Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ati participat in anul 2020 pe columbodroame? Si daca da, cu ce rezultate?
Foarte bune
Bune
Satisfacatoare
Nu am participat

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Freialdenhofen & Sohne
Columbodromul international BRASOV

Interviu cu domnul MOISE NINEL, orasul Urlati, FCPR Prahova, partea a 3-a


18:04, Marti, 24.04.2012Interviu cu domnul  MOISE NINEL, membru al clubului columbofil din Urlati,

jud. Prahova, afiliat la FCPR

- partea a 3-a -

 

 

 

 

RRP: Pe un columbofil care a inceput acest sport mai tarziu decat dvs., ce il sfatuiti: cu ce porumbei sa inceapa, de la ce crescator sa si-i achizitioneze, daca acesta sa fie din zona lui sau nu, daca sa inceapa cu pui sau maturi etc.?

N. Moise: O sa va dau exemplul meu: cand m-am apucat serios de porumbei am achizitionat de la Olteanu Cosmin fii si fiice din campioni nationali si olimpici si porumbei de la Eros Carboni din porumbei care au participat la Olimpiade. De preferat este sa se achizitioneze de la crescatori care zboara foarte bine in aceeasi zona de concurs si de preferat ar fi pentru cine are bani sa se cumpere porumbelul campion sau parintii acestuia sau pui din aceasta familie de porumbei campioni.

RRP: Daca v-ati mai naste a doua oara, v-ati mai apuca de porumbei?

N. Moise: Da, cu siguranta.

RRP: In cariera dvs. columbofila de pana acum ce ati investit mai mult in porumbei: timp, energie, sudoare, nervi, pasiune sau bani?

N. Moise: Din toate.

 

 Imagine din compartimentul porumbeilor de zbor

 

RRP: Sportul columbofil este unul profitabil pentru dvs. la acest moment?

N. Moise: Pot sa va spun ca porumbeii se autofinanteaza in momentul de fata.

RRP: Considerati ca exista o legatura directa intre  porumbeii buni zburatori si porumbeii buni reproducatori? Adica cel care este bun zburator in mod obligatoriu va fi si un bun reproducator?

N. Moise: Nu neaparat, dar din familia acelui zburator bun, din fratele sau sora lui poti sa reproduci porumbei foarte buni zburatori, depinde si de sansa.

RRP: Rezultate mai bune la zboruri cu ce ati obtinut: cu masculii sau femelele?

N. Moise: Cu ambele sexe.

RRP: Dar buni reproducatori ce ati avut mai mult: masculi sau femele? Considerati ca este dificil de identificat un bun reproducator?

N. Moise: Am porumbei care reproduc bine in diverse combinatii, este greu dar nu imposibil daca detii in crescatorie porumbei care au in arborele genealogic campioni.

 

 

 

RRP: Va rog sa ne dati acum cateva amanunte despre rezultatele pe care le-ati inregistrat in ultimii ani la nivel de club, judetean si national.

N. Moise: La crescatori pe anul 2011: Categoria Viteza Locul 32 Judet Prahova, Locul 141 National, Palmares Viteza Locul 11 Judet, Locul 43 National, Palmares Viteza 3 ani Locul 6 Judetean, Locul 20 National, Categoria Demifond Locul 7 Jud. Prahova, Locul 31 National, Palmares Demifond L5 Judetean, Locul 15 National, Palmares Demifond 3 ani Locul 4 Judetean, Locul 12 National.

 

La porumbei pe anul 2010: Porumbelul RO-088873-09 Locul 15 Viteza Tineret National, Locul 24 Demifond Tineret National Prezent Expo, Porumbelul RO-0888666-09 Locul 61 Demifond Tineret National, Locul 39 Viteza Palmares Tineret National Prezenta Expo, Porumbelul RO-088862-09 Locul 44 Viteza Palmares Tineret National, Porumbelul RO-002838-09 Locul 46 Viteza Palmares Tineret National Prezenta Expo, Porumbelul RO-088875-09 Locul 64 General Tineret National Prezenta Expo, Porumbelul RO-088858-09 Locul 33 General Tineret National, Locul 23 As Tineret National Prezenta Expo, Porumbelul RO-079424-10 Locul 14 National Viteza Pui Prezent Expo, Porumbelul RO-079414-10 Locul 16 National Viteza Pui Prezent Expo, Porumbelul RO-295112-10 Locul 17 National Viteza Pui.

 

La porumbei pe anul  2011: Porumbelul RO-088872-09 Locul 26 Viteza Maturi la Expo Craiova, Porumbelul RO-079453-10 Locul 17 Viteza Tineret La Expo Craiova, Porumbelul RO-079414-10 Locul 20 Viteza Palmares Tineret Expo Craiova, Porumbelul RO-079500-10 Locul 6 Viteza Palmares Tineret Expo Craiova, Porumbelul RO-079443-10 Locul 23 Demifond Tineret Expo Craiova, Porumbelul RO-088875-09 Locul 12 Demifond Palmares Maturi Expo Craiova.

 

 

 

RRP: In activitatea dvs. columbofila de pana acum ati vizitat multi crescatori straini?

N. Moise: Nu, inca nu am avut privilegiul sa vizitez un crescator renumit din occident, dar mi-ar face placere.

RRP: Ruta de zbor a porumbeilor dvs. care a fost ?

N. Moise: Pe Ardeal.

RRP: Considerati ca existe diferente intre porumbeii care zboara pe munte fata de cei care zboara pe campie? Sunt alte talii, alte temperamente?

N. Moise: Da cu siguranta, porumbeii care zboara pe munte au talie mai mica decat cei care zboara pe campie sunt mai iuti si mai ageri din cauza rapitoarelor care ii pandesc pe durata traseului.

RRP: Pentru crescatorii interesati, vindeti porumbei din crescatorie?

N. Moise: Da, pot fi contactat la numarul de telefon: 0723.644.938.

 

 

 

RRP: Cam cat timp alocati pe zi porumbeilor?

N. Moise: Cam doua ore dimineata si doua ore dupa-amiaza.

RRP: Aici punem punct interviului nostru nu inainte de a va multumi pentru amabilitate si a va dori sa obtineti in continuare cat mai multe succese in sportul columbofil.

N. Moise: Va multumesc si doresc la toti columbofilii un sezon reusit in anul 2012 si fie ca cel mai bun sa castige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Interviu columbofil cu maestrul VASILIU MIHAI, localitatea Catamarasti, jud. Botosani (part 1)Interviu cu domnul CHIRITA VIOREL, localitatea Iedera, UCPR Dambovita, partea a 2-aScurta prezentare a rezultatelor columbofile ale domnului Iulius Rebrean - clubul "1 Mai", din BucurestiFamilia Herbots - pe locul 1 sunt intotdeauna porumbeii (partea a 2-a)Interviu cu domnul Kalnoki Endre – FCPR Sighisoara, judetul Mures, partea a 3-a


Comentarii

postat la 23:29, Marti, 24.04.2012 de traian

felicitari domnule Moise pentru rezultate si porumbei ! aveti niste exemplare superbe de la campioniul Italiei, domnul Carboni care este un super columbofil !

postat la 09:41, Miercuri, 25.04.2012 de Cornea Ionut

Foarte frumos !!!!

postat la 18:47, Miercuri, 25.04.2012 de iordan NELU

aveti cateva pasari foarte frumoase si masculul ala original de PIT MANDERS e una dintre ele . FELICITARI !
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.