Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Site columbofil www.chinaxinge.com
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Interviu columbofil cu domnul MIHAI DINU, presedintele UCPR - 28 martie 2014


04:08, Vineri, 28.03.2014

 

RRP: Sunt Alexandru Dragomir, adminisratorul site-ului columbofil RRP.RO.

M. Dinu: Va salut.

RRP: Ce faceti?

M. Dinu: Ma gandeam la evenimentul columbofil la care am participat ieri, eveniment prilejuit de vizita doctorului Brackamp efectuata in Romania la invitatia domnului Florea Sorin.RRP: Cum vi s-a parut?

M. Dinu: Privitor la doctorul Brackamp ce ar mai fi de spus? Un columbofil de o calitate deosebita, dispus sa dezvaluie metode si mijloace de obtinere a rezultatelor columbofile in special la categoriile de Fond si Mare Fond. In rest atmosfera placuta, destinsa, alaturi de columbofilii bucuresteni pe care ii salut din nou cu aceasta ocazie.

RRP: De fapt, altul era subiectul discutiei. Sunteti suparat, suparat?

M. Dinu: De ce?

RRP: Pai nu ati aflat?

M. Dinu: Ce?

RRP: FCI a respins cererea UCPR si FRSC de afiliere.

M. Dinu: Domnule reporter, scrisoarea catre FCI, alaturi de Protocolul de colaborare sportiva intre cele doua federatii s-a trimis, daca pot spune asa, conform cerintelor anterioare ale FCI care ne-a precizat ca Romania nu poate fi reprezentata la manifestarile FCI decit de un singur lot, indiferent de nume, federatie, asociatie, dar care toate trebuie sa joace dupa regulamentul consacrat al acesteia (FCI), procedura urmata si de cele doua federatii columbofile din Ucraina si soldat cu un rezultat pozitiv.

RRP: Pai atunci care este problema?

M. Dinu: Desi se clameaza pe toate site-urile o deschidere totala catre o colaborare corecta, FCPR vrea sa impuna ca totul sa se desfasoare, citez: “Dupa regulile noastre, caci noi suntem cei afiliati”, am citat pe un membru al Consiliului Director al acestei uniuni, dar realitatea este alta si folosind un termen fotbailistic, “pe unde ne prind, ne dau la gioale”, in sensul ca vezi Doamne noi, UCPR si FRSC, suntem federatii constituite ilegal, formate din oameni hoti, necistiti, zboruri fictive, clasamente mincinoase si deci rezultate trucate. Cand mai simplu, daca nu iti este frica de concurenta, vii la discutii, propui, analizezi, argumentezi daca ai argumente fata de parteneri si pleci la drum, adica concurs, dupa reguli stabilite de comun acord si nu dupa un RNS “al meu este mai bun, eu omologhez, eu aprob, eu dau drept de organizare” etc., ori acest lucru, o meteahna si un comportament perpetuat in timp greu de inteles in secolul XXI si intr-o tara a Comunitatii Europene, au dus la aparitia UCPR si FRSC. Si acum ce sa le spun eu membrilor nostri ca daca vrem sa aflam din concursuri care porumbel este mai bun trebuie sa ne intoarcem de unde am plecat pentru ca nu se doreste o concurenta reala, “pe bune”, cum zice romanul? Asta niciodata.

RRP: Domnule presedinte, sper ca stiti ca actualul columbofil ce se erijeaza in purtatorul de vorbe al FCPR-ului nu a fost validat de catre Judecatorie, fiindu-i contestata calitatea in care se afla cat si Adunarea Generala in care a fost ales. De ce nu ati informat FCI despre acest lucru?

M. Dinu: Domnule reporter, stiti care este cel mai usor lucru in ziua de astazi? Sa faci rau celui de langa tine, chiar daca ai avea “dreptul” sa o faci. Am fost sunat de catre membrii columbofili, unii afiliati la FCPR, pe care fizic nu ii cunosc si care mi-au adus la cunostinta fel si fel de aspecte legate de viata interna a acestei federatii si in special a unor factori de decizie care numai daca pe jumatate ar fi reale, atunci sunt la limita penalului. Si la ce foloseste? Deci aspectele discutate privitor la intrebarea dvs. sunt de ordine interna iar rezolvarea depinde numai si numai de FCPR. Daca nu se intelege ca atata timp cat la un concurs nu participa, desi voiau sa participe, toti ce se pot inscrie, indiferent de uniune/federatie, acela nu este un concurs iar rezultatul este unul mincinos.

RRP: Dar din surse sigure, la sedinta din 24-26 martie a.c., de la FCI, dl. Tunduc a denigrat pe toate caile atat UCPR-ul cat si FRSC-ul, neezitand sa faca afirmatii grave atat la persoane cat si la cele doua uniuni.

