Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ati participat in anul 2020 pe columbodroame? Si daca da, cu ce rezultate?
Foarte bune
Bune
Satisfacatoare
Nu am participat

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Harababura, diletantism si ilegalitati in UCPR - articol de dl. Stefan Georgescu (partea 1)


09:22, Marti, 18.10.2011SITUATIA ACTUALA A U.C.P.R.

 

(Harababura, Diletantism, Ilegalitati)

 

            La inceputul anului 2009, Adunarea Generala a Uniunii noastre, alegea prin vot secret un nou Consiliu Director, incredintandu-i mandatul pentru urmatorii 4(patru) ani.La doi ani si jumatate de la alegeri, haideti sa facem o analiza a situatiei actuale a C.D. al U.C.P.R.

 

1.Presedintele U.C.P.R.

            Delegatii Adunarii Generale l-au ales in aceasta functie, pentru al doilea mandat consecutiv, pe domnul Hamza Valeri.

            In luna martie 2011, domnul Hamza Valeri, demisioneaza din functie. Va rog sa constatati, domnilor membrii ai U.C.P.R. ca de 7(sapte) luni, uniunea noastra nu are un PRESEDINTE ALES prin vot secret de catre ADUNAREA GENERALA, asa cum prevede STATUTUL si asa cum se intampla in toate organismele columbofile, atat din tara cat si din strainatate. De ce??!!

 

2.Prim-vicepresedinte U.C.P.R.

            In aceasta functie a fost ales dl. Dumitrache Nicolae.

            Consider necesar sa va informez ca la inceputul lunii august 2010, am depus la secretariatul uniunii, un material foarte critic la adresa membrilor C.D., atragandu-le atentia asupra drumului gresit pe care s-au angajat. In acel material i-am acuzat pe toti membrii C.D. cu o singura exceptie, domnul Dumitrache Nicolae. La vremea respectiva, il consideram cu sinceritate(astazi constat ca a fost naivitate) un posibil salvator al situatiei foarte grava in care se gasea C.D.

            Sa vedem cum se poate intoarce un om la 180 grade cand simte gustul PUTERII.

           

Va prezint cateva fapte:

a)      conform statului, calitatea de membru U.C.P.R. este data de achitarea cotizatiei pana la data de 15 noiembrie.

            Adunarea Generala a hotarat ca in situatia in care un membru depaseste termenul legal, sa achite o taxa suplimentara de 5(cinci) RON. Domnul Dumitrache, achita pe data de 28.02.2011 suma de 25 RON, fara sa achite si taxa suplimentara,  incalcand o HOTARARE a A.G. Mai mult, domnul Dumitrache nu achita cotizatia la clubul al carui membru este,(asa cum procedam toti  si cum este normal) ci o preda secretarului general. In acelasi timp, in luna iulie 2011, domnul Nicolae Dumitrache nu se regasea in tabelul nominal, al niciunui club din U.C.P.R. Vazand ca aceste lucruri au iesit la iveala, domnul prim-vicepresedinte incearca sa ne pacaleasca si-i cere domnului secretar general Tudor Aurel sa telefoneze la clubul “Nae Mihailescu” si sa-i ceara domnului Blass(presedintele clubului) sa-l treaca in tabelul nominal, dar fara sa schimbe data de depunere a acestuia, pentru a putea pretinde ca a fost membru al acestui club inca de la data cand tabelul a fost depus. Domnul Blass, corect ca intotdeauna, refuza. Domnul Dumitrache nu renunta si cu sprijinul angajatilor nostri, mistifica tabelul clubului, figurand in momentul de fata ca membru cotizant la clubul “Nae Mihailescu”. Cere deasemeni, domnului Tudor Aurel sa ia asupra sa intarzaierea achitarii cotizatiei si sa spuna ca a primit banii la termenul prevazut in statut, dar a uitat sa-i depuna si sa taie chitanta. Alta pacaleala.

Domnilor, poate considerati ca exagerez gravitatea acestor fapte, dar va aduc la cunostinta celor mai tineri si le amintesc celor mai varstnici, ca cel de-al doilea presedinte al U.C.P.R. domnul Ioan Carmazan a fost suspendat din functie de Adunarea Generala(cu toate ca achitase la timp cotizatia), pentru ca nu figura ca membru al nicunui club din uniunea noastra si nu inela puii cu inele emise de U.C.P.R.

 

*Domnul presedinte(ales si cotizant) Ioan Carmazan-          DA

*Domnul Nicolae Dumitrache(autointitulat presedinte)-     NU  De ce??!!

