Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Scurta prezentare a multiplului campion columbofil Eros CARBONI, Cavaler al Republicii Italiene pentru merite sportive


11:46, Marti, 06.07.2010

 

Scurta prezentare a activitatii multiplului campion al Italiei si Cavaler al Republicii Italiene pentru merite sportive, domnul EROS CARBONI

 

 

Eros Carboni s-a născut pe 11 iulie 1949, la scurt timp după al doilea război mondial, dintr-o familie modestă de muncitori, în provincia Reggio Emilia. Un fapt interesant, provincia Reggio Emilia este chiar capitala sportului columbofil italian, iar luna iulie este cea mai importantă lună din calendarul curselor de porumbei.

 
 

Încă din copilărie, Eros a fost un mare iubitor al naturii, în special al animalelor. Şi le-a iubit aşa de mult încât, în loc să stea să înveţe, de multe ori se căţăra în copaci să verifice cuiburile păsărilor sau se ducea pe malul lacului la pescuit. Deja pasiunea pentru porumbei exista încă de pe atunci, fiind mult mai interesat de ei decât de studiu.   

 

 

La vârsta de 10 ani, deja avea câţiva porumbei, iar la 12 ani a participat la primele concursuri. Acesta este începutul său în cariera columbofilă, început care probabil îl va urmări întreaga sa viaţă.

 

Curând, a descoperit că Italia este prea mică pentru aspiraţiile sale şi, la vârsta de 17 ani, s-a urcat în tren şi a călătorit 1200 km până în Belgia, unde trăia unchiul său, acesta cunoscând mulţi crescători de porumbei. Nu după mult timp, l-a exasperat pe unchiul său tot cerându-i să-l ducă să viziteze crescătorii importanţi ai Belgiei. Columbofilii de acolo aveau un respect deosebit pentru vârsta sa fragedă şi marea sa pasiune. S-a întors acasă cu câţiva porumbei, al căror sânge mai curge şi astăzi prin venele păsărilor sale. Dar, mai presus de toate, a legat multe prietenii trainice, care, mai târziu, i-au deschis calea spre adevăratul succes.

 

Fire foarte pragmatică, Eros a accelerat cele mai importante etape ale vieţii ca să devină independent din punct de vedere economic, pentru ca, în cele din urmă, să fie protagonist al sportului columbofil. După efectuarea stagiului militar la paraşutism, unde a învăţat să piloteze un avion, şi-a ales să lucreze în domeniul amenajărilor interioare.

 

Apoi s-a căsătorit, devenind tatăl a două fiice, Simone şi Veronica, care, în acest moment, sunt fete în toată firea, absolvente de studii superioare şi implicate în domeniul de activitate al familiei. Acea perioadă a fost foarte dificilă pentru Eros. Şi-a dat seama că pasiunea din sufletul său încă era prezentă, însă era o vreme când trebuia să muncească din greu şi, de aceea, a fost obligat să-şi neglijeze un pic favoriţii.

 

În tot acest timp, de porumbei s-au ocupat oameni de încredere.

 

 

Apoi s-a mutat în Modena, oraş învecinat cu Reggio Emilia, însă considerat inferior din punct de vedere columbofil, deşi este al doilea ca importanţă din Italia. Anul 1975 poate fi considerat începutul carierei de profesionist a lui Eros Carboni în sportul columbofil, când a putut să se elibereze un pic de la slujbă, să-şi construiască noi adăposturi, să-şi recupereze cele mai bune exemplare din vechile linii şi să le încrucişeze cu reproducători selecţionaţi personal de la fraţii Janssen, Fabry, Desmet Matthijs şi Matriche Peloso.
În urma acestui cocktail au luat naştere produşi excepţionali, iar în anul 1978 s-a născut “NEGRITO”, 187047-78, un super zburător, care, în 1980, a devenit cel mai bun porumbel al Italiei. De atunci, marile succese s-au ţinut lanţ, până în 1983. În acel an, a cumpărat o vilă lângă Modena şi, totodată, a angajat un excelent manager pentru crescătorie. În grădină a construit nişte adăposturi frumoase şi spaţioase, unde a transferat toţi puii scoşi în acel an, împreună cu cei mai buni reproducători, în timp ce zburătorii au fost vânduţi în cadrul unei licitaţii memorabile în iarna aceluiaşi an.

