Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Pe cate columbodroame veti participa in 2019?
1
2
3
4
Nu voi participa

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Brieftaubenmarkt - Germany
Cupe-medalii-For-Champions
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Produse columbofile Corabia
Site-ul columbofil EBPigeon.com
Site columbofil www.chinaxinge.com
FarmaVet - produse de uz zooveterinar si ptr porumbei
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria TITA - ANDU
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SITGES PARADISE
Columbodrom PIGEON BEST - Prahova
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international ORIZONT - Baicoi, Prahova
Columbodromul international BRASOV
Dr Adrian Colniceanu produse columbofile

Procesul de crestere - reguli si noroc - Mark Gordon


11:45, Luni, 25.08.2008 

 Norocul şi procesul de creştere
 
                                                                     Mark Gordon
 
Există doar două metode de creştere la porumbei - încrucişarea şi consangvinizarea. Creşterea porumbeilor este un proces dificil deoarece nu ştim cu exactitate ce anume aduce porumbeii acasă - cum trebuie să îi consangvinizăm pentru a obţine acest lucru?
M. Gordon se întreabă: ``Care este varianta corectă, încrucişarea sau consangvinizarea strânsă? Ambele metode produc campioni, dar eu cred că în timp ce încrucişarea produce 10 campioni, consangvinizarea produce doar unul``.
Definiţia campionului în opinia lui Mark Gordon este următoarea: ``pasărea care ajunge în primii 10% în 90% din cazuri, iar pe vreme rea poate zbura în faţa altor păsări contra vântului - acesta este campionul``.
- Cumpără 2 până la 6 perechi de porumbei de la trei crescătorii diferite care se află în top. Aceste păsări mature trebuie să fie scoase din părinţi valoroşi şi la rândul lor trebuie să scoată pui valoroşi. Aceşti 12 sau 18 porumbei trebuie să fie de acelaşi tip şi mai mult sau mai puţin de aceeaşi origine. Nu este neapărat nevoie ca aceştia să fie de aceeaşi suşă. Uită cuvântul linie pură - pentru că tu urmează să ţi-o clădeşti pe a ta.
- Împerechează porumbeii cei mai buni cu cei mai buni pui obţinuţi din aceşti porumbei. Dacă după două încercări din aceste împerecheri nu dau pui buni din punct de vedere fizic, reîmperechează-i altfel. Zboară toţi puii. Sezonul următor, păsările care dau puii cei mai buni rămân, ceilalţi sunt schimbaţi şi reîmperecheaţi cu alte păsări. După un cuplu de schimbări, elimină porumbeii care nu au dat pui buni zburători.
- Continuă să reproduci şi să zbori până când vei descoperi o pereche care dă 3, 4 sau chiar 6 porumbei buni zburători la zbor. Acum împerechează-i pe aceştia cu veri sau unchi, sau mătuşi. Încearcă să păstrezi calităţi fizice bune în linia ta - acest lucru poate fi văzut (fenotipul). Abilitatea de orientare, vigoarea, vitalitatea, curajul vin să completeze ceea ce nu se vede (genotipul). Selecţionează păsările normale - concentrează-te pe ceea ce este mai bun şi pentru a clădi o linie de porumbei consistentă care poate oferi porumbei care pot veni în primii 25% în 75% din cazuri.
 
Câteva reguli interesante pentru reproducţie
Regula nr. 1: - obţine păsări care la rândul lor pot obţine rezultate bune în condiţiile unui management deficitar. În condiţii bune aceştia se pot dezvolta din plin. Campionii provin din păsări tinere - media de vârstă a reproducătorilor de top se află sub trei ani.
Regula nr. 2: - reproduce suficient de mult din cei mai buni pui ai tăi. Nu-ţi folosi reproducătorii cei mai bătrâni pe post de doici.
Regula nr. 3: - dacă perechile tale de încercare nu dau pui buni în primele două încercări, cel mai probabil că nu o vor face niciodată;
Regula nr. 4: - majoritatea învingătorilor produc pui mai buni decât non-învingătorii;
Regula nr. 5: - învingătorii reproduc învingători;
Regula nr. 6: - nu intra într-un program de consangvinizare dacă nu ai cei mai buni porumbei. Împerechează pe cei mai buni cu cei mai buni;
Regula nr. 7: - managementul porumbeilor nu este o luptă între cantitate şi calitate. Mulţi crescători merg la zbor anul cu cel puţin 100 de porumbei. Antrenează-i mult, zboară-i mult şi selecţionează-i sever, 30% dintre cei lăsaţi deoparte constituie echipa păsărilor bătrâne.
Regula nr. 8: - mulţi specialişti în pui au un sistem propriu în sensul că introduc anual loturi noi de pui, îi testează sub două sisteme de management (cursele speciale, alte zboruri) şi îi selecţionează sever după doi ani. Acest mod de lucru va produce o rapidă maturizare a familiei. Aceşti crescători îşi vor îmbogăţi crescătoria de două ori pentru că perioada de verificare a noului sânge introdus este de 3-4 ani;
Regula nr. 9: - coşul de zbor trebuie să fie prietenul tău;
Regula nr. 10: - citeşte, studiază, planifică.
 


Theo si Markus Lecke, Germania - o colonie de prima clasa timp de deceniiReguli de care sa ne amintimProcesul de crestere - reguli si noroc - Mark Gordon`Reguli unice` - un excelent articol despre organizarea columbodroamelor - Dr. Geronimo BranescuSfaturi despre cresterea porumbeilor - Shannon Hiatt


Comentarii

postat la 13:56, Luni, 09.03.2009 de florin manea

bravo! frumos\"
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2019 RRP. Toate drepturile rezervate.