Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Cupe-medalii-For-Champions
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Produse columbofile Corabia
Site columbofil www.chinaxinge.com
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Rainer Puttman - campion al Germaniei la fond in 2002


10:20, Miercuri, 28.01.2009

 

Rainer Puttmann - Campion al Germaniei la Fondin 2002
partea 1

articol scris de catre Stefan Mertens
 
 
Orasul Lohne: Germania – exact ca si Belgia si Olanda – este o tara importanta in domeniul columbofiliei. Germania este o tara cu foarte multi columbofili care sunt foarte motivati si care investesc foarte multi bani si timp in hobby-ul lor. Dupa cum probabil va imaginati, nu este un lucru simplu sa ajungi campion national in Germania, pentru simplul fapt ca `batalia columbofila` se poarta fara mila. Pentru a-l vizita pe campionul german la fond a trebuit sa mergem pana in orasul Lohne, la locuinta domnului Rainer Püttmann situata pe strada Landwehr.

Rainer este o persoana foarte cunoscuta in Germania. Nu numai pentru faptul ca el este un excellent columbofil, ci si pentru faptul ca este proprietarul celui mai bun magazin columbofil din Germania, numit `Brieftaubensport International`. Este un magazin foarte frumos colorat cu date despre columbofili din toate colturile Germaniei, Olandei si desigur Belgiei. Nu este de mirare ca in aceste conditii are foarte multi vizitatori.  
CAMPION NATIONAL

Pentru a va demonstra cat de greu se ajunge campion national in Germania va vom prezenta in continuare regulile si criteriile. 
Inainte de toate trebuie sa stiti faptul ca in Germania exista doar doua categorii oficiale. Exista Categoria General si Categoria Fond.
 
Rainer Puttman
 

Pentru a castiga la aceasta categorie trebuie sa castigi in trei curse – intr-una din curse pe o distanta mai mare de 500 km din cel putin 1000 de porumbei participanti, intr-o alta cursa provinciala pe distanta mai mare de 600 km, cu cel putin 3500 de porumbei participanti sau 150 de crescatori inscrisi si in final intr-o cursa mai mare de 600 km cu cel putin 1000 de porumbei participanti.

Pentru a obtine puncte trebuie sa nominalizezi patru porumbei, si cei mai rapizi doi dintre cei patru se iau in calcul. Punctajul se calculeaza astfel (numarul porumbeilor participanti impartit la 3 plus 1 – locul in clasament inmultit cu 100 si apoi impartit la (numarul porumbeilor participanti impartit la 3). De exemplu: sunt angajate 1500 de pasari iar a doua pasare nominalizata de tine a castigat locul 3: (500 + 1 – 3) x 100 : 500 = 99,600 puncte
 
Instalatiile porumbeilor de zbor si reproductie
 

Asadar, un crescator poate totaliza un maximum de 600 de puncte. Ei bine, Rainer a contabilizat 590,72 puncte, pe baza urmatoarelor rezultate:
23 Iunie 2002: concursul de la Sezanne impotriva a 2.198 porumbei: locurile 7 si 26 (195,77 puncte)
7 Iulie 2002: concursul de la Lorris (670 km) impotriva a 7.177 porumbei: locurile 34 si 40 (196,99 puncte)
22 Iulie 2002: concursul de la Lorris impotriva a 1.463 porumbei: locurile 2 si 10 (197,96 puncte)

Ceea ce este foarte important de stiut este faptul ca fiecare club isi trimite rezultatele catre organizatia nationala in fiecare saptamana. Rezultatele sunt introduse intr-un calculator astfel ca fiecare crescator este inscris automat in categoria nationala. Nimeni nu poate spune, `O, eu nu mi-am trimis rezultatele la centru, altfel as fi ajuns campion national`.


 
Rainer in compartimentul vaduvilor
 
Podiumul primelor trei locuri la Categoria Fond in Germania sunt ocupate de:
1. Rainer Püttmann ----- 590,72 puncte
2. Ludwig si Stefan Kircher ----- 583,82 puncte
3. Theo si Markus Lecke ----- 578,48 puncte

 


Pentru Categoria General sunt 8 porumbei nominalizati, din care patru sunt luati in calcul in urmatoarele curse: 2 x 200 km - 2 x 300 km - 2 x 400 km - 1 x 500 km si o cursa provinciala mai mare de 600 km. Astfel, scorul maxim obtinut este 6,400 puncte si Andreas si Walter Drapa au devenit campioni cu 6268,54 puncte.

Primele trei pozitii in top arata astfel: 
1. Andreas si Walter Drapa ----- 6268,54 puncte
2.
Bernhard Beumer si Theodor Santhbothe ----- 6265,80 puncte
3. Uwe Berg ----- 6259,14 puncte


Fetele de boxe din compartimentul vaduvilor

 O vedere cu instalatiile porumbeilor de zbor
Scrisoarea deschisa a unui tanar columbofil din Moldova referitoare la zborurile de fond organizate cu puii in RomaniaZborurile la categoria fond pui tind sa devina o traditie la AC Suceava si AC Botosani- Dr. Mircea BiliusSucces columbofil romanesc deosebit: Un porumbel al domnului dr. Mircea Bilius este campion national al UcraineiOlandezul Jan Polder, un zburator valoros de fond si maratonRaymund Hermes - Germania - un mare campion columbofil
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.