 

Domnule N.Dumitrache si domnilor membrii ai U.C.P.R respectarea prevederilor legilor si a actelor noastre normative, este OBLIGATORIE, pentru toti, indiferent de functie.

In acest moment in U.C.P.R. cand sunt incalcate regulile, unii sunt judecati iar altii NU.

 

b)   In C.D. au avut loc mai multe demisii, dar acestea nu au fost aduse la cunostinta cluburilor asa cum este statutar si normal pentru ca toti membrii nostrii sa cunoasca situatia exacta si reala in care se gaseste UNIUNEA, iar delegatii A.G. sa poata adopta prin vot HOTARARILE legale pentru a se reveni la o situatie normala si statutara.

   Dar cand a demisonat domnul PRESEDINTE ales si legitim Hamza Valeri, imediat se anunta cu mare POMPA acest eveniment de catre domnul N.Dumitrache, care STUPEFIAZA intraga lume columbofila AUTOPROCLAMANDU-SE “PRESEDINTE” al U.C.P.R. si semnand documentele Uniunii cu aceasta titulatura.

Domnule Dumitrache, daca demisioneaza presedintele ales, prim-vicepresedintele, ii preia atributiunile, ii TINE LOCUL cum spune romanul, dar nu devine automat PRESEDINTE( va voi cita din statut).

Daca presedintele Romaniei demisoneaza, atributiunile sunt preluate de presedintele Senatului, pana sunt parcurse toate etapele(procedurile) legale pentru organizarea alegerilor, dar acesta nu se declara PRESEDINTE si nu se poate intalni cu OBAMA in calitate de sef de stat.

In mod corect si legal documentele Uniunii se semneaza astfel:

 

                       Pentru PRESEDINTELE U.C.P.R.

Prim vicepresedinte(semnatura)

                                            N.Dumitrache

 

Asa procedeaza un om corect, cu respect pentru lege si pentru cei care l-au ales, dar pe dumneavostra acest cuvant magic-PRESEDINTE- va intuneca dreapta judecata si a devenit o obsesie.

           

 

PRESEDINTE-vorba marelui Tudor Arghezi:

                      “Vorba asta scurta,

            E ca mangaierea porcului pe burta.”

 

Tineti cu dintii de o functie, pe care de fapt nu o aveti.Titulari pe functiile C.D. nu sunt decat cei alesi prin vot secret(dupa depunera candidaturilor) de catre delegatii A.G.

La sedinta A.G. din 22 octombrie 2011 va rog sa raspunde-ti public la urmatoarea intrebare:

            CINE V-A ALES IN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL U.C.P.R.?

 

c)   In noua calitate,pe care si-o atribuie fara jena, domnul Dumitrache convoaca A.G. in sedinta extraordinara, in vederea rediscutarii unor modificari aduse Regulamentului National Sportiv. Impaunat ca un cocos domnul “PRESEDINTE”(probabil de C.A.P.) merge la TRIBUNA si anunta cu ingamfare,(de fapt nerusinare) ca nu are nevoie de prezidiu, ca el conduce singur iar cei alesi (eventual) pot sa se aseze pe primul rand, in bancile din sala.

ALO!! Bai NEA NICULE, nici N.Ceausescu nu a indraznit la Congresele P.C.R. sa nu aleaga prezidiu. Ceausescu suferea de o boala psihica numita in tratamentele de specialitate GRANDOMANIE.

La dumneata aceasta boala se manifesta intr-o forma avansata (agravata) care este cunoscuta sub denumirea de MEGALOMANIE.

Daca STAUTUL (cel legal-nu maculatura voastra) spune CLAR ca sedintele A.G. sunt conduse de un PREZIDIU ales dintre delegati, dumneata care ai obligatia sa VEGHEZI la respectarea actelor normative, cum indraznesti  sa umilesti reprezentantii celor peste 80 de cluburi?

Uiti ca acesti oameni te-au ales?(in functia de PRIM…) ma intreb,(si ar trebui sa te intrebi) daca te vor mai alege vreodata.

La aceasta sedinta, vazand noi toti “PALMASII” din sala ce “PRESEDINTE” omnipotent ne-am tras, eram gata sa te aruncam (ca pe marii campioni) de TREI ori IN SUS (SUS DE TOT) si sa te prindem de DOUA ORI.

 

d)      In aceeasi sedinta, domnul Dumitrache uitand ca numai A.G. poate lua HOTARARI in U.C.P.R. anunta ca a HOTARAT(el si numai el-INEGALABILUL) sa interzica accesul pe siteul oficial al Uniunii pentru toti cei aproape 4500 membrii si isi justifica “HOTARAREA” spunand ca nu este normal sa ne spalam RUFELE MURDARE pe internet.

