Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Site columbofil www.chinaxinge.com
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

`Se pot contamina porumbeii cu virusul gripei aviare?`


14:02, Marti, 15.09.2009

 

Se pot contamina porumbeii cu virusul gripei aviare?

 

 

 

 

Intrebare pusa de Henry ByrneImi putei spune daca Federatia Columbofila Internationala a intreprins o serie de teste pentru a dovedi medicilor veterinari ca porumbeii voiajori nu se pot contamina cu virusul gripei aviare?

 

Raspuns oferit de Dr. Ruben Lanckriet

Nu am nici o confirmare oficiala a unui astfel de demers. In luna decembrie, impreuna cu unul dintre colegii mei, Dr. Lanneau, am redactat o scrisoare pe aceasta tema catre autoritati, in care am prezentat unele argumente in legatura cu porumbeii si porumbeii voiajori. Aceasta scrisoare a avut succes de vreme ce porumbei nu mai cad acum sub incidenta reglementarilor impuse altor pasari. Din informatiile stiintifice pe care le am pana in acest moment, nu putem spune ca porumbeii nu se pot contamina cu varianta agresiva a virusului H5N1. Pe de alta parte, nu exista nici un indiciu care sa dovedeasca ca porumbeii pot transmite acest virus.    

Totusi, este o certitudine faptul ca porumbeii sunt mult mai putin susceptibili de a se  contamina fata de majoritatea celorlalte specii de pasari, si chiar fata de carnivore, cum ar fi felinele. Este demonstrat faptul ca felinele se pot imbolnavi si muri de pe urma virusului H5N1 (avand o rata crescuta a mortalitatii) si pot transmite virusul si altor specii.

De asemenea, nu s-au raportat niciodata porumbei morti in grup cum a fost cazul altor specii de pasari (si chiar in cazul tigrilor din Asia). Daca virusul este endemic (prezent intr-un numar mare de pasari) in Asia, asta denota faptul ca porumbeii au o rezistenta relativ sporita impotriva virusului si ca nu e un aspect foarte important pentru epidemiologie. 

 

Sursa: www.pipa.beLink: http://www.pipa.be/en/newsandarticles/ask_the_vet?page=7

`Se pot contamina porumbeii cu virusul gripei aviare?`Motive pentru care porumbeii nu se orienteaza imediat la locul lansarii ?Porumbeii cu ochii mai inchisi la culoare sunt mai buni reproducatori?Sunt mai buni porumbeii olandezi la fond si maraton?Care sunt motivele pentru care porumbeii nu vor sa se antreneze ?
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.