Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Cupe-medalii-For-Champions
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Produse columbofile Corabia
Site columbofil www.chinaxinge.com
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

AC Brasov si AC Covasna debut de sezon 2009 reusit la concursul de la Feleacu


23:09, Miercuri, 06.05.2009AC Brasov si AC Covasna debut de sezon 2009 reusit la concursul de la Feleacu

 

         Duminica 26.04.2009, Asociatia Columbofila Brasov impreuna cu Asociatia

Columbofila Covasna au lansat porumbeii la prima etapa din acest an – Feleacu - adunand la start un numar de 5527 porumbei.

         Lansarea porumbeilor a avut loc la ora 9.00, pe o vreme favorabila concursului.

Dupa asteptari si emotii, avand in vedere ca in seara precedenta concursului a avut loc un cutremur, primii porumbei isi fac aparitia dupa orele 11.10 in localitatea brasoveana Racos, localitate situata la aproximativ 60 de kilometri fata de restul participantilor. Concursul este castigat de catre crescatorul covasnean Olah Istvan din Targu Secuiesc, localitate situata la una dintre cele mai lungi distante, care

reuseste ocuparea primelor patru pozitii in clasament cu patru masculi sositi acasa la orele 11.47 si 11.48 de la o distanta de 209 km si cu o viteza medie de 1254 metri pe minut. Acesti patru porumbei sunt urmati indeaproape de un mascul apartinand columbofilului Santa Andras din localitatea Valea Crisului, apoi de porumbelul lui Incze Lorand din Bodoc. Pozitia sapte ii revine tot lui Santa Andras din Valea Crisului si este totodata si cea mai rapida femela din porumbeii participanti.

         Primii porumbei brasoveni sosesc la orele 11.41 la crescatorul Albert Nicolae din Sacele - presedintele Asociatiei Columbofile Brasov, cu viteza de 1240 m\min, pentru distanta de 200 km. Astfel domnul Albert Nicolae ocupa locurile 8, 9, 11 si 12 in clasamentul general si primele patru locuri in clasamentul judetean din 3048 participanti. Urmatorul porumbel brasovean apartine tandemului Tuturea Viorel & Andrea sosit la pra 11.36 cu 1228 m\min la distanta de 192 km si ocupa locul 20 in clasamentul general, respectiv 5 in clasamentul judetean. Pozitia 6 in clasamentul jud. Brasov ii revine porumbelului apartinand lui Ciuciu Ioan sosit la 11.38 cu viteza de 1228 m\min, porumbel caruia ii revine locul 22 in clasamentul general.

         Concursul este dominat de catre columbofilii covasneni, in primii 50 de porumbei din clasament doar 14 apartinand brasovenilor.  

         Aceasta etapa s-a desfasurat rapid, ultimul porumbel din clasament avand viteza de 1111 m\min.

         Clasamentul crescatorilor este castigat de catre Olah Istvan din Targu Secuiesc - CV cu porumbeii de pe locurile 3 si 4 acumuland 1,27 puncte. Acesta este urmat de catre Albert Adriana din Sacele - BV cu 9.95 puncte cu porumbeii de pe locurile 26 si 29. Locul 3 ii revine lui Barabas Mihaly din Zalan - CV cu 12,3 puncte, urmat pe locul patru de catre columbofilul Ciuciu Ion din Brasov cu 20,45 puncte. Locul 5 in clasamentul crescatorilor este ocupat de catre David Istvan din Covasna cu 31,84 puncte.

         Concursul s-a desfasurat foarte bine si s-au inregistrat pierderi minime, porumbeii nefiind obositi la sosire.

 

 Florin Nedelea

  

Sezon foarte bun de zboruri cu puii 2010 pentru tandemul columbofil Darius Iusan – Bibi Stefanescu, FCPR BistritaUCPR Arges – Concurs de fond cu puii la Sychavka - 4 septembrie 2009Etapa reusita la Botosani, pentru domnul Alexandru Cazacu, FCPR Ilfov, 5 iunie 2011 - partea 1Un alt mare dezastru columbofil in tabara FCPR - concursul de maraton de la Koronowo - PoloniaRezultat foarte bun pentru dl. Grigore Iosif, ASC Gyosport Bucuresti, la concursul nr. 8 cu puii - 2012


Comentarii

postat la 23:28, Marti, 12.05.2009 de sorin cristescu

frumos si interesant articol .ar fi bine daca astfel de informatii ar aparea cit mai des si de la crescatorii de prin toate zonele tarii ca sa fim cit mai bine informati .succes in continuare !
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.