Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Intentionati sa participati cu porumbei pe columbodroame in 2024?
Da
Nu
Inca nu m-am decis

Rezultate sondaj

Federatia Romana de Sport Columbofil
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
ACKA - porumbei de agrement si ornament
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Columbofil Banc Marius Dej
Produse Porumbei CORABIA
Derby CORABIA Winter
Columbodromul SUPREM

Crescatoria Gerard Fruitier - Franta - partea a 2-a


00:34, Miercuri, 03.12.2008

 

Metoda: Noi avem 4 incaperi pentru zburatori si practicam doua metode de zbor si anume: doua incaperi vaduvie clasica si doua incaperi vaduvie totala.
Am inceput sa practicam vaduvia totala in anul 1997. Pentru a-ti insusi si a practica acest mod de angajare (zbor) ne-am intalnit si am vizitat columbofili specialisti in zborul cu femelele: Albert Wallart din Lillers, Gerard Savoye din Somme si Pascal Dudouit din Eure. Apoi am citit si recitit articolul  aparut in `Pigeon Rit` din august 1996 privind metoda Willems-Thone (Barcelona 1996: 39 de premii din 98 porumbei angajati).
Din tot acest amalgam am aplicat o metoda personala care este urmatoarea: in prima incapere imperechem porumbeii pe data de 15 ianuarie, apoi ei clocesc si scot un singur pui in cuib. Cand acesta are 10 zile se retrage femela care este plasata intr-o alta voliera si masculul hraneste puiul pana la 24 de zile. Dupa aceea aplicam sistemul de antrenament in care masculii zboara de doua ori pe zi: dimineata devreme si seara tarziu, iar femelele o singura data la ora 17, cu steagul ridicat. Noi angajam masculii si femelele in 7 concursuri, ultimul fiind Limoges din data de 2 iunie. Dupa care porumbeii sunt reimperecheati, clocesc si:
- un prim lot este angajat la Barcelona International, duminica, pe pui de 2-3 zile;
- alt lot de porumbei cu puii de 6-7 zile este angajat la Cahors si
- alt lot este angajat de pe oua, la Nimes.
 
 
 
 
Noi profitam de saptamanile de repaus (2 iunie/21 iunie) pentru a mentine crescatoria in stare de sanatate; prin tratament clasic prevenim tricomonoza, paratifosul, parazitii de orice fel si le asiguram un aport de vitamine.
De notat este faptul ca in timpul celor trei saptamani de repaus nici un porumbel nu este angajat in concurs. De doua ori pe saptamana ii antrenam de la 60 km pentru a-i mentine in forma.
A doua incapere: acceasi metoda aplicata ca la prima incapere, cu exceptia imperecherilor care se fac pe data de 1 martie.
Noi jucam masculii si femelele (7 concursuri) pana la cel de-al 7-lea concurs federal de la Tulle din data de 29 iunie. Din aceasta cauza, in a doua incapere trei femele au fost jucate la concursul Marsilia International din data de 20 iulie pe oua – 844 km. Cu aceasta ocazie am cronometrat in ceas o femela chiar in seara zilei lansarii si alte doua a doua zi dimineata. Cinci masculi au fost zburati la Montauban, concurs federal, din 27 iulie – 710 km – pe pui de 5-6 zile si am obtinut 5 premii din 5 in clasamentul federal.
In rezumat, consideram ca aceasta metoda permite recuperarea fizica a porumbeilor solicitati in cele 7 etape de concurs pentru a face fata la concursurile de fond. Cele trei saptamani de repaus sunt binevenite.
Noi am remarcat ca dupa sapte concursuri la vaduvie integrala, motivatia si randamenetul porumbeilor scad si de aceea pentru noi sapte concursuri sunt suficiente. Daca am dispune de mai mult timp, toti porumbeii de zbor ar fi angajati la vaduvie integrala, cu imperecheri la date diferite. Nu am spus ca metoda noastra este cea mai buna maniera de zbor, dar am explicat metoda nostra care ne-a dat satisfactii.
 
 
 
 
De notat programul stabilit pentru porumbeii din a doua incapere, in anul 2002: 28/4 Mantes – 5/5 Chateaudun, 18/5 Bourges – 1/6 Limoges – 15/6 Tulle - 29/6 Tulle – 29/6 Tulle – Dupa Chateaudun, fiecare week-end 11/12 mai, 25/26 mai, 8/9 iunie, 23/24 iunie: un antrenament de la 40/60 km cu masculii si femelele.
In sfarsit, ultima intrebare: cu ocazia ultimului reportaj spuneati: toti puii de un an sunt zburati, chiar daca nu li se cere neaparat un mare palmares.
Ce se va intampla dupa 3 ani? In ceea ce priveste reproducatorii, ei sunt imperecheati pe 6 decembrie, in ziua de Sf. Nicolae. Puii de un an sunt zburati de la Bourges (373 km) si Gueret (473 km) care, din cauza conditiilor atmosferice a fost dur si anevoios pentru sectorul nostru.
Noi angajasem 51 de pui la Gueret. Din aceasta echipa o parte a fost angajata la concursul Limoges Federal din data de 17 august (502 km), rezultat 13 premii din 20 porumbei angajati. Cealalta parte a fost angajata la Angouleme in 24 august. Rezultat 18 premii din 25 porumbei angajati.
Comentariu: mai mult decat bine!
In sfarsit, dovada solidaritatii porumbeilor `Fruitier`, dupa un sezon 2002 deosebit de dificil a fost, imi spunea Catherine, ca din 110 pui la inceputul sezonului, am ramas la sfarsit cu 102.
Locurile sunt scumpe in strada Grognards si putem crede ca viitorul este asigurat: La Berck-sur-Mer sunt asteptat oricand. Multumesc pentru amabilitatea si ospitalitatea voastra, Catherine, Gerard si Melanie si pe curand !
 
 






Interviu cu domnul Badea Iulian, UCPR Caracal, judetul Olt - partea a 2-aInterviu cu domnul OVIDIU DIACONU, localitatea Cocorastii Misli, FCPR Prahova - partea a 2-aIn vizita la unul dintre campionii Bucurestiului - domnul ILIE PUF (partea 4-a)Interviu cu domnul Ovidiu Cristian - localitatea Mislea - Prahova - partea a 2-aFRSC Intorsura Buzaului, jud. Covasna - imagini cu porumbeii si crescatoria domnului Alin Muntean
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2024 RRP. Toate drepturile rezervate.