Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Cum ati incheiat sezonul de zboruri cu maturii in 2019?
Foarte bine
Bine
Satisfacator
Prost

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Cupe-medalii-For-Champions
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Produse columbofile Corabia
Site columbofil www.chinaxinge.com
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Andre Lietaer - din Rekkem


12:57, Luni, 06.10.2008

 

ANDRE LIETAER - din Rekkem
 
                                                                                                            de Piet de Weerd
 
                        Deja nr.7
            Cum zboara timpul ! Deja este nr. 7 in clasamentul meu in ceea ce priveste campionii nationali belgieni pe anul 1969. Acest crescator se numeste Andre Lietaer si este originar din Rekkem, un mic sat de la granita franco-belgiana, aproape de Menen, la 8 mile sud-vest de Courtrai. Fiind un tanar frumos de numai 40 de ani, el a pornit in acest sport in anul 1954. L-a cumparat unul dintre acele miracole care a fost `Wittekop` (`Cap Alb`) al lui Stichelbout, cu numarul de inel 54-3500960, fiind intr-adevar un porumbel cu capul alb. Acest porumbel era de o mare frumusete, cladit ca un taur si puternic in umeri, desi era usor cand il luai in mana.
 
`Cap alb` si femela sa
 
`Barcelona Commer`
 
                        O mare rasa
            Stichelbout este o rasa de porumbei care produce campioni. Bazata pe VanHee, Vereecks, Bostyn, Norman, Desmet si Vanlitsenborg, ei au produs un curent puternic de pasari care au pus bazele unei dinastii. `Cap alb` a fost un porumbel de culoare negru puternic, cu un cap alb, cu spatele si cateva pene albe in aripi. Acesta a dat campioni cu o jumatate de duzina de femele si o fiica extraordinara `Bleekske`. Aceasta este mama celui mai bun porumbel din Belgia, in anul 1969, ce l-a dat pe formidabilul `Limoges` cu seria de inel 64-3001771. In acelasi an s-a nascut `Groten` (`Cel inalt`), un zburator foarte bun pe distante medii, tatal lui `Goede Zwarten` (`Negrul cel bun`), fiind tatal revelatiei sezonului `Zemer` cu seia 65-3001732.
 
`Zemer`
 
In anul 1962 Andre a mers in vizita la dl. Verhaeghe in provincia Halluin, in partea frantuzeasca a frontierei. De aici el a cumparat o femela albastra cu sria 62-3332614, pe numele ei `Peetje` si in anul 1964 a imperecheat-o cu `Cap alb`. In acelasi an, batranul `Sultan` a fost de asemenea imperecheat cu o femela provenind din crescatoriile lui Pierre Ghesquiere din Menen, iar din aceasta imperechere a rezultat faimosul `Gimondi` cu seria 64-3001757, campion in Flandra de Est pe distante medii, in anul 1966. Oricum, dupa cum am mai spus, `Cap alb` a fost imperecheat cu `Peetje` si impreuna l-au dat pe marele `Van Looy` cu seria 64-3001776, denumit astfel dupa numele faimosului ciclist mondial. Acest porumbel a fost chiar mai bun decat `Gimondi` si a castigat multe pariuri.
 
