Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Brasov si Covasna - etapa dificila la Szolnok - Ungaria


10:47, Vineri, 29.05.2009

 

Brasov si Covasna – etapa dificila la Szolnok - Ungaria
 
 
In data 17.05.2009 a avut loc a patra etapa de concurs pentru asociatiile columbofile Brasov si Covasna cu lansare la orele 6.15 din localitatea Szolnok - Ungaria. La aceasta etapa au participat un numar de 3882 porumbei apartinand la 147 de columbofili. Vremea foarte calduroasa si distanta destul de mare (aproximativ 450 km la centrul zonei) au facut din Szolnok o etapa cu pierderi insemnate de porumbei.
La aceasta etapa columbofilii din Covasna reusesc sa castige primele locuri din clasament. Astfel primele doua locuri sunt ocupate de doi porumbei apartinand columbofilului Otelea Nicolae din localitatea Zabala situata la una dintre cele mai mari distante fata de punctul de lansare. Cei doi masculi sunt constatati in ceas la interval de 3 secunde unul de celalalt, la orele 12.28, pentru distanta de 480 km de unde le reiese o viteza medie de 1280m\min. Acesti doi porumbei sunt urmati de 6 porumbei apartinand lui Fodor Istvan din Bodoc - Covasna care sunt constatati intre 12.09 si 12.14 pentru distanta aeriana de 454 km. Pe locul 9 se situeaza un porumbel al columbofilului Istok Lajos din Ozun - Covasna constatat la orele 12.19 pentru distanta de 460 km. Acesta este urmat, pe locul 10, de porumbelul lui Szaras Bela din Sfantu Gheorghe constatat la 12.13 la distanta de 452 km.
 
 
 
Momentele de asteptare a porumbeilor
 
 
Primele noua locuri la nivelul judetului Brasov sunt ocupate de porumbeii apartinand tandemului Nedelea Virgil & Florin. Acesti porumbei sosesc acasa intre 12.18 si 12.22 pentru distanta aeriana de 456 km.
Urmatorul porumbel in clasamentul judetului Brasov aprtine crescatorului Baila Mircea Marian din Intorsura Buzaului. Acest porumbel este constatat la 12.39 pentru distanta de 477 km. Interesant este faptul ca acest porumbel clasat pe locul 10 in clasamentul judetului Brasov provine tot din porumbei de la Nedelea Virgil & Florin. Urmatoarele 6 pozitii in clasamentul judetului Brasov sunt ocupate tot de porumbeii apartinand crescatorilor Nedelea Virgil & Florin sositi acasa intre 12.23 si 12.26.
 
 
 
Prima sosire, porumbelul 335228-07, locul 1 pe Brasov
 
 
Clasamentul crescatorilor este castigat de catre domnul Fodor Istvan din Bodoc-Covasna cu punctajul de 10,05 puncte acumulate de porumbeii de pe locurile 4 si 35. Locul 2 ii revine lui Olah Istvan din Targu Secuiesc ai carui porumbei de pe locurile 23 si 28 acumuleaza 13,14 puncte. Locul 3 in clasamentul crescatorilor este ocupat de Szaraz Bela din Sfantu Gheorghe cu 35,03 puncte. Locul 4 in clasamentul general revine tandemului brasovean Nedelea Virgil & Florin cu punctajul de 38,12 puncte acumulate de porumbeii de pe locurile 73 si 75. Urmatorul clumbofil brasovean in clasamentul crescatorilor este Baila Mircea Marian din Intorsura Buzaului care ocupa locul 6.
Astfel Szolnok va ramane in istorie ca o etapa dominata de catre crescatorii din judetul Covasna care reusesc sa ocupe 44 de locuri din primele 50 in clasamentul general.
 
 
 
Prima analiza a porumbeilor sositi din concurs
 
 
 
 
Florin Nedelea


Etapa buna la Cegled - Ungaria, pentru porumbeii din Sibiu si FagarasSambata, 24 aprilie 2010, etapa de zbor pentru columbofilii din VasluiEtapa reusita de maraton la Tarbes, pentru porumbeii familiei FreialdenhofenEtapa dificila la Tg. JiuAC Sibiu si AC Fagaras - Etapa buna la Varsand, dar cu pierderi


Comentarii

postat la 12:57, Joi, 04.06.2009 de Sorin

felicitari Florine pentru rezultate si porumbei pe care ii ai .esti un crescator de viitor ,serios si ambitios .bravo tie .

postat la 23:36, Joi, 11.06.2009 de George

bravo florine si mult succes in continuare!

postat la 23:18, Miercuri, 23.01.2013 de craciun cosmin

super buni porumbei am si eu 20 acu 2 ani am prins si eu un porumbel cu inel de covasna si era scris zabala gheorghe pe inel da cand i-am dat drumu a plecat .succes in continuare.!si eu iubesc mult porumbeii
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.