Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Teodorescu Ioan - FRC - Bucuresti, etapa foarte buna la Sculeni


00:47, Luni, 18.05.2009 

Etapa foarte buna la Sculeni

pentru porumbeii crescatoriei domnului Ioan TEODORESCU – FRC - din Bucuresti

 

 

Duminica, 17 mai 2009, am fost oaspetii cresctoriei Teodorescu Ioan din Bucuresti - membru in cadrul Asociatiei `Porumbelul Calator` din cadrul FRC -, pentru a asista la sosirea porumbeilor participanti la a patra etapa de concurs desfasurata in acest sezon competitional.

A fost vorba despre o etapa de viteza, la Sculeni, pe ruta Moldova, de la o distanta de 345 km.

La aceasta etapa de viteza au fost inscrisi in concurs un numar de 5922  porumbei, lansarea avand loc in jurul orei 6.30 dimineata.

 

Emotiile asteptarii sunt mari

 

Conditiile de zbor au fost unele dintre cele mai bune, temperatura in Bucuresti la ora sosirii porumbeilor fiind in jur de 23 grade Celsius, fara vant.

Pentru acest concurs domnul Teodorescu Ioan a inscris un lot de 80 de porumbei, 60 dintre ei fiind masculi, iar restul de 20 femele.  

 

Totul este pregatit: trape,

 

 

 

 

ceasul,

 

 

 

 

 

....si femelele

 

Porumbeii domnului Teodorescu sunt zburati la vaduvie si 80% dintre cei care fac parte din lotul de zbor sunt yearlingi, restul fiind porumbei de doi ani, cu alte cuvinte pasari tinere fara prea multa experienta de zbor. Cu toate acestea rezultatele lor la zbor la inceputul acestui sezon sunt deosebite, in crestere de la etapa la etapa.

  

 

O sageata brazdeaza cerul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Si iata-l, a sosit 

 

 

 

Acele ceasornicului indicau 10 si 21 de minute

 

 

Primul porumbel sosit in acest concurs a fost un yearling foarte valoros in crescatorie, cu rezultate foarte bune si ca pui si care il recomanda pe viitor ca pe una dintre vedetele crescatoriei. Ora la care a fost inscris in ceas primul porumbel sosit a fost 10.21, acesta inregistrand in acest fel o viteza medie de zbor buna, respectiv de aproximativ 1494 m/min. 

 

Incepe iuresul sosirilor

 

 

 

 

Dupa sosirea campionului au inceput sa `curga`, la secunda, si restul porumbeilor, toti marcati de o vointa deosebita si un efort considerabil. Era o adevarata placere sa ii privesti cum isi dau drumul din inaltul cerului, spre trapele de intrare ale crescatoriei, acolo unde ii asteptau pline de pasiune femelele lor. Un adevarat spectacol de vointa si daruire la care orice columbofil pasionat ar fi dorit sa participe.

  

Unul dupa altul asalteaza trapele de intrare

 

 

  

 

   

Nu trecusera nici 30 de minute de la ora sosirii primului porumbel si in voliere se stransesera deja peste 60% dintre porumbeii angajati, fiind din acest punct de vedere o etapa foarte buna pentru domnul Teodorescu Ioan. 

 

 

Au fost si multe sosiri in grup

 

Rezultatele de la acesta etapa sunt cu atat mai meritorii cu cat in cadrul clubului columbofil in care dansul este inscris mai participa zburatori deosebiti si cu multa experienta, campioni recunoscuti la nivel national, cu porumbei foarte valorosi, la diverse categorii printre care se numara: domnul Petrica Cocos, tandemul Nicolaescu + Adi, domnul Iordache Lucian, domnul Dumitru Constantin etc.

 

Primele momente de respiro si telefoanele prietenilor

 

Pentru crescatoria domnului Teodorescu investitiile semnificative din ultimii ani pe care dansul le-a facut in porumbei incep sa isi faca simtita prezenta, porumbeii sai din liniile Van Dyck, Gaby Vandenabeele, Janssen, Houben, Stichelbaut, Van Wanaroy, Vanhee etc. facand acum dovada ca s-au aclimatizat perfect conditiilor climaterice din Romania.

In plus fata de calitatea genetica deosebita a porumbeilor detinuti trebuie sa amintim si despre  pasiunea si pregatirea pe care domnul Teodorescu le acorda zilnic favoritilor sai, timp de 365 de zile pe an.

 

 

Cateva mangaieri primite din partea femelei fac masculii sa uite de toate obstacolele intampinate pe traseu

  

 

Recompensa primita pentru un zbor reusit

  

Ca si pentru etapele de concurs precedente, si la aceasta etapa porumbeii crescatoriei Teodorescu au beneficiat de un tratament special, bazat pe produse naturiste de o calitate deosebita, ceaiuri pe baza de plante, inclusiv impotriva setei, si preparate avand la baza compusul Aloe Vera si propolis, toate oferite de catre firma FOREVER.

 

O parte dintre produsele naturiste cu care sunt tratati porumbeii

 

La finalul vizitei i-am multumit in mod deosebit domnului Teodorescu pentru invitatia facuta si i-am promis ca vom reveni si cu alte ocazii la fel de fericite.

 

Pierderi masive de porumbei la prima etapa de fond organizata de FCPR Bucuresti si IlfovEtapa cu bucurii si necazuri la BanisorLuni, 12 iulie 2010, prima etapa de concurs la columbodromul Kalimanci, BulgariaProtocol zboruri ruta Ucraina - sezon maturi 2013 - FCPR Bucuresti, Giurgiu, Dambovita, ConstantaEtapa deosebita de fond, la Presov, pentru domnul Silviu Glodeanu - UCPR Dambovita - 8 august 2010
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.