Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Tonnie van Dam – din Hattem (Olanda), rezultate de top la Bordeaux 2009


16:54, Luni, 31.08.2009 

Porumbita `Laura` a lui Tonnie van Dam – din Hattem (Olanda) a castigat locul 1 National pe Sectorul 3 – locul 1 International la Bordeaux 2009 in Uniunea de Nord

 

 

 

Era ora 5 si un sfert in dimineata zilei de sambata cand Tonnie van Dam din Hattem in varsta de 65 de ani, s-a trezit. Participand doar cu sase porumbei in aceasta cursa asteptarile lui Tonnie nu erau prea mari de la acest concurs de la Bordeaux. Tonnie a vazut atunci pe teletext ca nu era nici un alt porumbel inregistrat pana la acea ora.

In acel moment a aruncat o privire rapida catre crescatorie, a vazut ca afara era liniste si a mers inapoi la culcare. La ora 7 s-a trezit din nou si a pregatit un ceai si micul dejun pentru prietena sa Pieta. S-a uitat din nou pe teletext si atunci a observat ca erau raportati cativa porumbei sositi in sectoarele 1 si 2. Atunci s-a ridicat imediat si a mers sa vada ce este in crescatorie, pentru ca nu se stie niciodata. Iar cand s-a apropiat de crescatorie a vazut porumbelul, pe NL 08-2079600, ca statea pe crescatorie.

In acel moment s-a intors sa vada daca trapa de constatare functiona si surpriza: acesta era blocata. Atunci a conectat o alta trapa si porumbelul a putut fi inregistrat in ceas la ora 07h28.11, iar la o distanta de zbor de aproximativ 974 km asta insemna o viteza medie orara de  1.547,999 mpm. La acel moment Tonnie nu se gandea ca ar putea inregistra cel mai rapid porumbel. Se gandea ca deja sunt alti porumbei inregistrati, pe distante mai scurte. Atunci l-a contactat pe Mark van den Berg din IJsselmuiden, care avea internet. Si cand Mark i-a spus ca pana la ora aceea nu erau raportati decat doi porumbei in Didam (sectorul 3), atunci un sambure de speranta a aparut in sufletul lui Tonnie. Iar dupa finalizarea inspectiei lui Driekus van den Essenburg din echipa de supraveghetori a zonei, lucrurile au fost clare. Tonnie van Dam a castigat in mod surprinzator locul 1 National in Sectorul 3 impotriva a 8.042 porumbei si este locul 1 International in Uniunea de Nord, impotriva a mai mult de  10.500 porumbei. Dupa o viata columbofila plina de satisfactii si de premii in sportul columbofil, ziua de sambata, 1 august 2009 este ziua in care maestrul Tonnie a fost incoronat cu prima victorie obtinuta la nivel national. Desi nu se asteptau, Tonnie si prietena sa sunt foarte fericiti de obtinerea acestei performante. In dupa amiaza in care am scris acest articol trei steaguri fluturau pe cladirea clubului columbofil `De Reizende Postduif Hattem`, din Hattem, in onoarea obtinerii acestei victorii nationale!

 

Un inceput mai slab, dar un final glorios

In ultimii cativa ani Tonnie a obtinut mai multe mari succese in cursele de fond. Pe teletext acesta figureaza cu numeroase locuri de top.  Anul trecut a fost iarasi unul deosebit pentru Tonnie cu locul 2 pe toata Uniunea Noordelijke si locul 2 General pe toata Provincia 8 la categoria Fond.  Anul acesta porumbeii au beneficiat de aceeasi pregatire, dar acestia au fost imperecheati mai tarziu, iar sezonul de zbor i-a prins cu pui in boxe. Concursul de o zi de la Orleans a fost la o saptamana dupa cel de la Limoges si a fost unul slab pentru Tonnie. La controlul porumbeilor pe care l-a facut Nanne Wolff s-a constatat ca porumbeii sai aveau probleme cu caile respiratorii. Atunci au fost tratati, iar in concursurile de la St. Vincent si Montauban porumbeii au mers mai bine. La Périgueux porumbeii lui Tonnie au obtinut locuri si mai bune, respectiv 7 si 9 la nivelul NPO. Si la Bergerac rezultatele au fost super, incepand cu locul 9 National si nu mai putin de 14 clasari obtinute. Iar cursa finala de la Bordeaux a fost cea mai buna.

