Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Sunteti multumiti de rezultatele pe 2018 obtinute pana acum?
Da
Nu
Partial
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Brieftaubenmarkt - Germany
Cupe-medalii-For-Champions
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Produse columbofile Corabia
Site-ul columbofil EBPigeon.com
Site columbofil www.chinaxinge.com
FarmaVet - produse de uz zooveterinar si ptr porumbei
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria TITA - ANDU
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SITGES PARADISE
Columbodrom PIGEON BEST - Prahova
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international ORIZONT - Baicoi, Prahova
Columbodromul international BRASOV
Dr Adrian Colniceanu produse columbofile

AC DOLJ - Expozitie columbofila - 7-8 februarie 2009


12:43, Vineri, 13.02.2009

 

Zbor deasupra tuturor
 
 
Articol aparut in cotidianul `Adevarul`
Data: 8 feb 2009
 
Sute de porumbei care au cucerit văzduhul, admiraţi şi aplaudaţi la Craiova
 
 
Campionii cerului au luat trofee şi diplome, aseară, în Cetatea Banilor. Asociaţia Columbofilă Dolj a premiat toţi porumbeii din Oltenia înscrişi în expoziţia găzduită de Liceul de Chimie, care au făcut performanţă în 2008, atât în ţară, cât şi în străinătate.

28 din cele 90 de cupe au ajuns la echipa formată din crescătorii craioveni George Vochin - Origel Parcea, 17 la Octavian Mâniosu din Băileşti, iar 16 la fraţii Mihai şi Florin Marica din Teslui - Dolj. Cu câte o diplomă s-a întors acasă fiecare porumbel din expoziţie, 10 fiind acordate şi columbofililor care au avut cele mai rapide echipe de zbor.
 
 
 
 


Performanţa porumbeilor, aripile crescătorilor

Porumbei cât vedeai cu ochii erau astăzi în expoziţie. Campionii primiseră locurile din faţă. L-am  cunoscut prima dată pe câştigătorul de anul trecut la maraton-tineret al poziţiilor I pe sudul României şi la nivel de ţară, în competiţiile de la Chelm şi Varşovia. Porumbelul aparţine binecunoscutului columbofil craiovean Virgil Bobaşu, în palmaresul căruia se regăsesc numeroase succese bifate la Oradea, Lugoj, Debreţin, Nurenberg (1.100 km) sau Magdeburg ( 1.250 km).  De asemenea, au putut fi admiraţi porumbeii clasaţi pe locurile I şi II, la nivel naţional şi internaţional, zona 5 (peste 950 km), la concursul de la Roma.

`Gladiatorul` şi `111`, premiaţi în euro

Masculul `Gladiatorul`, porumbelul care urcat pe cea mai înaltă poziţie a podiumului în competiţia de la Roma, este al crescătorului Paul Gorun din Caracal. Născut în 2005, `Gladiatorul` a zburat până acum peste 5.500 de kilometri numai în concursurile peste graniţă.

Porumbiţa fraţilor Marica, `111`, după cum i se zice, este ceva mai bătrână, are şapte ani şi peste de 10.000 de kilometri în astfel de competiţii. În decembrie anul trecut, la Oradea, `Gladiatorul` şi `111` au fost premiaţi în bani, cu câte 450 de euro fiecare. De altfel, în în lotul de porumbei sosiţi de la competiţia din Italia, cei din Oltenia au mai trecut în revistă două reuşite, ocuparea locurilor 5 şi, respectiv, 12.

Cea de-a de-a treia ediţie a expoziţiei Asociaţiei Columbofile Dolj, la care au participat 400 de crescători şi 220 de porumbei din Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Argeş.  s-a încheiat astăzi la ora 12.00.
 
 


Bilanţ

Asociaţia Columbofilă Dolj, care are 230 de membri, este afiliată celei mai mari Federaţii a Crescătorilor de Porumbei din România, în care sunt mai bine de 7.000 de  înscrişi.  Anul trecut s-au organizat 24 de concursuri pe distanţe cuprinse între 120 şi 1.000 de kilometri. 


Expozitia Nationala Columbofila Oradea 2008Expozitia columbofila asociatia AS Bucuresti - dec. 2009 - partea a 6-aUCPR - Expozitia Nationala, Targoviste, 12-13 dec. 2009 - partea a 4-aFCPR - Expozitia Columbofila Suceava - 24 - 25 ian. 2009 - partea a 3-aUCPR Prahova - invitatie de participare la a III-a editie a expozitiei columbofile, Campina, 14-15 ian. 2012


Comentarii

postat la 11:53, Luni, 03.05.2010 de gogu patronu

Astia din dolj au unii din cei mai buni porumbei din tara!Felicitari
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2019 RRP. Toate drepturile rezervate.