 

La vremea respectivă, Eros a fost invitat să facă parte din structura de conducere a sportului columbofil din Italia, la prima apariţie fiind ales membru în cadrul Consiliului Federaţiei Italiene, un post pe care îl deţine şi astăzi, fiind şi arbitru internaţional timp de 20 de ani. În noile crescătorii au fost reproduse exemplare deosebite şi unice, adevărate maşini de curse, şi anume:     

IL POLACCO”, 108859-84, premiul Gold Pigeon în cadrul FCI, deţinător a trei titluri Gold Ring şi loc 2 Olimpiada de la Katowice, 1989;

EUFEMIO“, 236548-85, premiul Gold Pigeon în cadrul FCI, loc 1 AS FCI, loc 1 Gold Ring 1988, loc 1 Olimpiada de la Katowice, 1989;

OLIMPICO“, 236438-85, loc 1 Provincial şi 2 Interprovincial – S. Eufemia (780 km), Loc 2 Naţional categoria AS, deţinător a două titluri Gold Ring, loc 3 Olimpiada Katowice, 1989.

 

 

În 1989, la Olimpiada din Polonia, cei 3 porumbei menţionaţi mai sus s-au clasat pe locurile 1, 2 şi 3 în cadrul delegaţiei italiene la categoria Sport.

 

În 1985, s-a născut “DEMSTER“, 236481-85:

premiul Gold Pigeon în cadrul FCI,

loc 1 Gold Ring în 1989,

loc 1 Fond în 1990,

loc 1 Provincial şi 2 Interprovincial – Brindisi (740 km), 7069 p. în 1989,

loc 1 Provincial şi 2 Interprovincial – Brindisi (740 km), 5532 p., în 1990.    

 

În 1986, s-a născut “43”, 53643-86, un super zburător:
loc 1 Gold Ring în 1990,

loc 1 Gold Ring în 1991,

premiul Gold Pigeon în cadrul FCI,

loc 1 Provincial – Formia (450 km),

loc 2 Naţional Otranto (800 km),

loc 2 Provincial Belvedere (710 km), având peste 20.000 km clasaţi,

fraţii săi, născuţi în anii următori, au fost la fel de valoroşi.

 

În 1987 se naşte “MARZIANO“, 152497-87, un monstru zburător, cu 24.000 km clasaţi:

loc 1 Naţional Crotone (800 km),

de două ori premiul Gold Ring,

Gold Ring în cadrul FCI,

MARZIANO“ este şi tatăl porumbiţei “L’ALIENA“, femela ce alcătuieşte perechea de bază.

 

 

Un alt super zburător născut în acest an este “FUME“, 152415-87:

premiul Gold Pigeon în cadrul FCI,

Gold Ring în 1993,

70 de clasări în 70 de curse, un lucru unic în Italia.

 

Este bine să menţionăm că aceste succese răsunătoare au fost posibile datorită a două linii remarcabile, achiziţionate în acei ani: cea a lui Jozsef Peller din Budapesta şi a lui Norbert Norman. Pentru Eros devenise foarte uşor să câştige şi, din cauza faptului că nu se implica personal, începuse să piardă din plăcerea concursurilor, până când cineva a insinuat că era uşor să exceleze în cadrul clubului Modena, dar ar fi fost mult mai greu în cadrul clubului Reggio Emilia! Eros a acceptat provocarea şi a început să caute o nouă proprietate în Reggio Emilia, care să corespundă exigenţelor sale. A analizat mai multe posibilităţi şi s-a decis asupra localităţii Bagnolo din Piano (RE), satul unde şi-a făcut ucenicia în columbofilie. A cumpărat o casă monument şi a renovat-o aproape în totalitate, fiind o locaţie foarte bună pentru creşterea porumbeilor deoarece se afla într-o zonă unde accesul era îngrădit.

