Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Jos Vercammen, aducatorul de profit al belgienilor - partea 1


11:41, Joi, 29.01.2009 

Jos Vercammen, aducatorul de profit al belgienilor
partea 1
 
de Ad Schaerlaeckens
 
Jos Vercammen, cel care concureaza sub numele de `Hok Vercammen` de cand fiul sau Lars a devenit de asemenea un columbofil fanatic, este considerat a fi crescatorul care castiga cei mai multi bani in concursurile din intreaga Belgie. Lui Jos, care si-a permis sa nu mai munceasca de la varsta de 42 de ani, ii place foarte mult sa parieze si nu ma mir de ce. Rezultatele sale sunt atat de bune incat el arata un interes cu adevart ridicat fata de banii pe care `ii pune deoparte`. El este `dl. Lai al Belgiei`. Nimeni nu castiga atat de multi bani din concursuri cum face el. Faptul ca Jos a creat un tip de porumbel care obtine performante excelente atat ca pui cat si ca matur, reflectat la distanta si la conditiile meteo, face pariatul banilor sa fie un lucru mai putin riscant.
 
 
 
Jos Vercammen impreuna cu fiul
 
 
Nu va mirati
Se pare ca nici vremea si nici distanta nu le creeaza probleme porumbeilor Vercammen.
Concureaza cu maturii, yearlingii sau cu puii?
Concureaza de la 100 la 600 km?
Concureaza pe o vreme urata, pe o vreme foarte dura sau pe o vreme frumoasa?
Concureaza femelele sau masculii?
Nu este nici o diferenta, nici pentru el si nici pentru porumbeii sai. El intotdeauna este omul de care se tem toti.
- Jos a castigat locul 1 la fond in provincia Antwerp, in 2004, atat cu maturii, cu yearlingii cat si cu puii (450 - 750 km).
- A castigat locul 1 la demifond, in 2004.
- A fost vice-campion BDS cu puii la demifond si a obtinut locul 4 National As KBDB in 2004 (B-03-6287006 `Porto`).
- Cu un an in urma a castigat `Porumbelul de aur` National (competitia `Golden Duif`) invingand staruri cum ar fi Deleus si Vandenabeele.
- A fost vice-campion national cu maturii plus locul 2 si 3 campion national KBDB cu yearlingii.
- A avut locurile 4 si 5 National AS demifond (KBDB).
- In 2002, 2003 si 2004 el a castigat nu mai putin de 75 de locuri 1, dintre care 10 victorii sunt provinciale.
- Si totul continua !
 
 
 
 
 
Referinte
Porumbeii Vercammen si-au dovedit calitatea superioara si in alte crescatorii. De exemplu, in crescatoria Houben mama faimosului lor `Pinocchio` este o femela de la Vercammen (o fiica a lui `Tiffany` B-96-3121904). `Pinocchio` a castigat de doua ori locul 1 interprovincial Argenton (din 9.864 si 4.740 porumbei). Porumbeii Houben cum ar fi `Goldwing`, `Fausto`, `Dandy`, `Samos`, `Locarno`, `Sylvester`, `Cupido` sunt de asemenea descendenti din porumbei Vercammen. In 2004 M van Gastel a castigat locul 1 NPO (Nationalul in Olanda) de la Tours (16.154 porumbei cu 5 minute avans) cu o pasare aproape 100% Vercammen. Din cauza ca a castigat foarte mult a fost cumparat de Ludo Claessens.
 
 
 
Porumbelul `Barco`
 
 
`Tiger`, un porumbel senzational in Belgia in ultimii ani concurat de catre tanarul Eric Berckmoes a fost reprodus dintr-un mascul Vercammen (un semifrate al lui `Martina` si un nepot al lui `Panter` 86-6056506, de care voi aminti mai tarziu) si un alt descendent al lui `Panter` a castigat locul 2 la columbodromul Nanjing, China (920 porumbei).
Mai mult de atat, porumbeii Vercammen sunt responsabili de urmatoarele victorii nationale, semi-nationale sau provinciale dar si altele:
Moeskroen, din 12.752 porumbei – locul 1
Crei,l din 14.467 porumbei – locul 1
Tours, din 10.666 porumbei – locul 1
Orleans, din 10.173 porumbei – locul 1
La Souterraine, din 9.864 porumbei – locul 1
Argenton, din 9.591 porumbei – locul 1
Tours, din 6.752 porumbei – locul 1
Tours, din 4.779 porumbei – locul 1
Orleans, din 4.448 porumbei – locul 1
 
 
`Beauty`
 
 
 
Nu este de mirare ca super campioni cum ar fi Houben si Claessens au vrut sa isi imbunatateasca familia de porumbei incrucisandu-i cu pasari de la Vercammen.
 
Familia de porumbei
Vercammen si-a inceput cariera cu porumbei Stoces, prin venele acestora `curgea` mult sange Janssen. In anul 1979 el a importat cu succes doua nepoate din faimosul `019` al fratilor Janssen prin intermediul lui Geerts. Faimoasa `Yasmine` 90-6244831 (care a castigat 8 locuri 1) provine dintr-una din
acele femele Janssen. Sora lui `Yasmine` a reprodus-o pe `Petra` (95-6300210) care a castigat 6 locuri 1, ea este bunica faimoasei `Martina` care a castigat 8 locuri 1.
De la Geerts el a adus porumbei din crescatoria Meulemans. `Shamrock` cel care a castigat locul 5 National As KBDB si `Mannequin`, locul 4 National As KBDB provin din aceasta familie. Mai mult decat atat, el a luat patru porumbei v d Hoek de la V d Pash si toti s-au dovedit a fi foarte buni.
Insa trebuie sa stiti ca `pofta` lui Vecammen pentru super porumbei este foarte mare. In anul 1987, Slaets din Lint, un orasel din apropiere, a fost singurul care a putut sa il invinga pe Vercammen intr-un concurs foarte greu cu un porumbel numit `Panter` (B-86-6056506). Acesta era un nepot al lui `Panter` al lui Theo Gilbert din Zulte, un miracol zburator in acea perioada si care a fost cumparat de Raoul Verstraete, cel care a cumparat toti porumbeii buni din trecut. Se stia ca acest `Panter` era un porumbel Desmet Matthijs. Ce credeti ca facut Vercammen? A cumparat singurul porumbel care a putut sa il invinga. A fost unul din cele mai bune lucruri pe care le-a facut in viata. Majoritatea solzatilor de culoare inchisa pe care ii zboara in prezent sunt descendenti din `Panter`.
In ultima perioada el a importat cu succes doi porumbei de la Vandenabeele si porumbei proveniti de la Grondelaers, Louis van Hove si Lou Wouters. Faimosul `Olieman` al lui Jos van der Veken provine din porumbei originali Louis van Hove, Lou Wouters fiind omul de la care Roodhooft a importat foarte multi porumbei.

 


Familia Herbots - Belgia - rezultate deosebite si in 2008 - partea a 3-aPiet de Weerd - Istoria personalitatilor legendare din sportul columbofil mondial - partea a 3-aRainer Puttman - campion al Germaniei la fond in 2002 - partea a 2-aBelgia - campionatul mondial 2007 - Nevele - partea 1Dr. Mircea Bilius - articol columbofil de exceptie despre `Porumbeii, talismanul sufletului` - partea 1
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.