Uiti domnule, (cum uiti toate prevederile legilor) ca siteul Uniunii il platim noi toti si prin urmare, orice membru care isi declina identitatea si isi asuma responsabilitatea pentru cele afirmate ARE DREPTUL LEGAL sa-si exprime opiniile. Acest site ne apartine tuturor.

Va rog sa remarcati, stimati membrii ai U.C.P.R. ca domnul Dumitrache transforma siteul Uniunii in GAZETA DE PERETE a domniei sale si face tocmai ce ne interzice noua tuturor, spala rufe murdare pe INTERNET.

In urma unei actiuni (de tip POLITIENESC) la clubul “Natural Vulcana Pandele” domnul Dumitrache face niste constatari, si in loc sa le inainteze celor in drept pentru a le judeca si a stabili o pedeapsa dreapta, se ERIJEAZA in postura de UNIC JUDECATOR si da VERDICTE(definitive si irevocabile?!) pe siteul Uniunii,

Ca urmare a acestei actiuni, se alege cu un process de calomnie la judecatoria orasului Pucioasa. In momentul de fata , acest proces este in desfasurare(pe rol).

Referindu-ma la aceasta actiune judecatoreasca, ma delimitez clar si fara echivoc de aceasta maniera a domnului Simion Bogdan pentru ca si aceasta reprezinta o incalcare a prevederilor STATUTULUI, care interzice tuturor columbofililor sa se adreseze organelor de justitie si cere sa isi rezolve diferendele in cadrul instantlor specializate ale U.C.P.R.

I-am spus si personal acest lucru domnului Simion Bogdan si l-am rugat sa retraga actiunea, dar mi-a spus ca l-a actionat in instant pe domnul Dumitrache, ca persoana fizica, nu ca membru in C.D. al U.C.P.R si va merge pana la capat.

Deasemeni, domnul Simion Bogdan a postat pe INTERNET unele opinii critici(poate corecte) dar unele dintre ele apar sub anonimat, iar altele(mai grav) au fost atribuite altor persoane.

Procedand astfel, nu vom reusi niciodata sa facem dreptate si sa readucem U.C.P.R.-ul la prestigiul de care se bucura odata si pe care il merita pe deplin.

A.G. are DREPTUL LEGAL sa-i opreasca pe toti cei care incalca legile(si aplica numai LEGEA BUNULUI PLAC) indiferent cine sunt si ce functii indeplinesc acestia.

In loc sa actionam cu hotarare si totala intransigenta in cadrul A.G.(organul suprem de conducere-singurul care poate lua HOTARARI) apelam la organele de politie, la instantele judecatoresti, proferam amenintari, transformam judecarea corecta si in deplina conformitate cu faptele comise, in vendete personale interminabile, viciind grav atmosfera colegiala si prieteneasca din U.C.P.R.

Domnilor columbofili , noi practicam un sport frumos si nobil pe care ar trebui sa-l respecatm cu totii, nu sa ducem un razboi interminabil care afecteaza grav imaginea Uniunii.

Sunt cluburi care sau scarbit si au parasit sau vor sa paraseasca U.C.P.R., si de ce? pentru orgoliile personale a catorva oameni total iresponsabili?

 

e)      Domnilor membrii ai U.C.P.R., la sedinta A.G. din noiembrie 2010, delegatii au HOTARAT constituirea unei comisii formata din juristii: Ungureanu Cosmin, Stefanescu Liviu, Mihai Dan, Eana Gabriel si semnatarul acestui material, cu insarcinarea sa revizuaisca STATUTUL U.C.P.R. si sa armonizeze cu legile in viguare, referitoare la organizarea si functionarea Asociatiilor in Romania.

Domnul Dumitrache a luat atunci cuvantul si a subliniat ca acest demers este necesar si justificat pentru ca actualul STATUT cuprinde multe prevederi ilegale si incorecte.

Toti cei cinci membrii ai comisiei sau achitat de sarcina incredintata de A.G. si dupa mai multe runde de intalniri, au definitivat PROIECTUL NOULUI STATUT in luna mai 2011.

Proiectul STATUTULUI a fost introdus de domnul Banu Florin in calculatorul uniunii si a inmanat un exemplar (plus ciorna) domnului Liviu Stefanescu. Urma ca acest proiect de Statut sa fie expediat, cate un exemplar, fiecarui club al Uniunii pentru a fi studiat si dezbatut in cadrul unor sedinte organizate. Deasemeni, Proiectul ar fi trebuit postat pe siteul uniunii, urmand ca membrii nostrii sa trimita si alte propuneri pentru completarea acestuia, iar la sedinta din octombrie A.G. sa HOTARASCA data sedintei extraordinare in care sa fie dezbatut si aprobat articol cu articol.  Dar, sa vedeti minue, domnul Dumitrache nu mai vrea  EL ca-i “Presedinte” sa duca la indeplinire HOTARAREA A.G. care conform legii si statutului este OBLIGATORIE pentru toti. Pentru toti, dar nu si pentru MARELE PRESEDINTE AUTOINTITULAT.

