Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Interviu cu domnul Denis SENCIUC – FCPR Piatra Neamt - partea 1


13:18, Miercuri, 08.09.2010

 

Interviu cu domnul Denis SENCIUC – FCPR Piatra Neamt

Partea 1

 

 

 

Cei doi tineri columbofili care formeaza tandemul: Denis Senciuc si Marius Sucioaia

  

 

Domnul Senciuc, intr-unul din compartimentele porumbeilor de matca

 

 

RRP: Bine v-am gasit domnule Senciuc si prima intrebare pe care v-o adresez este cea legata de varsta dvs. Cati ani aveti si de cand cresteti porumbei?

D. Senciuc: Acum am 24 de ani si cresc porumbei de pe la 12 ani, dar particip la cursele de porumbei de aproximativ 3 ani si jumatate.RRP: Sunteti inscris in cadrul clubului columbofil din Piatra Neamt?

D. Senciuc: Da.

 

 

 

 

RRP: Cate cluburi columbofile exista in municipiul Piatra Neamt.

D. Senciuc: La noi in oras exista un singur club columbofil si prin extensie acest club conduce si la nivel de judet. In judet mai sunt inca doua cluburi: la Targu Neamt si la Roman.

RRP: Cum este concurenta in zona dumneavoastra?

D. Senciuc: Concurenta este destul de puternica, dar in special la concursurile de fond si maraton pentru ca altceva nu se zboara. Nu avem planuri de zbor pentru Viteza, Demi-fond, General. Abia incepand cu acest an sunt sanse pentru General pentru ca s-au introdus in planul de zbor doua etape de viteza si una de demi-fond. De fapt aceste etape noi le folosim ca antrenament pentru etapele de fond, dar le folosim si ca concurs pentru a avea sanse la categoría General. Daca este cazul. Sanse putine, puncte multe.

 

 

 

Unul dintre compartimentele porumbeilor de zbor

 

RRP: Care sunt crescatorii mai valorosi de la dumneavoastra din zona?

D. Senciuc: In judetul nostru sunt destui crescatori care au confirmat la nivel nacional. I-as putea enumera aici pe: domnul Nour de la Roman, domnul Festila de la Tg. Neamt, domnul Lupoi Costel de la care eu am si cei mai importanti porumbei ai mei. Domnul Lupoi este un crescator care a avut rezultate deosebite la nivel national. Aproximativ 5 ani la rand dansul s-a clasat in primii 50 de crescatori la nivel national cu cel putin 2-3 porumbei.

 

 

 

 

 

RRP: Din cunostintele mele stiu ca dumneavoatra ati achizitionat mai multe pasari de la domnul Lupoi.

D. Senciuc: Toata familia noastra de porumbei, pe care acum ne bazam, provin de la dansul. Sunt porumbei cu palmarese 3 ani consecutiv la fond si ceva rezultate la maraton, apoi am achizitionat si multi porumbei din matca dansului. De ceva vreme domnul Lupoi s-a reintors in tara, s-a reapucat de porumbei si bineinteles ca si noi la randul nostru i-am oferit pui din porumbeii dansului care se afla la noi. In plus i-am oferit si produsi din porumbeii din alte linii pe care ni i-am adus in crescatorie in ultima perioada.

 

 

 

Masculul RO-480054-2009

 

 

 

 

 

RRP: Ce porumbei ati introdus in crescatorie in ultimii ani? Din ce linii?

D. Senciuc: Am cumparat mai multi porumbei de la domnul Olteanu Cosmin, doar din reproducatorii de fond. Toti acesti porumbei i-am incrucisat cu porumbeii nostri de baza din crescatorie, care deja confirmasera la zboruri si vreau sa va spun ca suntem multumiti de produsii obtinuti. Nepotii din acesti porumbei deja s-au aclimatizat, s-au imunizat la noi in crescatorie si cele mai bune rezultate le avem acum cu nepoti din acesti porumbei. Fiii directi zboara bine, fac norme, dar punctele mai mici sunt obtinute de catre nepoti.

 

 

 

Masculul RO-080092-2008

 

 

 

 

 

RRP: Ce metode de imperechere folositi pentru porumbeii de zbor?

D. Senciuc: Lucram in linie porumbeii si revenim cam la a doua generatie cu o usoara consangvinizare daca pot sa o numesc asa.

RRP: Pana la ce nivel mergeti cu consangvinizarea porumbeilor?

D. Senciuc: Am apelat la imperecherea dintre tata si fiica o singura data pentru ca am fost nevoiti. Este vorba despre reproducatorul nostru de baza care este 100% Rijkaert pe care l-am adus de la domnul Vasiliu Mihai. Dar in general atunci cand apelam la consangvinizare apelam la imperechearea bunic-nepoata.

 

 

 

Masculul RO-080075-2008

 

 

 

 

 

RRP: Sa ne intoarcem acum putin la inceputurile dvs. in ale porumbeilor. Va mai amintiti primii porumbei pe care ii aveati la varsta de 12 ani de unde proveneau?

D. Senciuc: Acest microb columbofil il mostenesc de la bunicul meu si cu prima ocazie cand mi s-a ivit m-am si apucat de porumbei. Primii mei porumbei aveau origini bune, dar cu toate acestea nu am reusit sa obtin performante deosebite cu ei. Asta si datorita faptului ca la acea vreme aveam alte prioritati mai importante, ca scoala, de exemplu. Dar tot timpul am avut aspiratii columbofile inalte.

 

 

 

Masculul RO-480014-2009

 

 

 

 

 

RRP: Este adevarat ca in prezent formati un tandem columbofil cu un prieten de-al dvs.?

D. Senciuc:  Da, si acest prieten si partener al meu se numeste Marius Sucioaia. Suntem prieteni din copilarie, avem aceeasi varsta, avem cam aceleasi hobby-uri (adica porumbei si pescuitul).

RRP: Cum v-a venit ideea sa formati acest tandem columbofil? Zburati separat inainte?

D. Senciuc: Noi nu-l judecam exclusiv ca pe un tandem, ci mai mult ca pe o prietenie. Porumbeii sunt ai nostri in proportii egale si nu gandim acest tandem ca un parteneriat, ci ne manifestam acest hobby impreuna.

 

 

 

 

RRP: Dar amandoi participati si financiar si din toate punctele de vedere in acest tandem?

D. Senciuc: Da, bineinteles. Suntem parti egale din toate punctele de vedere. Daca am fi zburat porumbeii izolat cel mai probabil ca niciunul dintre noi nu ar fi putut sa obtina rezultate deosebite, adica mai bine decat avem in prezent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interviu columbofil cu domnul Tanase Alexandru, FCPR Constanta, partea 1Interviu columbofil cu domnul VICTOR OPINCARU, localitatea Comisani, UCPR DB, partea 1Crescatoria Bogdan Ciobanu - Grigoresti - Suceava - partea a 4-aInterviu cu domnul Constantin PURCARU - Comarnic - FCPR - partea a 4-aInterviu columbofil cu domnul DAN PRUSU, FCPR Constanta, partea a 3-a


Comentarii

postat la 12:39, Luni, 13.09.2010 de Costea Alexe

Dl Denis nu numai ca este crescator pasionat, este si un om deosebit, si spun asta ca l am cunoscut si eu si am avut discuti faine cu Dansul

postat la 18:52, Duminica, 18.01.2015 de ionut

Buna o pereche de pui as dori sa imi achizitionez de la dv. m-ati putea ajuta ?\r\n

postat la 18:54, Duminica, 18.01.2015 de ionut

Buna o pereche de pui as dori sa imi achizitionez de la dv. m-ati putea ajuta ?\r\n
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.