 

 

Porumbeii care stau la baza pasarilor angajate in cursele de mare fond (concursuri de doua zile) sunt:

•    `NL 98-5872323`. Un porumbel direct de la Gebr. Bruggemann din Assendelft. Este un nepot al mai multor porumbei reproducatori de top precum `Orhan` – `Myra` si `Chiba`. Acest mascul este un foarte bun reproducator si tatal si bunicul multor porumbei deosebiti din crescatoria lui Tonnie van Dam.

•    `NL 97-1776094`. O femela foarte buna reproducatoare, care provine de la Comb. van Beers din Ammerzoden. In pedigreu se regaseste Jan van de Par x Marcel Braakhuis.

•    `NL 96-2674372`, `Campionul`. Este porumbelul care a obtinut locul 2 la categoria fond in Olanda, in 1999. In acel an acest mascul a mai castigat locul 3 - Campion Mondial la Fond in competitia Versele Laga si locul 1 Porumbel AS la Fond in GOU.  A mai castigat locul 9 National de la Ruffec. Este fiul lui `Goede Blauwe` al lui Piet Heikamp din Zetten.  

    
•    `NL 99-1832579`. A obtinut locul 18 National la categoria AS Fond. Este un fiu din masculul de reproductie `323` al lui Gebr. Brugemann x fiica a masculului `86`. Porumbelul `86` este de asemenea tatal locului 4 National de la  Mont de Marsan in 2006.

•    `NL 97-2511086`. Are in linia de baza porumbeii `Goudklompje` si `Leo` x Huyskes van Riel. Este bunicul campionului regional la fond care a castigat la vremea respectiva un premiu in valoare de 10.000 florini. In pedigree sau apare porumbelul `Pau 116` de la crescatorul Hendriks - Meijberg, care in cariera sa a castigat doua masini si a fost vandut pentru suma de 50.000 de florini.

•    `DV 01485-01-0712`. Este numit `Porumbelul de aur al Germaniei la Barcelona` si provine de la Bernd Morsnowski din Krefeld (Germania). In cariera sa de zburator acest porumbel a castigat: locul 19 National la San Sebastian in 2003 – locul 47 National la Barcelona in2004 – locul 104 National la Perpignan in 2004 – locul 12 National la Barcelona in 2005 si locul 261 National la Perpignan in 2005. Absolut fantastic! Se trage din porumbelul `NL 98-9827401` provenind de la Cees de Jong, un super reproducator care provine din linia porumbeilor lui Theo Ernest, linia faimosilor porumbei `Camelion` si `Maxime`. In urma cu cativa ani Tonnie a platit o avere pentru acest `Porumbelul de aur al Germaniei la Barcelona`, in cadrul unei licitatii totale organanizate de catre Bernd Morsnowski.  

•    Porumbei de la Cees van de Poel din Ridderkerk. Linia lui `The Stockfather 468`, in pedigree apar porumbei de W. Cramers si Jan Theelen.

•    Porumbei de la Ronald Geerdink din Heemstede. Un fiu din femela `Barcelona` de la Cees van de Poel x un nepot al locului 6 National la Marseille de la Cor de Heijde – `Donkere Klamper`, consangvinizat pe linia faimosului `Klamper` de la Cor de Heijde – o fiica a faimosului `Camelion` de la Theo Ernest si mai tarziu faimoasa `Sarina`, cu sange in ea de la Gebr. Hagens din Achthuizen.