`Bourges`
 
 
`Crayone`
 
                        Un succes natural
            Porumbeii-asi in Belgia sunt zburatorii pe distante lungi, desi pana in anul 1966 nimeni nu auzise de numele lui Andre Lietaer, doar ca in acel an acesta s-a hotarat sa concureze in cursele nationale. Domnul Hector Debou a fost un alt crescator din aceasta categorie, un sprinter de ani, pana cand a inceput sa concureze in cursele clasice Andre Lietaer. In anul 1968 el a castigat primul loc in cursa de la San Sebastian cu o ora inaintea celui de-al doilea clasat, un frate al lui `Perigueux` a luat locul 3 la Nationalele de la Perigueux, al treilea la Nationalul de la Brive, al 12-lea la Nationalul de la Perigueux, al 2-lea la Nationalul de la Montouban, al 13-lea la Nationalul de la San Sebastian si asa mai departe. Lietaer avea o crescatorie mai mare decat a lui Debou si toata era plina cu porumbei Stichelbout, cu acestia el inscriindu-se la cursele nationale. Prima a fost cursa de la Periqueux, iar la intoarcere prima pasare sosita a ramas afara 7 minute, in final castigand locul 3 din 3.000 de pasari inscrise. Nervii sunt de vina, vor spune ceilalti jucatori, numai ca acestia s-au oprit sa mai glumeasca curand, atunci cand Andre si-a angajat masculul de doi ani `771` la Limoges. El a luat locul 25 din 2.745 de porumbei, apoi Cahors - locul 240. Nu a fost suficient de bun pentru Andre, astfel ca pasarea lenesa pe care acesta a cumparat-o de la Pierre Tremmery, din Menen, a fost angajata la Dax si a obtinut locul 150. La acea vreme Andre era un adept al curselor de distanta si a lucrat mult pe pasari pana sa obtina rezultate foarte bune. Andre Lietaer a mai adus cativa porumbei Stichelbout pe care i-a infuzat in sangele porumbeilor lui Labeeuw, Bostyn, VanHee, Vandewege s.a.m.d., iar in al treilea an el l-a obtinut pe `Asul`. Cu un mascul procurat de la crescatoria lui Roger Delaere din Kuurne, langa Courtrai, Andre a castigat 630.000 de franci in trei sezoane, un alt partener de castig al acestui mascul fiind `Limoges`, care singur a obtinut locul 25 la Nationalele de la Limoges, locul 6 la Internationalele Provinciei Angloueme din 560 de pasari inscrise, locul al 34-lea la Libourne din 609 pasari inscrise, al 27-lea la Nationalele de la Perigueux, al 9-lea la Nationalele de la Brive, al 2-lea la Charteroux, al 5-lea la Brive etc. si a fost selectat sa mearga la Katowice pentru a participa la olimpiada.
 
`Limoges`
 
 
`Fikke`
 
`Karel`
 
In acest moment `Limoges` este retras de la zbor, lasand sarcina castigarii premiilor in seama lui `Zemer`. In traducere libera `Zemer` inseamna `Maimuta colorata` - ceea ce el a si fost de fapt. Mama lui este o sora a lui `Van Looy`, iar tatal sau este `Goede Zwerten`, ceea ce arata ca are ceva din `Cap alb`. In Marele Premiu National de la Montauban acest mascul a castigat 134.384 de franci, iar de-a lungul timpului a castigat peste 485.000 de franci in concursuri. Este asteptat sa castige un alt sac de bani in 1971 si continua sa creasca faima familiei Stichelbout in viitor, recordurile sale, din 1969 si 1970, indicand pozitii castigatoare ca: a 2-a, a 6-a, a 8-a, a 13-a, a 17-a, a 20-a, a 22-a etc, in curse in care numarul porumbeilor inscrisi a variat intre 271 si 3500. Imaginea prezentata mai sus arata un Andre Lietaer uimitor, un exemplu ce constituie, probabil, in viitor, un punct de referinta pentru multi alti crescatori, `omul viteza` dovedindu-se bun si pe distante mari !
 
`Ketele`
 
`Pieter`
 
`Rosten`


Domnul Andrei Gheorghe, UCPR Dambovita - campionul trecutului, prezentului si viitoruluiScurta prezentare a pasiunii si rezultatelor domnului Andrei Ionescu, UCPR Targoviste, jud. DambovitaCampionul belgian Andre Verbesselt, vanzari record de porumbei pe PIPA.BEAndre Lietaer - din RekkemCampionii germani Andreas si Walter Drapa si noua lor super-vedeta, porumbelul `Pokerface`
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.