Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Cupe-medalii-For-Champions
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Produse columbofile Corabia
Site columbofil www.chinaxinge.com
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Eros Carboni si Henk Deweerd - vizita columbofila in Maroc


12:15, Marti, 20.04.2010 

Vizita in Maroc a marelui campion italian Eros Carboni

si a faimosului medic veterinar olandez Henk Deweerd

 

 

 

 

 

Scurta prezentare a sportului columbofil in Maroc
In Maroc exista mai mult de 60 de asociatii columbofile inscrise, dintre care aproape 40% se afla dispuse in marile orase. In Casablanca sunt 9 asociatii, in   Rabat si imprejurimi – 6 asociatii, in Méknes - 5 asociatii, in Safi - 7 asociatii, in Khemissat - 8 asociatii, in  Agadir si Taroudanet – 8 asociatii.
Majoritatea crescatorilor de porumbei voiajori sunt concentrati in orasul Casablanca  (aproape 2000 de crescatori amatori).
De asemeneea, aproape 9000 de persoane (din care multi sunt studenti) practica sportul columbofil in Maroc.

 

Date referitoare la columbofili
Crescatorii de porumbei din Maroc apartin diferitelor categorii sociale: studenti, persoane din administratie, medici, ingineri etc.
Tinta acestei intalniri: Dincolo de apartenenta culturala si educationala a Marocului, tinta principala a acestei intalniri este aceea de dezvoltare a unor legaturi de parteneriat, la nivel national si international, intre cluburile columbofile; de asemenea se doreste popularizarea acestui sport in randul tinerilor. 

 

 

Activitatea principala
Scopul acestei activitati de mediatizare este acela de a incerca sa se organizeze cat mai bine concursurile columbofile din diferite orase ale Marocului (la categoriile Viteza, Demi Fond si Fond, in curse intre 120 si 1000 km). Programul de zboruri al cluburilor se stabileste la inceputul fiecarui sezon competitional care incepe in luna ianuarie si se incheie in luna mai. Cursele de porumbei se organizeaza la nivel local, provincial si national. Tinta finala este aceea de a participa cu porumbeiii voiajori din Maroc la marile competitii internationale.

 

Dificultati
Concursurile de porumbei in Maroc sunt inca slab cunoscute.

Sportul columbofil nu este inca practicat la nivelul standardelor internationale (nu exista sisteme electronice de constatare).

Lipsa unui structuri organizate la nivel national (este necesara crearea unei institutii in acest sens) care sa organizeze activitatea columbofila (prima federatie a fost constituita de-abia in anul 2001).
Oricum, acest sport se dezvolta foarte rapid in prezent, iar numarul tinerilor care se apropie de acest sport, in special al studentilor este in continua crestere.

Spre deosebire de Europa, in Maroc sportul columbofil este dominat de generatia tanara;. Cluburile si asociatiile columbofile isi intensifica activitatea de promovare a acestui sport in randul tinerilor.

Sportul columbofil este o activitate care solicita fonduri importante.
Lipsa unor specialisti in domeniul medical in sportul columbofil si a hranei specializate, inclusiv a medicamentelor (din aceasta cauza apar produsele la specula si cele comercializate pe piata neagra).

 

 

 

Perspectivele de dezvoltare
Este necesara implicarea din ce in ce mai mare a sponsorilor in activitatea columbofila pentru a reusi mentinerea porumbeilor intr-o stare de sanatate buna si pentru a obtine performante de top.

In prezent in Maroc incep sa ia fiinta subsidiare ale firmei Belgica DEWEERD prin intermediul carora se doreste sa fie puse la dispozitia crescatorilor interesati toate produsele medicale necesare in acest sport. Aceasta initiativa trebuie sustinuta si incurajata in continuare.

 

Crearea Federatiei Columbofile Marocane
Promovarea in continuare a sportului columbofil in Maroc ramane dependenta de o serie de factori. Acest proiect poate aduce:

Suport financiar din partea autoritatilor publice si o logistica mai buna;

Stabilirea unor reguli si regulamente clare in aceasta activitate pentru toti crescatorii;

Afilierea Federatiei Marocane la organismele internationale si recunoasterea participantilor la aceasta activitate;
Restructurarea si o mai buna organizare a asociatiilor columbofile;
Este recomandata dezvoltarea unui parteneriat cu organizatiile si cluburile europene care practica aceeasi activitate pentru ca va conduce in final la un schimb benefic de  experienta in acest domeniu.

 

 

 

Romania columbofila are si ea magnatii ei ! Unul dintre ei este domnul Sorin Florea, din Bucuresti !Italienii Eros Carboni si Claudio Giussani in vizita in RomaniaCHER AMI - o minunata si emotionanta poezie columbofila scrisa de dl. Militaru NistorAsociatia Columbofila AS Bucuresti - AGEA - 28 nov. 2009 - partea 1Mesajul lui nea Mitica, din Poplaca, despre dictatura columbofila instaurata in cadrul FCPR !


Comentarii

postat la 13:42, Marti, 20.04.2010 de sorin

felicitari domnului Eros Carboni . L-am intalnit anul trecut la Cluj, la targul de porumbei din octombrie si mi-a lasat o impresie deosebita . Este un crescator super valoros
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.