Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Top 10 orase in care sa traiesti in 2010


12:53, Joi, 27.05.2010

 

Top 10 orase in care sa traiesti in 2010

 

Orasele europene se claseaza printre primele in topul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii, potrivit studiului realizat de gigantul in cercetare si consultanta Mercer. Studiul cuprinde clasamentul a 221 de orase din intreaga lume.

 

 

 Locul 1 – Viena. Capitala Austriei ocupa primul loc in topul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii, potrivit ierarhiei realizate de gigantul in cercetare si consultanta Mercer. Capitala Austriei a obtinut 108 puncte, scor pentru care indicele de referinta a fost orasul NewYork, cotat la 100 de puncte.
Astfel, Viena devanseaza in top orase celebre in lume cum ar fi Londra, Paris sau Roma. Istoria si cultura puternica, un standard al veniturilor comparativ cu cheltuielile, dar si arhitectura si atractiile turistice fac din capitala Austriei orasul cu cea mai buna calitate a vietii.

 

Locul 2 – Zurich. La un pas de primul loc in top, Zurich isi conserva pozitia si punctajul - 108 -  comparativ cu studiul efectuat anul trecut.
Zürich ocupa primul loc in topul celor mai importante centre financiare din lume datorita numarului mare de banci pe suprafata locuita.

 

Locul 3- Geneva. Orasele elvetiene domina ierarhia locurilor cu cel mai inalt standard al vietii, Geneva ocupand locul 3, cu 107,9 puncte.
Asemenea oraselor din Germania, Geneva isi mentine pozitia si punctajul fata de clasamentul din anul 2009. Orasul a fost supranumit cea de-a treia capitala financiara a Europei, dupa Londra si Zurich, si al saselea cel mai important oras din lume din punct de vedere financiar, potrivit Global Financial Centres Index.
Geneva este cunoscuta ca cea mai compacta metropola din lume, fiind al patrulea cel mai scump oras al lumii in 2009, potrivit Mercer.

 

Locul 4 – Vancouver. Este singurul oras canadian din top 10, totalizand 107,4 puncte, similar scorului obtinut in 2009.
Calitatea vietii in Vancouver a fost apreciata ca fiind superioara fata de alte orase canadiene, cum ar fi Ottawa, pe locul 14, cu 105,5 puncte, sau Calgary, pe locul 28, cu 103,5 puncte.

 Locul 5 – Auckland. Cu un total de 107,4 puncte, orasul neo-zeelandez Auckland se pozitioneaza la egalitate cu orasul canadian Vancouver. Orasul si-a consolidat pozitia in top, insumand acelasi punctaj ca si in 2009.

 

Locul 6 - Dusseldorf. Cu 107,2 puncte, Dusseldorf, al treilea oras german din top 10, se claseaza pe locul sase, cu acelasi scor din 2009.

 

 Locul 7 – Frankfurt. Cu 107 puncte obtinute in studiul din 2010 al Mercer, Frankfurt a avansat un loc in top comparativ cu anul trecut, facand practic rocada cu Munchen, care a cazut de pe locul 7 in 2009, pe locul 8 in prezent.
Fata de anul trecut, cand a fost cotat cu 106,5 puncte, Frankfurt a primit anul acesta o recunoastere a calitatii vietii cu 0,5 puncte in plus.

 

Locul 8 – Munchen. Orasul Munchen se claseaza la egalitate cu un alt oras german - Frankfurt, cu 107 puncte.
Al treilea cel mai mare oras din Germania, dupa Berlin si Hamburg, Munchen este recunoscut pentru numarul mare de parcuri si spatii de recreere, dar si pentru arhitectura avangardista.

 

Locul 9 – Berna. Capitala Elvetiei ocupa locul 9 in topul Mercer, cu 106,5 puncte. Cu o populatie de sub 400.000 de locuitori, Berna este al patrulea oras din Elvetia, dupa Zurich, Geneva si Basel, orase recunoscute pentru calitatea vietii in topul Mercer.
Unul dintre motivele pentru care Berna se afla in top 10 orase din lume dupa calitatea vietii tine atat de raportul dintre venituri si cheltuieli ale populatiei, cat si de includerea centrului medieval al orasului in patrimoniul UNESCO.

 

Locul 10 - Sydney. Orasul australian Sydney se claseaza pe locul 10 in topul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii, cu un scor de 106,3 puncte, devansand un alt oras australian, Melbourne, ajuns in top doar pe locul 18, cu un scor de 104,8 puncte.
Indicele de referinta a fost orasul New York, cotat la 100 de puncte.
Ierarhia elaborata de Mercer are la baza criterii care tin de situatia mediului politic, social, economic si cultural, calitatea serviciilor medicale si educationale, diversitatea posibilitatilor de petrecere a timpului liber, varietatea bunurilor de consum si calitatea mediului inconjurator.

 

 

Bucurestiul ocupa pozitia 107 in topul celor mai bune orase in care sa traiesti realizat de Mercer, potrivit revistei Cariere.

Noul pickup Volkswagen Amarok apare pe piata in anul 2010Lady Gaga, Eminem si Justin Bieber – cel mai bine vandute albume in 201019 motive pentru care îi suntem datori mamei...Top 10 cele mai asteptate premiere la Salonul Auto de la Paris 2010Topul celor mai noi SUV-uri pe piata europeana - septembrie 2010
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.