Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ati participat in anul 2020 pe columbodroame? Si daca da, cu ce rezultate?
Foarte bune
Bune
Satisfacatoare
Nu am participat

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Freialdenhofen & Sohne
Columbodromul international BRASOV

RRP.RO in dialog cu presedintele UCPR, dl. Mihai Dinu, pe tema intalnirii recente de la sediul MTS dintre UCP, FRSC si FCPR


22:50, Joi, 20.06.2013

 

 

RRP: Buna seara domnule presedinte Dinu, sunt administratorul site-ului columbofil <Romanian Racing Pigeons> si daca aveti doua minute libere v-as ruga sa imi raspundeti la cateva intrebari legate de intalnirea de marti, 18 iunie 2013, de la sediul MTS. Va fac cunoscut faptul ca am incercat sa iau legatura si cu reprezentati ai celorlalte doua federatii care au fost prezenti la intalnirea de marti, dar nu am reusit acest lucru din motive obiective si subiective, independente de mine. Sunteti de acord cu propunerea mea de a ne oferi cateva amanunte legate de aceasta intalnire?

Mihai Dinu: De acord si regret faptul ca ceilalti colegi nu au fost receptivi, probabil avand motive mai mult sau mai putin intemeiate de a nu accepta dialogul.

RRP: Haideti sa demaram discutia.

Mihai Dinu: De acord. Punctual subiectul abordat a fost al unei asa zise unificari a sportului columbofil romanesc, unificare ca “cerinta impusa de catre FCI”.RRP: S-au reluat discutiile intrerupte la precedenta sedinta?

Mihai Dinu: Aproximativ, desi unii invitati in preambulul intalnirii propriu-zise au incercat sa faca un asa zis lobby privitor la binefacerile conferite de o conducere centralizata, unica, ca centru de comanda, un fel de “factotum” pentru columbofilia noastra romaneasca.

RRP: Si ati fost de acord?

Mihai Dinu: In calitate de presedinte al UCP am reamintit auditoriului mandatul meu dat de Adunarea Generala precum si proiectul privind organizarea administrativa a celor trei uniuni si federatii, toate in slujba unui RNS unic, lucru la care aderase si FRSC-ul. Mentionez ca discutiile au fost atent urmarite de catre Ministrul Tineretului si Sportului, dl. Nicolae Banicioiu, caruia ii multumesc, in numele tuturor participantilor, pentru intelegerea acordata cat si pentru faptul ca, in principiu, este de acord cu solutia propusa de catre UCP.

RRP: Celelalte delegatii au impartasit argumentele dvs. fata de proiectul propus?

Mihai Dinu: FRSC, prin vocea domnului Simion Emil, a fost de acord cu acest lucru, insa ne-am lovit de totalul refuz al FCPR-ului, care sustine in continuare un proiect ce vizeaza mai mult latura administrativa si constituirea unui organism central, condus de un colectiv ales printr-o norma de participare functie de numarul de membri columbofili ai fiecarei structuri in parte, cu un RNS avand ca pilon actualul RNS al FCPR, lucru care pe noi nu ne multumeste, mai cu seama aspectele ce vizeaza centralizarea excesiva, administrativ-sportiva, care nu ofera nicio sansa gruparilor columbofile cu numar mai mic de membri sau cu amplasare geografica defavorabila competitiei sportive.

RRP: Adica?

Mihai Dinu: (razand): Cam “totul la noi, ca stim noi ce sa facem”!RRP: Deci?

Mihai Dinu: Domnul ministru sesizand foarte bine ca nu forma de organizare a unei viitoare structuri este problema arzatoare, ci lipsa unui RNS unic pentru toti columbofilii, a propus ca pana in luna septembrie a.c. un grup de lucru format din sase columbofili (cate doi din fiecare uniune sau federatie) si specialisti juridici sa elaboreze proiectul unui RNS care apoi sa fie discutat si aprobat de catre fiecare structura, conform statutului acestora.

RRP: Si alte probleme discutate?

Mihai Dinu: In mare aceasta a fost problematica discutata sub auspiciile MTS. In rest, intepaturi columbofile, mai mult sau mai putin voalate, mai mult sau mai putin placute.

RRP: Va multumesc pentru amabilitate si inca o data regret ca nu am gasit receptivitate si la factorii de decizie din celelalte doua uniuni columbofile.

Mihai Dinu: Cu placere.

Un model de dictatura columbofila in cadrul A.C. “Voiajorul” Bihor, afiliata la FCPR !!!Departamentul Juridic al FRSC face cateva precizari in legatura cu consideratiile domnului Marius TunducInfiintarea FRSC, salutata in presa columbofila internationala !Domnii Costea Alexe si Liviu Toma multumesc tandemului Cocos-Musat, FRSC BucurestiPedigreul puiului RO-316-2011 oferit drept cadou de catre tandemul Cocos + Musat (FRSC Bucuresti)


Comentarii

postat la 23:51, Joi, 27.06.2013 de In ATENTIA domnului Marius TUNDUC

In ATENTIA domnului Marius TUNDUC, presedinte CD, FCPR.\r\n\r\nOrganizare EXECRABILA la prima etapa de MARATON din CAPITALA.\r\nDEBANDADA totala!!! Siguranta concursului ZERO!!! \r\n\r\nPorumbei inghesuiti, masina pregatita neadegvat pentru o asemenea etapa! Porumbei plimbati dintr-o masina in alta fiind deseori introdusi gresit fond-maraton si vice-versa.\r\n\r\nDomnule Presedinte CD-FCPR,\r\n\r\n Va rugam sa binevoiti a intervenii cat mai urgent pentru a pune lucrurile la punct ce fac obiectul organizarii etapelor de MARATON din Capitala.\r\n\r\nOrganizatorul doreste deja sa renunte la o etapa de MARATON din cele 3 stabilite in planul de zbor pe o perioada de 4 ani, invocand lipsa banilor desi s-au incasat deja cate 17 lei / porumbel pentru cele 3 etape de MARATON.\r\n\r\nDomnule Presedinte CD-FCPR ,\r\n\r\nDorim sa va aducem la cunostinta tot pe aceasta cale ca nu s-a eliberat nicio CHITANTA pentru banii dati in cuantumul acestor 3 etape de Maraton!!!\r\n\r\nVa rugam , luati act de aceste GRAVE NEREGULI ce s-au petrecut la prima etapa de MARATON din Capitala si dati o solutie in acest caz!\r\n\r\nVa multumim!\r\n

postat la 09:03, Vineri, 28.06.2013 de ovidiu enachescu

Intrucat pe columbofil.net a aparut un comunicat al FCPR, domnule Alexandru, supuneti atentiei tuturor columbofililor onesti din Romania urmatoarea intrebare ? \r\nIn conditiile in care domnul Gatejescu Florin, este presedinte al CDL al FCPR si avocat angajat al aceleeasi entitati columbofile, nu este in situatia de incompatibilitate, in contextul analizarii si judecarii litigiilor dintre unii columbofili si FCPR ? Cum poate cineva sa fie echidistant intr-o asemenea situatie ?
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.