Domnilor, poate va intrebati de ce o COTESTE astazi domnul “PRESEDINTE”? Este simplu domnilor, ilegalitatile din actualul (asa zis) STAUT, acum  in noua postura in care (scuzati-mi expresia) a PUS CURUL pe o functie in care nu a fost niciodata ales, il avantajeaza. Daca s-ar adopta noul statut, prevederile acestuia l-ar OBLIGA sa organizeze alegeri partiale pentru completarea functiilor devenite vacante si nu ar mai fi EL-PRESEDINTE, si atunci ne spune ca Lapusneanu ”Daca voi nu ma vreti, Eu va vreau”.

De ce are domnul Dumitrache nevoie de HOTARARILE A.G., domnilor?, EL A HOTARAT ca numai EL va lua Hotatrari. Si de cand s-a vazut el PRESEDINTE, hotaraste, hotaraste si iar hotaraste de ne crucim cu totii de  HOTARARILE sale.

Fac o paranteza domnilor columbofili, si afirm cu toata responsabilitatea ca domnul presedinte Valeri Hamza a facut mai multe greseli(in special in al doilea mandat) pe care sunt convins ca astazi le intelege si cred sincer ca le si regreta, dar acest om caruia nu numai ca i-am dat votul, dar multi dintre noi l-am iubit, l-am apreciat si l-am respectat – A GRESIT.

Dar, ce a facut domnul Dumitrache de cand ia cazut PALARIA pe ochi si s-a vazut “PRESEDINTE”, sunt numai PORCARII.

 

f)        Deciziile luate in sedintele C.D. trebuiesc aduse la cunostinta cluburilor U.C.P.R. si supuse votului in prima sedinta A.G..Domnul Dumitrache posteaza pe internet numai punctele de pe ordinea de zi dar nu si copia de pe procesul verbal al sedintei pentru a vedea si noi cum se discuta si cum voteaza “alesii
 nostrii. La art.21 punctul 5 din ordonanta nr.26/2000 privind Asociatiile si Fundatiile se prevede, citez: “A.G. ARE DREPT DE CONTROL PERMANENT ASUPRA C.D. SI COMISIEI DE CENZORI”.

Va intreb pe dumneavoastra stimati columbofili si in special pe delegatii A.G. – cum putem noi sa controlam C.D.(asa cum ne abiliteaza legea) cand sedintele lor, se desfasoara cu usile inchise, intr-o secretomanie suspecta, iar cand se solicita procesul verbal al sedintelor, solicitantii sunt refuzati, spunandu-se ca sunt COFIDENTIALE.

Un exemplu concret: La sedinta C.D. din 14 septembrie 2011 sau discutat 9 puncte, dar domnul “PRESEDINTE” nu le posteaza pe site pe toate. Ne pacaleste din nou pe toti, ascunzand faptul ca s-a discutat si despre organizarea de alegeri partiale, pentru functiile devenite vacante prin demisia titularilor alesi de A.G.

Acest lucru este o necessitate, si trebuia facut in 30-40 zile dupa demisia presedintelui ales.

Domnul Dumitrache se exprima: Ce alegeri ba, nici o alegere, eu hotatasc cand se hac alegerile”!

Domnule “Presedinte” Dumitrache va citez din STATUTUL vostru – care reprezinta o insulta la adresa membrilor U.C.P.R. pentru ca este o maculatura imunda si ilegala pe care nu ati adoptat-o, ci ati bagato pe gatul delegatilor A.G. cu incalcarea prevederilor LEGALE.

Dar daca te-ai intors la 180 de grade si astazi iti convine, iata ce fel de presedinte esti: citez din art.16: “Daca functia de presedinte devine vacanta ori daca presedintele este suspendat din functie sau daca se afla in imposibilitate temporara de a-si exercita atributiile INTERIMATUL se asigura in ordine de prim-vicepresedinte sau de vicepresedintele cu probleme organizatorice-administrative”

Mai uitate in oglinda, mai pune mana pe legi si acte normative inainte sa iesi in fata lumii columbofile impaunandu-te cu titulatura – Presedintele U.C.P.R.

