Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Intentionati sa participati cu porumbei pe columbodroame in 2024?
Da
Nu
Inca nu m-am decis

Rezultate sondaj

Federatia Romana de Sport Columbofil
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
ACKA - porumbei de agrement si ornament
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Columbofil Banc Marius Dej
Produse Porumbei CORABIA
Derby CORABIA Winter
Columbodromul SUPREM

Interviu cu domnul Constantin NEGREA - Bucuresti - FRC - partea 1


23:27, Miercuri, 22.04.2009

Interviu cu domnul Negrea Constantin din Bucuresti - FRC

- partea 1 -

 

 

 

Domnul Negrea, medaliat cu ocazia festivitatii de premiere a FRC – ianuarie 2009

 



RRP: Ne aflam in crescatorie la domnul Negrea Constantin din Bucuresti, un mare crescator de porumbei cunoscut si recunoscut in toata Romania si probabil si in strainatate. Domnule Negrea, cam pe la ce varsta v-ati apucat prima data de porumbei?

C. Negrea: Am inceput sa cresc porumbei din frageda copilarie, cred ca de pe la varsta de 6-7 ani. Pe vremea aceea de fiecare data cand ma intorceam de la scoala  inainte sa intru in casa, mergeam sa imi vad porumbeii. Parintii nu prea au fost de acord cu aceasta pasiune a mea si ma amenintau ca imi taie toti porumbeii daca nu obtin rezultate bune la scoala. M-am nascut in comuna Fierbinti, judetul Ialomita, si acolo mi-am petrecut primii ani din viata, pana pe la varsta de 17 ani. Dupa aceea am cumparat acest teren, in cartierul Colentina din Bucuresti, unde locuiesc si in prezent. Dar prima grija pe care am avut-o cand mi-am cumparat acest teren a fost sa imi construiesc o voliera frumoasa pentru porumbei. Ulterior lucrurile au avansat si in anul 1972 m-am inscris in Asociatia Columbofila 1 Mai din Bucuresti, unul dintre cele mai titrate cluburi columbofile din Romania. Printre membrii sai se numarau la acea vreme domnii: Cretulescu Corneliu, Bandea Gheorghe, doctoral Dumitru Paul, Muracian, Musat Lucian. Dupa ce mi-am terminat voliera de construit mi-am populat-o cu porumbei de valoare de la crescatori cu rezulate in vremea respectiva printre care: Dumitru Marin, Ene Mihai, Gogovita, Bandea Gheorghe, porumbei din linia d-lui Cretulescu. Am cautat sa cumpar porumbei putini, de valoare si de la crescatori consacrati.

 

 

Un sezon 2008 plin de realizari

 

 



RRP: Din ce linii se trageau acei porumbei?

C. Negrea: Multi erau porumbei din liniile Bricoux, Dordin. In anul 1973 am participat pentru prima data cu porumbeii la concurs din noua mea locatie si la un zbor de Prezmyl din 10 porumbei angajati mi s-au intors acasa 8, am clasat un porumbel in primii 10 pe asociatie si toti cunoscutii ma intrebau de unde am porumbeii? Pe vremea aceea aveam 26 de ani si zburam porumbeii la natural. Nu ma prea pricepeam eu foarte bine la porumbei, dar pe parcurs am incercat sa invat si din greseli. Rezultatele mele bune care au urmat au avut la baza o selectie foarte riguroasa a porumbeilor si calitatea lor deosebita. Preferam sa am putini porumbei, dar de buna calitate.

 

 

O porumbita intemeietoare a crescatoriei: RO-04808-1990

 

 

 

Un alt exemplar deosebit de valoros: masculul RO-178631-1988

 

 

RRP: Asadar zburati porumbeii din 1973 si pana in prezent, fara intrerupere?

C. Negrea: Am zburat porumbeii in toata aceasta perioada, fara intrerupere si in intervale foarte mari de timp am avut si functii de raspundere la nivelul Asociatiei Columbofile 1 Mai si la nivelul ACM Bucuresti. In prezent sunt presedintele clubului columbofil Juventus Bucuresti, din sectorul 2 al Capitalei, unde avem inscrisi un numar de aproximativ 40 de membri. Suntem un club tanar, infiintat de 1 an. Sediul nostru se afla in incinta stadionului Juventus Bucuresti si tot acest club sportiv este si sponsorul nostru.

 

  

Masculul RO-035458-2006

 

 

 

Aripa masculului RO-035458-2006

 

 

 

RO-035458-2006

 

 

 

Masculul RO-035458-2006 impreuna cu porumbita sa

 

 

RRP: Care a fost cea mai prolifica perioada din punct de vedere columbofil pentru dumneavoastra?

