Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Cupe-medalii-For-Champions
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Produse columbofile Corabia
Site-ul columbofil EBPigeon.com
Site columbofil www.chinaxinge.com
FarmaVet - produse de uz zooveterinar si ptr porumbei
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria TITA - ANDU
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV
Dr Adrian Colniceanu produse columbofile

Porumbei mai scumpi decat o limuzina


16:34, Joi, 06.11.2008

 

Porumbei mai scumpi decat o limuzina
 
 
Articol scris de Radu Calin, Laura Macavei si aparut in cotidianul national `Click` pe data de 3 decembrie 2007
 
 
Pasiunea pentru creşterea porumbeilor voiajori este pe cale să devină, şi în România, o afacere extrem de profitabilă.
Deşi columbofilia nu este încă recunoscută, oficial, ca sport, câţiva iubitori de înaripate s-au apucat serios de treabă, investind zeci şi chiar sute de mii de euro în crescătorii de lux şi porumbei... campioni!

Andrei Ursuleţ şi Marcel Nicolăescu, doi columbofili din Capitală, se pot mândri, după câţiva ani de muncă, cu una dintre cele mai mari crescătorii de porumbei din Europa.
Asta deoarece, spun oamenii, au urmărit să achiziţioneze doar acele păsări care au dovedit performanţe de necontestat în toate concursurile organizate la nivel mondial - au zburat pe distanţe de sute de kilometri, cu peste 1000 de metri pe minut, şi au fost în fruntea celor câteva mii de porumbei `obişnuiţi`.
Columbofilii petrec ore în şir, la muncă, în crescătorii. Activitatea păsărilor este supravegheată îndeaproape. Fiecare pereche de porumbei are cuibul său. Andrei spune că zilnic curăţă cele 200 de căsuţe ale porumbeilor. În ceea ce priveşte împerecherea acestor păsări scumpe, trebuie spus că sunt atent selecţionate. Numai exemplarele valoroase, care au obţinut primele locuri în competiţiile internaţionale, au voie să se reproducă.
 
 
 
 
`Crescătoria a luat fiinţă în urmă cu doi ani, când am achiziţionat primii 140 de pui de la cei mai mari columbofili din lume. Acum avem aproximativ 400 de porumbei şi mulţi dintre ei au adus rezultate impresionante în competiţii`, ne-a spus Andrei Ursuleţ. Arborele genealogic i-a costat mult pe cei doi împătimiţi ai sportului columbofil: `Amore’s Dirk` şi `Amira`, doi dintre cei mai cunoscuţi porumbei din crescătorie au costat 20.000, respectiv 19.000 de euro!
Andrei Ursuleţ se mândreşte cu medaliile şi trofeele obţinute în urma competiţiilor columbofile. `Cupa cupelor` aparţine lui `Raul`, un porumbel achiziţionat din Belgia când nici nu apucase să zboare. Acum, la aproape doi ani, e unul dintre VIP-urile crescătoriei. `A câştigat locul I din circa 5500 de porumbei la un zbor de viteză de la 220 de kilometri. A fost lansat din zona Galaţiului la ora 7.30 şi a ajuns acasă primul, după 189 de minute de zbor`, ne-au mărturisit columbofilii.
 
 


Pui de campion mondial


`Mai mult decât o maşină! Au fost cazuri când s-au plătit şi câteva sute de mii de euro pentru un porumbel. `Amore`s Dirk` este puiul celebrului campion mondial `Kleine Dirk`, care a bifat în palmares numai prima poziţie. Primul din 17.800 de porumbei, primul din 7.000 de porumbei, primul din 3.500 de porumbei, la zboruri pe o distanţă de 200-600 de kilometri`, a precizat Ursuleţ.
 
 
 `Cu porumbei calatori la Cap de Sunion` - Dr. Mircea BILIUSDr. Mircea Bilius - articol impotriva distrugerii porumbeilor de maraton<Tatal porumbeilor> Alexandru Dinicu e unul dintre cei mai apreciati si experimentati columbofili romaniDr. Mircea Bilius - articol columbofil de exceptie despre `Porumbeii, talismanul sufletului` - partea 1Sfaturi despre cresterea porumbeilor - Shannon Hiatt


Comentarii

postat la 23:44, Joi, 06.11.2008 de Alex Durdan

Un tandem de succes ! Bv baieti !
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2019 RRP. Toate drepturile rezervate.