Hai sa-ti citez din lege(ca eu umblu de o viata cu o geanta dupa mine plina cu acte normative si cu dovezi oficiale a ilegalitatilor pe care le comiteti voi)

 

Art.21 punct 1 ord.26/2000:

Adunarea Generala este organul de conducere…….”

Art.23 punctul 1:

“Hotararile luate de A.G., in limitele legii, ale actului constitutive si/sau ale statutului sunt OBLIGATORII chiar si pentru asociatii care nu au luat parte la A.G. sau au votat impotriva”.

Art.25 punctul 1:

“Consiliul Director asigura punerea in executare a hotararilor Adunarii Generale”. Este singura atributiune pe care o prevede legea pentru VOI.

Mai citestele odata ca poate le-ai si uitat! Si acum iti reamintesc ca la sedinta din noiembrie 2010, Adunarea Generala. a HOTARAT cu un singur vot impotriva, revizuirea Statutului, alegand o comisie cu 4(patru) juristi si subsemnatul.

Hai sa-ti citez din procesele verbale pe care aveti obligatia sa le faceti publice, pentru ca nici un document, (absolut nici unul) al U.C.P.R. nu este secret sau confidential.

Voi le tineti secrete, pentru ca nu lucrati pentru cei 4500 de membrii, (datorita carora aveti functii de DOMNI) si nu pot fi obtinute decat prin instante judecatoresti. Iata ce scrieti voi, negru pe alb, in procesul verbal al sedintei C.D. din 14 septembrie 2011: citez “Domnul Dumitrache Nicolae a informat despre unele propuneri formulate de Stefanescu Liviu (trebuia sa spuneti Domnul…ca e act oficial al U.C.P.R.- dar nesimtirea se trateaza greu-iar pentru voi este INCURABILA) cu privire la organizarea unei A.G. pentru schimbarea statutului. SE RESPINGE propunerea facuta”  Mai revedeti odata citatele din lege. Pentru aceasta insulta Adunarea Generala ar trebui sa va demita in bloc.

Deci, respingeti voi 5 ciumeti Hotararea reprezentantilor celor 80 de cluburi?

Explicati Adunarii Generale. : DE CE NU VRETI VOI UN STATUT cu prevederi LEGALE? Nu mai puteti voi sa tot citati prevederile ilegale pe care le-ati introdus prin frauda, ca sa puteti sfida (cum si faceti) Adunarea Generala.??

 

3.Vicepresedinte cu probleme Organizatorice

 In aceasta functie a fost ales de Adunarea Generala  domnul Nicolae Biculescu.         *Culpabil prin TACERE SI ACCEPTARE.

 

4.Vicepresedinte cu relatiile internationale

Adunarea Generala. l-a ales pe domnul Gheorghe Tudor.

Ma adresez acestuia personal si ii spun ca un FRATE BUN: Dorele…ai gresit grav(si cred ca ai inteles acest lucru), atacand in instanta o Hotarare a A.G. Iti spun tie(ca sa inteleaga toti) ca nu tu ai fost pionul principal in aceasta actiune si abuziva si ilegala. Tu doar ti-ai aratat disponibilitatea de a reprezenta interesele unei minoritati care a ramas in umbra. Dar uiti ca nu aceasta minoritate te-a ales in functie. Ai fost ales tocmai de majoritatea pe care ai actionat-o in justitie. Orice ar spune unii, din punctual meu de vedere esti un om deosebit, dar te sfatuiesc ca un frate, sa nu te mai arunci cu capul inainte in probleme care nu au sansa de reusita pentru ca sunt si ilegale si anormale. Aceste actiuni perturba grav bunul mers al Uniunii, iar oprobiul celor multi si cinstiti se rasfrange numai asupra ta, chiar daca nu  esti principalul vinovat.

Nu inteleg cum sprijini abuzurile si ilegalitatile domnului Dumitrache?! Cand eu credeam in acest om, tu imi spuneai ca nu se compara cu Hamza. Ai avut dreptate, recunosc, dar cum stai tu in barca “sparta” in care domnul Dumitrache se erijeaza in LUP DE MARE, dar se poarta ca un catel jigarit??!!

 

5.Vicepresedinte cu probleme tehnic-sportive

Adunarea Generala la ales in aceasta functie pe domnul Tules Ialcin. Chiar eu l-am recomandat, atat C.D. cat si delegatilor Adunarii Generale si tocmai de aceea ii spun public urmatoarele:

            *Statutul prevede ca in sedinta din ianuarie odata la 4 ani se organizeaza-ALEGERI GENERALE.

            Alegerile partiale, se organizeaza de cate ori este nevoie, pentru completarea functiilor devenite vacante prin demisie, deces, emigrare,etc etc etc. Tu, interpretezi prevederile STATUTULUI si sprijini astfel ilegalitatile domnului Dumitrache. De ce?. Sa nu vi se sparga gasca?!.

