Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Cupe-medalii-For-Champions
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Produse columbofile Corabia
Site columbofil www.chinaxinge.com
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Cristi Paraschiv - "Ce vraji a mai facut Cozmina noastra !!!"


13:40, Luni, 13.10.2014

 Ce vraji a mai facut Cozmina noastra !!!

 

 

 

 

 

Vreti sa stiti de ce sunt in stare unii columbofili pentru a fi in centrul atentiei, pentru a primii laude si lauri ce nu li se cuvin? De multe, chiar de foarte multe lucruri. Sunt in stare sa-si puna “prietenii”, sau mai corect spus slugile, sa minta si  sa falsifice documente oficiale!!!

De cine este vorba? De un vechi “prieten” de-al nostru, mai exact de baronasul de Urlati, pe numele lui Cozmin Olteanu.  Ei bine, la etapa finala de la Cuza Voda din cadrul columbodromului Black Sea, de la Mangalia, baronasul a ocupat un mult discutat loc 1 cu porumbelul RO-14930-2014, inscris initial in Team B. La columbodromul FCI din Arad acelasi baronas ocupa locul 14 cu un porumbel din Team A. Pana aici totul in regula. Problema este ca in documentul oficial trimis la FCI, semnat si parafat de catre Columbofromul Black Sea, apare Cozmin Olteanu  pe locul 1 cu porumbelul RO-14930-2014, inscris in Team A !!!!! 

 

 

 Clasamentul oficial de pe site-ul columbodromului Black Sea

 

 

 

 

Clasamentul oficial de pe site-ul FCI

 

 

Pentru cei care cunosc mai putin regulamentele columbofile ale FCI in domeniu trebuie sa spun ca un anumit porumbel al unui anumit crescator inscris initial pe lista de start a columbodromului respectiv in cadrul unui Team (de ex. B) nu poate fi niciodata mutat in alt Team (de ex. in A, in C, in D etc), functie de rezultatele mai bune sau mai putin bune pe care le obtine in finala. Ori tocmai la acest matrapazlic s-au dedat cei doi buni prietenasi si parteneri de vanatoare si tandem columbofil: in raportarea catre FCI a rezultatelor din cursa finala de la Black Sea, porumbelul cu seria RO-14930-2014 apartinand boierasului din Urlati, desi a fost inscris initial in Team B, a fost raportat la FCI ca fiind in Team A si astfel boierasul a luat in mod nemeritat locul altor columbofili si a urcat mai sus in clasament.

Acest lucru inseama fals si uz de fals intr-un document oficial, mai ales ca acest lucru il favorizeaza  in mod direct pe Olteanu Cozmin. Sau sa credem ca patronul columbodromului Black Sea, afiliat la FCI, dl. Pasha, nu cunoaste regulamentul FCI si a gresit ca un copil nevinovat?

Va spun eu ca nu a gresit, ci a facut acest lucru in mod intentionat. Dovada faptul ca la porumbelul de pe locul 113 al boierasului, care este primul din Team A, acesta a ramas la final tot in Team A. Deci s-a umblat numai acolo unde a fost necesar.

Regulamentul FCI este foarte  clar. Se ia in calcul primul porumbel sosit pentru fiecare Team, separat. Nu poti schimba Team A cu B sau C.

Acum ne putem intreba, pe buna dreptate, vazand cat de departe este in stare sa se mearga, doar ca sa apara si boierasul pentru o secunda in fata, daca nu cumva si locul 1 obtinut  la etapa finala a fost la fel de comandat si servit pe tava ?

Poate domnul Olteanu Cozmin nu e vinovat, cu toate ca in momentul in care a vazut lista oficiala publicata pe siteul FCI, trebuia sa aiba o reactie si sa ceara corectarea acesteia.

Acum este interesant de vazut ce masuri va lua domnul Marian Guta, alias Pasha, patronul columbodromului in cauza si mai mult chiar responsabilul oficial al FCPR  in relatia cu columbodroamele din Romania? Va cere retragerea columbodromului Black Sea din circuitul FCI? Ce parere au crescatorii straini participanti la columbodrom, de care era tare mandru patronul Black Sea, cand vor afla cum au fost furati pe fata si facuti din pix? Poate ca pe viitor, avand in vedere apucaturile autentic romanesti, noul slogan al columbodromului Black Sea ar putea sa sune astfel: “Daca vrem si esti pretenul nostru, din pix te facem campion!!!”.

Prietenii stiu de ce, domnilor Olteanu si Guta !!!!

Oare asta sa fie si cauza pentru care rezultatele de la etapa finala de la BSOLR au fost raportate cu atat de mare intarziere catre FCI? Sa se fi avut in intentie ascunderea gunoiului sub pres? Dar dupa cat se poate observa, spre ghinionul lor, gunoiul s-a imputit repede si a inceput deja sa miroasa !!!

 

 

Cristi Paraschiv

 

 

 

 

 

 

 

Domnul NEACSU CRISTIAN, FRSC Bucuresti, prezentare crescatorie si porumbei, partea 1Domnul Paraschiv Emanuel, FCPR Prahova, acuza comisia de desigilare de anularea unui concursCe vraji columbofile a mai facut domnul Liviu Parvulescu in ultima perioada !!Dl. Sorin Florea, din Bucuresti, inca doua achizitii de marca facute in acest week-end !Domnul Cristian Bulat sesizeaza anumite aspecte de natura juridica din cadrul UCPR


Comentarii

postat la 12:29, Sambata, 07.02.2015 de Cristi

Ma tot uit uimit pe la noi pe la FCPR si totu e liniste... o liniste stranie si suspecta..... nici o miscare din partea alora mari , tari si bogati .... nici o sedinta de Comitet Director ..... telefoane inchise ..... nici o luare de pozitie , nici un raspuns , nici un comunicat , nici un interviu .... nimica nimica . Voi stiti ceva fratilor? Ce se intampla cu conducerea federatiei noastre? Nici pe la olimpiada nu prea a fost baietii la ....vedere . Unii vorbeste ca dupa politica a inceput curatenia de primavara si in sportu nostru columbofil si ca unii ar fi plecat deja in vacante de cate ....30 de zile . Doamne ajuta si vint in pene !
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.