Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct ContactNewsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ati participat in anul 2020 pe columbodroame? Si daca da, cu ce rezultate?
Foarte bune
Bune
Satisfacatoare
Nu am participat

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Dr. Mircea Bilius - Epilog emotionant despre `fiica inaripata`


10:13, Miercuri, 01.04.2009

 

EPILOG
 
Dr. Mircea Bilius
 
 
 
Domnul profesor Mircea Bilius alaturi de `fiica inaripata`, intr-un moment emotionant
 
 
            O dupa amiaza inefabila de septembrie 1980. Melopeea toamnei inmiresmata de parfum isi cerne paleta nuantelor ruginii peste covorul florilor din gradinita casei parintesti de la Burdujeni. Vorbind despre `idealul contemplativ` ilustrul filozof Petre Andrei spunea: `iubesc mai mult seara decat dimineata, toamna mai mult decat primavara, iubesc tot ce dispare, chiar si parfumul florilor ce s-au vestejit`. Sezonul zborurilor de maraton s-a incheat iar acum, intr-un decor cu adevarat idilic inmiresmat de parfumul petalelor vestejite, sufletul imi reverbereaza imbatat de melancolie. Zilnic, o adevarata vraja, un automatism imi indreapta pasii la voliera. Fiica mea inaripara, singura, in spatiul protejat al volierei, se preocupa indelung de propia-i tinuta,   ciugulindu-se cu meticulozitate. Ma observa, se opreste si cu eleganta pleaca la vasul cu apa. Soarbe indelung lasandu-si apoi capusorul pe spate. Privirile ei se atintesc undeva sus in nemarginirile de opal ale boltii ceresti. Emotionat o privesc si ii daruiesc intreaga lumina a sufletului meu. Dar, incet, incet, o umbra se asterne si intuneca pentru totdeauna fizionomia senina a fiintei inaripate. Timp de 12 ani aceasta suava mangaiere a sufletului a dezmierdat cu fluturarile ei inaltimile celeste ale imparatiei nesfarsite...A fost o adevarata zeita a vazduhului.
            Au trecut 22 de ani de la ultimul zbor al `fiicei mele inaripate`, iar acum timpul se scurge parca mai grabit ca altadata. Astazi o zi calda si linistita de vara. Ganduri hoinare imi rascolesc amintirile. Ma duc la vitrina cu medalii si cupe columbofile. Porumbita conservata pe un suport de lemn, ma emotioneaza si acum ca si atunci cand asteptam plin de infrigurare sa revina de la concursuri. O ridic din vitrina si ma strecor pe langa casa in parculetul cu flori. Ma asez pe un tamburet nedezlipindu-mi ochii de la gingasul bibelou. In jurul meu cercelusi mov vibreaza de stamine aurii, dintr-o tulpina, lumanarele roz se inalta sobre asemeni coloanelor unui dom, albastrele subtil parfumate par incremenite si intunecate, trandafiri insangerati stau cu fruntile plecate. Pe gardutul napadit de catifeaua muschilor verzi vrabiute zglobii deapana amintiri din vremuri imemoriale. Privirile mele obosite de trecerea anilor din cand in cand se odihnesc undeva in adanci departari. La orizont soarele scapata tainic innobiland acuarela Carpatilor Orientali. Din coltul ochilor izvorasc lacrimi sarate, se preling pe obraji si se topesc parca in inima.
            Cu peste trei veacuri in urma, filozoful Spinosa scria `fericirea noastra nu poate fi masurata decat prin iubirea lui Dumnezeu si cunoasterea Lui – caci numai in felul acesta iubirea noastra e totuna cu iubirea infinita a lui Dumnezeu fata de noi oamenii`.
            Porumbeii nostri sunt creatii pline de har si taina a lui Dumnezeu. Iubind porumbeii columbofilii il iubesc pe Dumnezeu si sunt la randul lor iubiti de Dumnezeu.
            Sa iubim, sa ocrotim porumbeii, ei sunt talismanul sufletului nostru.Date despre originea porumbeilor voiajori si culturile de baza ale unor celebritati columbofileVaduvie sau natural - articol scris de dl. dr. Mircea Bilius, SuceavaIstoria columbofiliei belgiene: cateva detalii despre Hector Berlengee - BelgiaConcursurile de maraton cu puii, o noua initiativa a columbofililor moldoveni si bucovineni - Dr. Mircea BiliusCateva cuvinte despre marea pasiune columbofila a domnului Draghici Daniel, din Bucuresti


Comentarii

postat la 05:18, Miercuri, 01.04.2009 de cristian

intr-adevar impresionant acest material .sincere felicitari autorului si sa ne mai scrieti .cristian

postat la 06:08, Marti, 14.04.2009 de ALIN

foarte frumos articolul atit din punct de vedere columbofil cit si literar .felicitari !! !
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2020 RRP. Toate drepturile rezervate.