            *Rezultatele sportive trimise la Uniune(C.N.S.) cu semnatura responsabilului tehnic, semnatura si stampila presedintelui clubului, cu dosarele de concurs omologate, cu rezultatele finale, verificate si avizate cu stampila si semnatura de membrii C.N.S.- NU MAI POT FI ANULATE DE NIMENI, indiferent de functie. In 2010, ai anulat ilegal, mai multe rezultate sportive(numai dintre cele de TOP) si detin probe indiscutabile in acest sens. Iti dau cateva exemple: Zatusevschi+Colniceanu, Badicel Catalin, Andrei Draganescu(loc.5 TORUN). Ultimul a renuntat la sportul columbofil scarbit de acest abuz.

 Anul acesta procedezi la fel si postezi pe internet niste interdictii, dupa omologarea rezultatelor, si inainte de discutarea propunerilor de modificare a R.N.S. care sa hotarasca asupra modului de intocmire a clasamentelor pe judet.

Stai cu ochii pe internet si incerci sa schimbi ierarhiile reale, regulamentare si omologate la toate nivelele. Aceasta maniera, reprezinta un abuz fara precedent si daca il continui va trebui sa raspunzi.

Cand era presedinte C.N.S. domnul Andrei Marius, astfel de manevre nu erau posibile.In dispretul celor 16 membrii C.N.S. al carui presedinte interimar este domnul Dinu Mihai, tolereaza astfel de abuzuri.

Primeste si el COMENZI de la grupul minoritar care crede ca face LEGEA IN U.C.P.R.?.

Daca nu te opresc cei care ar trebui sa se sesizeze, va trebui sa o faca organul suprem de conducere Adunarea Generala. Revocarea din functiile C.D. este un atribut legal al Adunarii Generale si risti o astfel de sanctiune.

            *Conditiile de obtinere a titlurilor nationale (Maestru si Maestru Emerit) le-am intocmit eu si domnul Byby Stefanescu si le-am sustinut in cadrul A.G. iar delegatii le-au votat. Pentru obtinerea Titlului de Maestru al Sportului printre alte conditii, trebuie sa ai un premiu national(porumbei sau crescatori) la categoriile F.C.I. la clasa sport.

U.C.P.R. nu are un campionat national la clasa standard.

In formularul de cerere pe care l-ai anexat in R.N.S., ai adaugat fara sa ceri votul  Adunarii Generale si un premiu la clasa standard. Dar tu esti singurul columbofil din U.C.P.R. care beneficiezi de o astfel de prevdere FABRICATA chiar de tine si introdusa FRAUDULOS nu intre prevederile R.N.S., ci intr-o ANEXA.

Daca o atleta alearga in 50 de concursuri si nu se claseaza niciodata in primele 3 locuri, i se poate acorda titlul de Maestra a Sportului, sub motivatia ca era cea mai “sexy” dintre concurente?

Eu inteleg FOAMEA dupa rezultate si titluri, dar aceasta trebuie sa fie satisfacuta prin munca si rezultate reale, prin cinste si corectitudine deplina.

Daca VOI cei alesi sa vegheati si sa asigurati deplina legalitate, pe toate planurile si la toate nivelurile, va pretati la josnicii nemai-auzite si repetate, dispretuind total rezultatele celor aproximativ 4500 de membrii si sacrificiile materiale uriase pe care le fac acestia pentru cresterea, sanatatea si angajarea in concursuri a porumbeilor, NU SUNTETI SANCTIONATI, U.C.P.R. isi merita soarta..

Aruncati praf in ochii membrilor nostrii, “JUDECAND”(spuneti voi) niste amarati cu rezultate sportive modeste si pretindeti ca sunteti intransigenti, dar ce faceti voi ALESII, nici porcii nu mananca.

Crezand ca veti reusi, urmand un astfel de drum va pacaliti singuri.Sau poate simtiti ca sfarsitul este aproape si atunci adoptati cea mai mizerabila si iresponsabila postura: DUPA NOI, POTOPUL!.

De ce nu aveti verticalitatea, demnitatea si onoarea unor oameni ca: Hamza Valeri, Ionita Catalin, Mihai Dan sau Petre Popescu care au inteles ca intr-un cuib de VIESPE, este imposibil sa desfasori o activitate normala si loiala fata de cei care i-au ales.

Demisia este chiar un gest de ONOARE pe care il fac doar cei care o au. TU AI??!!.