M. Dinu: Nu detin asemenea informatii, dar nici nu neg ca ar exista, in acest caz, iar daca sunt adevarate, ne vom revizui si noi atitudinea fata de cel in cauza. Dealtfel am observat ca suntem acuzati de un continuu atac al UCPR-ului la unii membri din Comitetul Director al FCPR, dar tot timpul sub acoperirea anonimatului, conferit de site-urile columbofile respective. Domnule reporter, va aduc la cunostinta faptul ca in afara de 2-3 interviuri pe care le-am dat RRP-ului, niciodata, dar niciodata, nu m-am folosit de aceasta metoda pentru a-i ataca pe cei care invoca acest lucru si daca am ceva de spus, atunci i-o spun direct celui despre care am o anumita parere, lucru pe care l-am facut in cele doua intalniri de la Ministerul Tineretului si Sportului, dealtfel singurele intalniri pe aceasta tema in cadru oficial cu celelalte doua federatii. Deci metoda “Denigreaza, denigreaza, caci poate ramane ceva” o aplica altii si vad ca de multe ori tine.

RRP: Pai nu v-ati intalnit de 10 ori pana acum?

M. Dinu: Domnule reporter, eu am proprietatea cuvintelor, ne-am intalnit de doua ori, deci restul sunt vorbe.

RRP: Domnule presedinte, imi puteti spune daca legat de Consiliului Director al UCPR detineti date din care sa rezulte ca dvs. sau alti membri desfasurati activitati comerciale specific columbofile?

M. Dinu: Categoric, nu. Statutul nostru, articolul 35, si OG nr. 26/2000, cu privire la asociatii si fundatii, articolul 24 alineatul 4, nu permite membrilor Consiliului Director desfasurarea unor asemenea activitati, lucru care cred ca se intampla si la federatiile care functioneaza dupa aceeasi legislatie.

RRP: Despre UCPR ce ne puteti spune?

M. Dinu: Miercuri, 26 martie 2014, am avut sedinta Consiliului Director unde am analizat si retinut concluzii care sper ca vor fi benefice pentru buna desfasurare a campionatului sportiv UCPR, am analizat si aprobat cererea de primirea in UCPR a inca doua cluburi, formate din aproximativ 64 de membri, iar privitor la cluburile noi, profit de aceasta ocazie sa anunt conducerile acestora ca din punct de vedere sportiv sunt libere sa realizeze planuri de zbor dupa cum doresc vis-a-vis de directia de zbor, localitatile de lansare, protocoale, sunt libere sa isi aleaga transportatorul, sa negocieze pretul, singura implicare a conducerii UCPR se regaseste in cerinta stricta de respectare a Statutului si RNS-ului, deci asa intelegem noi, cei din UCPR, democratia si dreptul la libera asociere. Cat priveste asa zisa migratie de la o uniune la alta, noi niciodata nu le vom pune piedica doritorilor de asemenea lucruri, ci ne vom pune numai intrebari privitoare la cauza care a dus la acest lucru.

RRP: O ultima intrebare domnule presedinte: pe un site de casa al domnului Marius Tunduc, unde aceasta intreaba si tot el raspunde, ba mai mult si comenteaza sub diferite pseudonime, chipurile ca fiind numele unor columbofili, il ataca pe fata si il ameninta pe domnul Moldovan Florin pentru indrazneala de a fi incercat sa obtina aprobarea presedintelui FCI de a media o eventuala intelegere intre cele 3 federatii si gasirea unei solutii benefice pentru toata suflarea columbofila. Ce parere aveti despre acest lucru?

M. Dinu: Privitor la domnul Moldovan Florin, un om si un columbofil deosebit, nu am decat cuvinte de lauda si in numele columbofililor UCPR ii multumesc pentru demersurile facute in incercarea domniei sale de a gasi o solutie normala la situatia prezenta si in acelasi timp imi cer scuze daca demersul sau pentru sportul columbofil ii pricinuieste neplaceri si ii aduc amenintari privind viitoarea sa activitate columbofila in randul federatiei din care face parte.

RRP: Va multumesc pentru amabilitate si sper ca in viitor sa mai am prilejul sa discutam si sa beneficiez de disponibilitatea dvs. de a informa columbofilii, nu numai ai UCPR, cu privire la unele evenimente.

M. Dinu: Va salut si eu.

 

 

Mihai Niculescu, Bucuresti - Drept la replica - la materialul “Presedintia F.C.P.R.- Pareri Pro si Contra”Domnul Samuel Baciu, din Turda, ofera crescatorilor interesati diverse variante de boxe si accesorii ptr. porumbeiDomnul LIVIU TOMA, din Slatina, ii transmite sincere multumiri d-lui GICA STANCA, din Constanta pentru cadoul primitVizita domnului CATRINESCU GABRIEL, UCPR Valcea, la mari campioni columbofili din Belgia - 7 martie 2015FRSC Breaza, jud. Prahova, porumbeii de matca si de zbor ai domnului NEAGOE IRINEL
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.