipat din punctul de vedere al instalatiilor, totul va deveni mai placut si mai comod.

 

 

Traducere de Andrei – Silviu Oprea

Ad Schaerlaeckens - raspunsuri la intrebarile columbofililor - partea 5-aAd Schaerlaeckens - raspunsuri la intrebarile columbofililor - partea 1Ad Schaerlaeckens - raspunsuri la intrebarile columbofililor - partea 8-aAd Schaerlaeckens - raspunsuri la intrebarile columbofililor - partea 6-aVaduvia si metodele sale - Intrebari si raspunsuri - Jules Gallez - partea 1
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.