            *In anexa 16 ne pui tu, cu de la tine putere, un formular de cerere de transfer de la un club la altul, in care ce vedem noi!!?? Ca membrii nostrii nu se mai pot transfera in cadrul U.C.P.R. de la un club la altul cu acordul presedintilor acelor cluburi, ci numai cu aprobarea ta si a domnului Dinu Mihai.

Ati propus aceasta prevedere delegatilor A.G. si au votat acestia o astfel de ilegalitate?

ALO! Ba, cine va credeti voi?

Libertatea de asociere este garantata de constitutia Romaniei.

Daca in Drobeta sunt 2 cluburi si un columbofil de la clubul A vrea sa se transfere la clubul B, trebuie sa mearga pe la Ploiesti si pe la Giurgiu sa se milogiasca de voi sa-i permiteti?

Domnilor,ca nu mai aveti nici un scrupul, nici o rusine, este deja evident, dar ma intreb: un dram de minte, AVETI!?

Domnilor, cu oameni ca voi, acest sport nobil pe care il iubim atat de mult si pentru care facem sacrificii imense, se duce DRACULUI.

Cu fiecare actiune a voastra, calcand in picioare si legile, dar si bunul simt elementar, voi nu-l promovati, VOI IL VIOLATI. Si violati si bunul simt si asteptarile a 4500 de oameni care toti merita respect.

Ca membru fondator al U.C.P.R., ca om care am facut un deceniu si jumatate membru al C.D., ca om care am pierdut sute de nopti pentru a scrie de mana Campionatele Nationale si Cataloagele Expozitiilor ca si toate fisele de expozitie, ca organizator a 16 editii ale Expozitiilor Nationale, dormind 32 de nopti pe scanduri intre porumbei, ca om care am crezut in tine si te-am recomandat cu toata sinceritatea si cu toata omenia, sa-mi urmezi in functie si sa faci cinste U.C.P.R. si sportului columbofil, iti spun public:

SA-TI FIE RUSINE!!!

Tie si domnului Dinu va citesc din R.N.S.:

“Clubul columbofil profesionist reprezinta asocierea a cel putin 20 de crescatori, care au domiciliul in aceeasi localitate, sau in localitati UNANIM acceptate de cei care se asociaza”

Voi introduceti prin frauda, nu in R.N.S. ca sunteti LASI, ci in niste anexe jegoase prevederi care evidentiaza ambitiile voastre de marire. Dar, sunteti mici cat boaba de piper si la minte si la caracter.

Sunteti amandoi ofiteri: ONOAREA,DEMNITATEA,CINSTEA si deplina corectitudine, ar trebui sa fie pentru voi cele mai pretioase COMORI.    AR TREBUI!

V-asi cita si ultimul articol din R.N.S. care spune cum pot fi modificate sau adaugate noi articole in acest act normative. Dar imi este RUSINE MIE de rusinea voastra, pentru ca voi nu mai aveti nici scrupule si nici rusine.

 

Ba, flacai vanjosi, ia spuneti-ne si noua: daca vrea unul dintre membrii nostrii sa traga o BASINA, trebuie sa le dati voi APROBARE?

 

6.Presedintele C.N.S.

Delegatii Adunarii Generale l-au ales in aceasta functie pe domnul Andrei Marius. De-a lungul anilor aceasta functie a fost indeplinita de columbofili ca: Traian Popescu, semnatarul acestui material(Stefan Georgescu), Florin Bilan(actual presedinte ales al F.C.P.R.), Byby Stefanescu si altii. Va spun domnilor (chiar si celor care il contestati) ca domnul Andrei Marius a fost cel mai bun si cel mai corect in functia respectiva. A respins(uneori cu indignare) orice ingerinta in activitatea C.N.S. si orice incercare de viciere a rezultatelor. Nu spun aceste lucruri ca urmare a prieteniei noastre. Am cel mai sincer respect pentru modul exemplar in  care a inteles sa raspunda asteptarilor celor care l-au ales. Dar oameni ca el, nu sunt potriviti, acolo unde unii se considera mai presus de lege si atunci este invocata o prevedere statutara care contravine legii asa cum va voi dovedi. Dar inainte va reamintesc ca Adunarea Generala a HOTARAT deja revizuirea acestui STAUT si armonizarea prevederilor sale cu cele ale legilor statului roman, ceea ce comisia aleasa de A.G. a si facut.

Acum va prezint, citand cuvant cu cuvant prevederea O.G. 26/2000:

Art.24 punct 4 citez: “Nu poate fi membru al C.D., iar daca era pierde aceasta calitate, orice persoana care ocupa O FUNCTIE DE CONDUCERE in cadrul unei INSTITUTII PUBLICE, daca asociatia respectiva are ca scop sprijinirea activitatii acelei institutii publice.”

