Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ati participat in anul 2020 pe columbodroame? Si daca da, cu ce rezultate?
Foarte bune
Bune
Satisfacatoare
Nu am participat

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
SELINE DESIGN - magazin perdele, draperii, mobilier de lux
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Freialdenhofen & Sohne
Columbodromul international BRASOV

Dimensiunile inestimabile ale geniului porumbeilor nu poate fi evaluat - Dr. Mircea Bilius


01:51, Miercuri, 14.03.2012

DIMENSIUNILE INESTIMABILE ALE GENIULUI PORUMBEILOR

NU POATE FI EVALUAT

 

 

Dr Mircea Bilius, medic primar veterinar

Diplomat in psihopedagogie speciala.

  

 

In urma cu 4 ani parafrazam intr-un articol consacrat puilor de porumbel ca in biuretele laboratoarelor columbofile sucevene se experimenteaza realizarea zborului la categoria fond. Temerarii de atunci au transformat initiativa intr-o certa traditie. Curba performantelor in anii care au urmat a cunoscut o linie ascendenta.

In anul 2011, buchetul performantelor realizate cu puii la categoria de viteza, demifond, general si in special la fond a fost impresionant. Daca in primul an s-a considerat noroc sau atributul intamplarii, hazardului, constanta rezultatelor din anii urmatori certifica efectele sigure ale adevaratelor analiza efectuate in columbofilia moldoveana si bucovineana.

               Recent, informatia aparuta pe site-ul "Fond Maraton" privind hotararea presedintilor asociatiilor Suceava, Botosani, Iasi, Bacau, Neamt de a organiza cu puii, in luna septembrie, performanta incredibila a zborurilor la categoria Maraton, lansarea de la Elblag, Polonia, peste 850 km distanta fata de teritoriile sucevene, are efecte cu adevarat uluitoare. Nu trebuie sa demobilizam, biomecanismul porumbeilor a demonstrat si nu o data ca este dotat cu capacitati paranormale. Singurul in masura sa puna in valoare aptitudinile speciei este ingeniozitatea ,,omului'' columbofil. Maratonul nu constituie o bariera pentru ,,leii'' columbofiliei moldovene. Am convingerea ca o vor depasi ,,sarind peste ea''. Nu este insa nimic intamplator. Cei care au premeditat amplitudinea performantei sunt pionii unei adevarate inginerii columbofile, programand realizarea unor descendenti din tulpini valoroase de porumbei maratonisti chiar in luna ianuarie 2012. Ideea originara a fost obtinerea timpurie a puilor care pana in luna septembrie 2012 sa-si definitiveze procesul de naparlire pentru a putea aborda zborul de la mare distanta. Recomandarea mea este ca din luna mai in compartimentul puilor lumina pe timpul noptii sa nu se mai stinga. Lumina are rolul urgentarii procesului de naparlire.

Initiativa zborului la maraton pentru a avea sanse de izbanda trebuie bine chibzuita. Pasarile transportate la locul de lansare sa beneficieze de conditii ideale, hrana, apa si odihna in timpul periplului autovehiculului. Acestea sunt elemente indisolubile necesare reusite zborului.

Succesul este apanajul celor care indraznesc.

Am convingerea ca ne aflam in fata unui moment istoric al columbofiliei pe plan intern si international. Apreciez membrii asociatiilor moldovene ca fiind adevarati exploratori in tainele bilogice ale Universului. Sunt asemeni exploratorilor, care in urma cu peste un secol au infipt insemnele tarilor lor la polul Nord sau la polul Sud al Planetei.

Bunul Dumnezeu ne-a oferit aceasta miraculoasa taina. Noi avem calitatea sa exploram in labirintele actului creatiei, sa-l slefuim si sa aducem in lumina intelepciunii inzestrarile sale incomensurabile.

Sa le uram succes!!

 

 

“Cupa Colegiului Medicilor Veterinari Suceava” pentru medicul sucevean Mircea BiliusPorumbelul calator, adevarat monument de intelepciune - Dr. Mircea BiliusSfaturi despre cresterea porumbeilor - Shannon HiattScurta prezentare a porumbeilor campioni ai domnului GICA STANCA, FCPR ConstantaDr. Mircea Bilius - premiera nationala si internationala - zborul puilor la Maraton in 2012


Comentarii

postat la 01:48, Miercuri, 14.03.2012 de radu

Impresionant articolul dumneavoastra domnule Bilius ! - va saluta Radu din Italia

postat la 10:31, Miercuri, 14.03.2012 de OviDiu

excelent articolu si extraordinara reusita colegilor columbofili din Moldova !

postat la 11:50, Miercuri, 14.03.2012 de turcu

as vrea sa fac rost si eu de niste porumbei din astia care zboara ati t de mult la o virsta atit de mica

postat la 18:26, Joi, 15.03.2012 de marcel

domnule Bilius trebuie sa recunosc ca aveti un talent deosebit de a prezenta problemele columbofiliei romanesti pentu care va felicit la modul cel mai sincer !! cred ca sinteti un Ad Scharleckens al Romaniei si al zonei balcanilor si cu care ne mindrim.daca v-ati fi nascut in Belgia ati fi fost peste Scharleckens ca audienta
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.