C. Negrea: Cea mai de succes perioada a mea a fost intre anii 1995 si 2003, atunci cand am obtinut niste rezultate de exceptie, culminand cu cea mai frumoasa performanta: in anul 2002 am obtinut locul 1 la categoria Viteza pe Bucuresti, locul 1 la categoria Demifond pe Bucuresti, locul 1 categoria Fond, tot pe Bucuresti. Tot in anul 2002, la expozitia nationala a FCPR am iesit campion national la categoria Viteza si pe locul 2 la categoria Demifond.

 

 

Femela RO-143027-2005

 

 

RRP: Din ce linii proveneau acesti porumbei cu care ati obtinut aceste frumoase rezultate?

C. Negrea: Acesti porumbei cu care am avut succes aveau in ei sange de Dordin, Van Spitael si Stichelbaut. Acestea au fost liniile mele preferate de porumbei si care mi-au dat si cele mai bune rezultate.

 

 

Aripa femelei RO-143027-2005

 

 

RRP: Domnule Negrea, in toata perioada in care ati detinut porumbei ati zburat numai pe ruta Moldova?

C. Negrea: In toata aceasta perioada de aproape 40 de ani in care am crescut porumbei am zburat pasarile mai mult pe ruta Moldova, dar am zburat si pe ruta Ardeal. Vreau sa va spun aici ca zborurile pe Ardeal sunt foarte dure si nu toti porumbeii fac fata acestui traseu de zbor. Este un traseu mai dur de zbor si selectia porumbeilor este la randul ei mai dura, pierderile sunt mai mari. Cu toate acestea eu consider ca un porumbel valoros trebuie sa zboare bine indiferent de directia de zbor pe care este angajat.  Pasarile care zboara pe munte trebuie sa fie de talie mica spre mijlocie, sa fie mai ageri, mai iuti asta si din cauza rapitoarelor mai numeroase.

 

 

O femela foarte frumoasa si valoroasa, RO-143027-2005

 

 

RRP: Dumneavoastra ce talie de porumbel preferati?

C. Negrea: Eu prefer ca porumbeii mei sa fie de talie mijlocie. In ceea ce priveste temperamentul porumbeilor, de fiecare data cand fac perechile urmaresc sa existe un echilibru intre temperamentul masculului si al femelei. Dincolo de aceste temperamente la porumbei, eu consider ca porumbeii mai calmi au o valoare mai mare, sunt mai inteligenti, stiu sa evite obstacolele, inclusiv rapitoarele.

 

 

Masculul RO-143059-2005

 

 

RRP: Aveti culori preferate la porumbei, domnule Negrea?

C. Negrea: Nu am o culoare preferata, dar am totusi o afinitate pentru porumbeii de culoare mai inchisa. In ceea ce priveste ochiul porumbelului nu am o culoare preferata, dar acesta trebuie sa fie foarte bine irigat, pupila sa fie de preferat mica, sa existe inelul de valoare si este bine sa existe si unele semne distincte in ochi.

 

 

Un ochi foarte frumos si expresiv este cel al masculului RO-143059-2005

 

 

RRP: In prezent ce linii de porumbei cultivate?

C. Negrea: In prezent cultiv mai multe linii de porumbei. Am porumbei de Dordin, Stichebaut, Jan Aarden, Janssen, Van Spitael. Ca si sistem de imperechere prefer mai mult incrucisarile. Foarte rar mai apelez si la o consangvinizare, dar nu foarte stransa, ci mai larga.

 

 

O femela foarte apreciata de domnul Negrea, porumbita RO-143031-2005

 

 

RRP: Crescatoria dvs. din cate compartimente este formata?

C. Negrea: Crescatoria se afla situata la etajul 1 si este formata din 5 compartimente. Unul este de matca, in care nu am decat 15 perechi de porumbei, pentru porumbeii de zbor am 3 compartimente (care gazduiesc in jur de 80 de porumbei) si un compartiment pentru pui. Imi zbor porumbeii dupa un sistem de semi-vaduvie deoarece cel mai multi imi plac zborurile de fond si maraton. Si pentru a zbura cu succes pe distante mari porumbeii trebuie sa fie bine motivate. Crescatoria mea actuala gazduieste in jur de 100 de porumbei din care 30-40 sunt pui. Pe aceastia ii zbor toamna, de la prima pana la ultima etapa, si ce ramane participa la zborurile din anul urmator cu maturii.

 

 

Un cuplu deosebit, masculul RO-143059-2005 si femela RO-143031-2005

Interviu cu domnul Claudiu Roman, FCPR Sibiu, partea 1Interviu dl. Burca Ionut Sebastian, FCPR Arad - partea 1Interviu cu domnul Gheti Ioan, Brasov - partea a 3-aInterviu columbofil cu domnul VINTILA DORIN, FCPR Timis - partea a 2-aInterviu cu domnul Eugen ROGOZ, FCPR Sighisoara - partea a 3-a
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2024 RRP. Toate drepturile rezervate.