Va intreb pe toti membrii U.C.P.R., fara exceptie – ce functie de conducere si in ce institutie publica detinea domnul Andrei Marius la data cand i sa cerut sa renunte?

In discutiile avute cu alesii nostrii, care vor sa aplicam numai LEGEA BUNULUI LOR PLAC, acestia spun ca “asa prevedea STATUTUL U.C.P.R..

Domnilor, o prevedere (de la un moment dat) din STATUT care ESTE CONTRARA LEGII nu poate fi aplicata, pentru ca in mod  evident, comitem o ilegalitate. Deasemeni, prevederea respectiva trebuie sa fie scoasa din STATUT – deoarece este contrara legii.

Sunt convins ca dumneavoastra cei multi si dornici de o atmosfera sanatoasa si legala in U.C.P.R. intelegeti aceste lucruri. Le inteleg si “Alesii” dar se zbat (cum o sa va mai arat) sa dea prevederilor legale sensuri fanteziste si aberante care convin numai propriilor interese in detrimentul Uniunii.

Dupa renuntarea la functie a domnului Andrei Marius, presedintele ales domnul Hamza Valeri procedeaza foarte foarte foarte corect si trimite circulara in teritoriu, solicitand depunerea de candidaturi pentru functia devenita vacanta si organizand ALEGERI PARTIALE pentru ocuparea ei. De ce  nu procedezi la fel domnule Dumitrache??!!. Pentru ca ar trebui sa alegem si presedintele U.C.P.R. iar dumneata vrei sa pastrezi o functie in care Adunarea Generala nu te-a ales niciodata?!. Ca urmare a demersului legal si democratic al presedintelui de atunci isi depun candidatura domnii: Radulescu Mihai, Pitu Marian, Ionita Catalin si Popescu Traian care ulterior renunta.

In urma alegerilor functia este ocupata LEGAL SI STATUTAR de domnul Ionita Catalin. Si acest om este un profesionist de prima mana, un MESERIAS cum spune romanul. Si el incepe exercitarea functiei ireprosabil. Dar, sa vezi minune, la scurt timp dupa alegerea sa, demisioneaza si domnul Ionita Catalin.

Daca intrebati de ce, o sa auziti ca PALARIA FUNCTIEI i sa parut prea mare.

Palariile celor din C.D. sunt foarte nepotrivite si prost alese. Ar trebui sa apelati o casa de moda occidentala. Se potrivesc numai palariile celor care aplica numai legea BUNULUI PLAC, ceilalti au ONOARE si nu accepta sa le cada palaria pe ochi.

Domnul Dumitrache in loc sa ceara la randul sau candidaturi si la prima sedinta Adunarii Generale sa aleaga un nou presedinte al C.N.S. il numeste el ca-i presedinte pe domnul Dinu Mihai care a fost legitim si statutar ca MEMBRU SUPLEANT.

Supleant – vine de la verbul a suplini, a tine locul in perioada necesara pentru depunerea de candidaturi si organizarea alegerilor.

Repet, TITULAR pe oricare din functiile C.D. al U.C.P.R. nu poate fi decat cel ales prin vot secret,(dupa depunerea candidaturii scrise la secretariatul Uniunii) de catre delegatii A.G. Numai asa este legal.  Dar ce Adunare Generala, ce alegeri democratice, ce lege.?!Numeste domnul Dumitrache in toate functiile si in toate comisiile cum vom mai vedea si in continuare.

A ajuns U.C.P.R.-ul “ABATORUL” personal al AUTOINTITULATULUI.

Domnilor membrii ai U.C.P.R.. valurile acestea de demisii(si o sa vedeti in continuare si altele) nu va spun nimic?!. Este o atmosfera sanatoasa in C.D. a U.C.P.R.?!

UCPR castiga in instanta procesul intentat de catre FCPR pe tema folosirii siglei FCI pe inelele genealogiceConducerea UCPR - informare catre membrii Adunarii Generale - 3 mai 2012ARMAGEDON COLUMBOFIL IN ROMANIA ANULUI 2013 ! (partea a 2-a)Scrisoarea deschisa a domnului ing. Bogdan Simion, adresata presedintelui CNS din UCPRUCPR - organizare derby national la Torun, in Polonia, pe data de 24 iulie 2010


Comentarii

postat la 19:32, Miercuri, 19.10.2011 de Adita

SI EU ERA SA FIU SUSPENDAT CA NU AM FOST TRECUT PE TABELUL CU MEMBRI CA AM VENIT MAI TR DAR AM PL CE LUCRURI ADEVARATE SPUNE-TI.
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.