 

Însă pasiunea pentru porumbei a lui Eros nu a fost niciodată împărtăşită de doamna Carboni şi Eros a fost pus în faţa unei mari dileme: a trebuit să aleagă între soţie şi porumbei! Şi Eros a ales!

 

În acea perioadă, un alt gând nu-i dădea pace: se gândea că poate fi mai greu de concurat în cadrul clubului din Reggio Emilia, iar campionii săi excepţionali, zburaţi în cadrul clubului din Modena, chiar dacă câştigaseră atâtea premii, aveau sarcina dificilă de a-şi măsura forţele cu “bolizii de Formula 1” din Reggio Emilia. Din “motive de siguranţă”, şi-a reînnoit vechea prietenie cu fraţii Janssen din Arendonk, cu Jos van Limpt “De Klack”, însă, mai presus de toate, l-a cunoscut pe marele maestru Prof. Steven Van Breemen din Hilversum.


Şi-a fixat atenţia asupra legendarilor porumbei Van Loon şi asupra păsărilor lui Van Breemen, pe care le-a împerecheat ulterior cu cele de Van Loon, rezultând o nouă linie (Van Breemen – Van Loon), cunoscută azi sub numele de “VAN VOORT FAMILY”.

 

Reşedinţa Carboni, complet renovată, se ridică impunătoare din mijlocul copacilor vechi de sute de ani, în comuna Bagnolo din Piano, nu departe de Reggio Emilia, capitala sportului columbofil italian. Vila, construită în stil modern şi ridicată în urmă cu peste o sută de ani pe ruinele unei mănăstiri, este un loc unde poveştile moderne se îmbină cu legendele, unde adevărata poveste modernă înseamnă naşterea senzaţionalilor porumbei ai lui Eros.

 

Eros Carboni a fost cel care a schimbat ruta de zbor a porumbeilor, rută care caracteriza programul competiţional italian de zeci de ani. Când s-a hotărât să cumpere actuala reşedinţă, într-o zonă cunoscută şi sub numele de templul sportului columbofil italian şi punct de referinţă pentru numeroşi crescători din lumea întreagă, cei mai apropiaţi prieteni ai săi l-au sfătuit să nu se mute aici deoarece porumbeii ajungeau în această zonă mai târziu, nefiind o rută de zbor optimă. Dar Eros, fiind un încăpăţânat, cum însuşi se caracterizează, întotdeauna a afirmat că direcţia de zbor este stabilită de porumbeii care zboară în frunte şi din nou a câştigat pariul.

 

 

 

De atunci, Eros a devenit liderul incontestabil al sportului columbofil italian. Nimeni nu a mai reuşit vreodată să se menţină atât de mult pe podium, în parte şi din cauza faptului că sezonul competiţional din Italia este foarte solicitant, zborurile cu maturii însumând, în medie, 15 etape într-un sezon, cu minimum 4 concursuri de fond, în vreme ce campionatul puilor presupune 8 curse, plus alte două etape de 500 km.

 

Zona geografică nu avantajează porumbeii, aceştia fiind lansaţi în mod normal din sudul Italiei (Sicilia), trebuind să ajungă în nord, unde se află cea mai mare densitate de crescători. În cazul etapelor de fond, porumbeii trebuie să străbată porţiuni de mare, zone muntoase de înălţime medie şi mare şi dificultăţile cauzate de condiţiile climaterice: în martie, când încep antrenamentele, ceaţa şi ploile sunt un lucru obişnuit, din luna mai începând canicula, creşte umiditatea, temperaturile atingând adesea 40°C şi fiind adesea însoţite de ceaţă. Toate aceste obstacole îl stimulează şi mai mult pe Eros, care ţinteşte să-şi doboare propriile recorduri. Iar partenera sa de viaţă, Andrea, care îi este şi un bun asistent, este fanul său nr.1 şi cel mai înfocat suporter. În 2003, spre exemplu, a avut 4 porumbei expuşi în cadrul Olimpiadei din Franţa.