•    Porumbei de la Jo van Haaren din Berghem.
Se trag din linia faimosilor porumbei zburatori la Barcelona – de la acest mare maestru din Berghem.

•    Porumbei din linia `Sterke Barcelona` – `Het Blokje` – `Jander` si din porumbelul care a obtinut locul 1 National la Brive.

 

 

Numele ei este `Laura`

Porumbita invingatoare in acest concurs este `NL 08-2079600`. Tatal sau este masculul `NL 04-2091161`, un nepot din faimosul `Stamvader` al lui Cees van de Poel.  `De 161`  se trage din perechea `Fiul lui Stamvader` x `Rosia Favorietje` de la W. Cramers. In pedigreul acestui porumbel intalnim numele catorva porumbei mari, zburatori deosebiti in cursele de mare fond.

Mama femelei castigatoare la Bordeaux este femela `NL 05-1546517` cumparata de la Ronald Geerdink. Tatal lui `517` se trage din porumbeii lui Cor de Heijde, linia lui `Klamper` x `femela de Kuijpers`. Mama provine direct de la van H. Wijnands si fiul din linia porumbelului `Narbonne` al lui van Nouwen-Paesen (Belgia) si `Barcelona 727`.  Tonnie a avut asteptari mari de la aceasta femela avand in vedere ca si fratii sai au zburat bine la mare fond. In anul 2007 un frate de-al ei a obtinut locuri de top la Bergerac, fiind inregistat in ceas la ora 2 si un sfert noaptea. Porumbita invingatoare la Bordeaux este un pui tardiv din 2008. Ea a fost antrenata pana la Strombeek,  210 km. Anul acesta a fost zburata la vaduvie impreuna cu alte 14 femele, dar nu cu rezultate deosebite pentru ca nu s-a antrenat bine si nici nu a mancat bine. La concursul de la Périgueux a sosit acasa dupa 6 zile cu o gaura mare in piept si cu pene lipsa in aripa. Atunci carabina a fost mutata pe celalalt umar si cele sase femele care au ramas de la zbor, incluzand-o aici si pe `600`, au fost imperecheate si zburate de pe cuib.

Sambata dupa amiaza femelele au fost antrenate pana la Beekbergen, o distanta de aproximativ 40 km. Seara, prietenul sau columbofil Henk Vonder i-a dat o mana de ajutor si impreuna au pus pui mici sub porumbite, in locul la oua. Luni dimineata femelele au fost antrenate pana la Terlet, distanta de 50 km. In martea urmatoare femelele au fost antrenate de la Rosmalen, circa 90 km. Deoarece erau atasate de cuibul lor, femelele au fost angajate seara pentru concursul de la Bordeaux. Porumbita `600`  a fost botezata atunci `Laura`, dupa numele sotiei medicului veterinar, Nanne Wolff. Aceasta are mari probleme de sanatate in aceasta perioada si stim ca apreciaza foarte mult gestul lui Tonnie. Femela castigatoare la Bordeaux `Laura` este o porumbita foarte atasata de cuibul sau. Tonnie a mutat-o impreuna cu cuibarul sau in bucatarie. In ciuda acestui fapt, femela a stat calma si a putut fi fotografiata pe masa din bucatarie. Si probabil dragostea ei pentru cuib a fost explozia pe care `Laura` a avut-o in concursul de la Bordeaux !

 

Domnul Oprea Florentin - UCPR Dambovita - rezultate senzationale in 2009Arges - Info flash pentru zborul de la Husi - 17 mai 2009Rezultate Freialdenhofen si Fiii in concursul international de la Perpignan - 1 august 2009Bucuresti, Prahova, Ilfov – derby privat cu puii la Tarna Mare - 29 sept. 2009Victorie a lui Van den Hurk-Dixon - Schayk (Olanda) – 2009, pe clubul Zuiderkempen, in concursul de fond de la Marseille
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.