Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Site columbofil www.chinaxinge.com
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Audi A4 2.0 TDI `e` - cel mai eficient sedan de dimensiuni standard


11:04, Miercuri, 17.06.2009

 

Cel mai eficient sedan de dimensiuni standard: Audi A4 2.0 TDI `e`
 
 
 
 
 
Audi va lansa in curand cel mai eficient sedan de dimensiuni standard. Prevazut cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza, acest sedan consuma 4,6 litri de motorina la 100 km. Prin urmare, acesta emite doar 119 grame de CO2 per kilometru, cea mai buna valoare inregistrata de un automobil din clasa sa. Modelul `e` dezvolta o putere de 136 CP, ajunge la 100 km/ora in 9,5 secunde si atinge o viteza maxima de 215 km/ora. Sedanul poate fi comandat acum la un pret de 30.800 de euro. Acest model A4 deosebit de eficient este disponibil de asemenea in versiunea Avant.
Impactul insumat al mai multor caracteristici faciliteaza eficienta sporita a automobilului. Sistemul start-stop, prevazut ca dotare standard, este deosebit de eficient la deplasarea pe drumuri urbane. Atunci cand automobilul se opreste, maneta schimbatorului se afla in pozitia neutra, iar soferul ridica piciorul de pe pedala de ambreiaj, sistemul comanda oprirea motorului. Acesta va fi pornit din nou imediat ce este apasata pedala de ambreiaj. Functionarea sistemului start-stop este una extrem de silentioasa, lina si rapida. In momentul in care soferul apasa pedala de ambreiaj pentru a cupla prima treapta de viteza, motorul revine instantaneu la turatia sa de ralanti. In cadrul unui ciclu de conducere tipic, sistemul start-stop reduce consumul de carburant in medie cu 0,2 litri/100 km, ceea ce inseamna aproximativ 5 grame de CO2/km.
Modelul `e` este prevazut cu o transmisie manuala cu 6 trepte, avand un raport final de transmitere pe puntea spate, imbunatatit cu 5%, fapt ce permite reducerea turatiei motorului in fiecare dintre cele 6 trepte de viteza. Sistemul de gestionare a motorului a fost de asemenea modificat pentru un maxim de eficienta. Pneurile cu rezistenta scazuta, ce faciliteaza economia de carburant, imbunatatesc rezistenta la rulare si sunt disponibile exclusiv pentru modelul `e` al liniei A4. Dotarile standard includ de asemenea sistemul de recuperare a energiei de franare. Cu ajutorul unui reglaj inteligent al alternatorului, acest sistem transforma surplusul de energie cinetica in energie electrica pe parcursul etapelor de franare a automobilului. Aceasta energie electrica este stocata temporar in bateria sistemului electric. Cand automobilul reia accelerarea, bateria furnizeaza energia stocata in reteaua acestuia, reducand sarcina alternatorului si facilitand, astfel, economia de carburant.
Computerul de bord prevazut cu un program de eficienta face parte, de asemenea, din pachetul de dotari standard. Sistemul de informare a soferului, prevazut cu indicator pentru schimbarea treptei de viteza si afisarea informatiilor legate de eficienta, il informeaza pe acesta cu privire la momentul in care se recomanda schimbarea treptei de viteza, in vederea economisirii carburantului. Computerul de bord afiseaza toate informatiile legate de eficientizarea consumului de carburant pe ecranul central. Aceste recomandari le permit soferilor sa obtina o reducere a consumului cu pana la 30%, doar modificandu-si obiceiurile de conducere. Programul de eficienta Audi analizeaza in permanenta consumul de energie al automobilului si ii ofera soferului recomandari cu privire la modul de optimizare a eficientei din punct de vedere al consumului de carburant, adaptate situatiei de trafic existente sau stilului de conducere. Un alt aspect care sta la baza reducerii consumului de combustibil al modelului A4 2.0 TDI `e` este reprezentat de caracteristicile aerodinamice imbunatatite, posibile datorita adaugarii de elemente menite sa optimizeze coeficientul aerodinamic, precum panoul zonei de sub caroserie, grila radiatorului partial incadrata si reducerea garzii la sol cu 20 mm, datorita sasiului sport.
 
Surse: Porsche Romania / Scorpion (9 iunie 2009)


Noul SAAB 9-5 Sedan: inceputul unei noi ereNoul Audi A5 Sportback vine in septembrie in RomaniaAudi va produce din octombrie noul model mini A1Noua generatie Audi Q7 disponibila din iulie 2009Audi A5 Sportback - cand trei lumi diferite se reunesc
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.