 

De remarcat şi faptul că în sezonul competiţional 2003 s-a petrecut un lucru nemaiîntâlnit în istoria columbofilă a Italiei: Preşedintele Republicii Italiene i-a conferit titlul de Cavaler al Republicii Italiene pentru merite sportive, un caz unic în sportul columbofil.

 

Sursa: www.eroscarboni.com

 

Traducere de Andrei – Silviu Oprea

Interviu columbofil cu domnul Ferencz Torok, din Cluj-Napoca, FCPR Cluj, partea 1Interviu columbofil cu doamna MARTHA VAN GEEL - Olanda - februarie 2014Interviu pe teme columbofile cu domnul ing. Corneliu CRETULESCU - Bucuresti - partea a 2-aInterviu cu campionul national FCPR, domnul Gica STANCA - Constanta - partea 1Interviu cu tandemul format din campionii nationali DARIO LUCI & CLAUDIU, jud. Mehedinti, partea a 4-a


Comentarii

postat la 02:07, Marti, 06.07.2010 de uddy

O adevarata legenda vie,despre care cu siguranta peste multi ani se va vorbi cum se vb astazi despre fratii Janssen,Dr.Bricoux.Remarcabil cata vointa si incredere in fortele proprii in a muta de atata ori porumbeii si de a incepe la drum din nou in diferite locatii.PS: interesat unde e mentionat ca a avut de ales intre sotie si porumbei ;)

postat la 06:18, Marti, 06.07.2010 de Mircea 81

Domnu Carboni este un mare columbofil si un om foarte valoros . Am stat de vorba cu dinsu la Cluj anu trecut si am vazut ce pasari de valoare are . Cu toate astea romanii nu prea il cunosc bine dar ar trebui sa invatam toti de la un asemenea campion . Felicitari

postat la 04:02, Vineri, 09.07.2010 de MURESAN SORIN

aveti porumbei frunmosi si buni caliti in focul concursurilor si pe trasee de zbor dificile cum sint cele din Italia . Felicitari sincere ptr reusite si pasiunea de o viata !

postat la 05:44, Miercuri, 14.07.2010 de liviu lungu

tot respectul ptr porumbeii pe care vi i-ati facut in timp pentru rezultate si toata dragostea pe care o impartasiti ptr porumbei .cind mai veniti in romania ?

postat la 06:15, Luni, 26.07.2010 de gabriel_petre

Domnul Carboni este deja renumit in toata lumea de marii crescatori.Are un numar de 6\'\'compartimente\'\' unde detine un nr de peste 600 de pasari.Dintre care se afla zburatorii,puii,reproducatorii si pasarile pentru export\'\'china\'\'in mare parte.Complimente dumnealui ptr rezultatele obtinute si in curand voi achizitiona si eu cateva pasari de la dumnealui.

postat la 22:38, Marti, 07.08.2012 de valentin

Felicitarile mele pentru Domnul Carboni,un mare crescator de top !!!\r\n\r\n\r\nWWWW.crescatoria-valentin-tulbita.webs.com

postat la 00:30, Luni, 26.08.2013 de Alionte Catalin-Alin

Felicitari Domnule Carboni,,,, sa stiti ca va apreciez foarte mult pentru munca depusa...si va felicit pentru rezultatele obtinute:*...nu vreau sa fiu carcotas dar se aude ca primul porumbel OLIMPIC a sosit al Domnului Cosmin Olteanu(Urlati- Prahova) dar nu a calcat trapa si al d-voastra cu putin noroc a sosit al2lea dar a calcat primul trapa,,,este adevarat?????

postat la 20:42, Luni, 20.01.2014 de Stefan

Felicitarile mele domnului eros carboni multa sanatate si cat mai multe realizari in 2014
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.